Kunst og arkitektur i nyt kraftvarmeværk i London

Kunst og arkitektur i nyt kraftvarmeværk i London - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

31.1.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller, kunstneren Conrad Shawcross og udvikleren Knight Dragon har netop afsluttet et samarbejde om det nye kraftvarmeværk Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, der får kunst og arkitektur til at gå op i en højere enhed.

 

Greenwich-halvøen er et af Londons største byudviklingsområder, som skal rumme mere end 10.000 nye boliger og over 300.000 kvadratmeter kontorareal samt den tidligere Millennium Dome, som nu er omdannet til en indendørs arena, der er blevet omdøbt til "The O2".

Som følge af et tværpolitisk ønske om at øge brugen af kraftvarme i hele Storbritannien og en vision om decentral energiproduktion i London anvender det nye kraftvarmeværk Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre teknisk avanceret udstyr, som skal levere varmeenergi til de virksomheder og boliger, der skal bygges på halvøen i de kommende år. Dette er også en del af bæredygtighedsstrategien for halvøen.

Dedikeret til bæredygtighed
Det 3.000 kvadratmeter store kraftvarmeværk, som ligger på en fremtrædende placering ved indgangen til halvøen, lige ved indkørslen til Blackwall-tunnelen, er et meget synligt og markant nyt vartegn, der viser kundernes og interessenternes interesse for bæredygtig og billig energi til alle. Varmeenergien vil blive distribueret via et fjernvarmenet fra kraftvarmeværket til de enkelte parceller i området.

 

Kraftvarmeværket er det største nybyggede varmeværk til et beboelsesområde i Europa, og det sparer 15,000 – 20.000 ton kuldioxid per år.

Skulpturelt landmark
Beklædningen af det 49 meter høje skorstenstårn, som er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, forener avanceret teknik og kompleks optisk forskning og skaber således et kæmpestort og slående skulpturelt koncept: Strukturens beklædning er dannet af hundredvis af trekantede felter, der foldes og fordeles hen over tårnets overflade, så der dannes komplekse geometriske mønstre. Disse mønstre bryder fladen visuelt og skaber en ujævn reliefvirkning, der leger med flugtpunkter og perspektiv.

Panelerne er perforerede for at opnå en såkaldt moiré-effekt, og om natten skaber et integreret belysningsdesign en skiftende række "kompositioner", der oplyser strukturen indefra.

 

Det integrerede kunstværk af Conrad Shawcross hedder 'The Optic Cloak'.

Forberedt til fremtiden
For at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler i kraftvarmeværket blevet suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Opførelsen blev påbegyndt i 2015 og afsluttet i 2016, og bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.

Samtidigt med kraftvarmeværket har C.F. Møller også tegnet et af de nye boligkvarterer på Greenwich-halvøen for Knight Dragon, som står for at udvikle hele området.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere