MT Højgaard og C.F. Møller skal opføre Ny Islands Brygge Skole

MT Højgaard og C.F. Møller skal opføre Ny Islands Brygge Skole - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

29.5.2017 | Det bliver MT Højgaard, der i totalentreprise skal opføre Ny Islands Brygge Skole med C.F. Møller som arkitekter. I vinderprojektet er der taget højde for, at byggeriet er totaløkonomisk forsvarligt og driftsvenligt, at bygningen kan DGNB-certificeres, og så er der skåret tre måneder af tidsplanen.

 

Mellem havn og fælled og med en unik beliggenhed i hjertet af den hastigt voksende byudvikling på Islands Brygge skal MT Højgaard opføre Ny Islands Brygge Skole. Skolebygningen skal indeholde udskoling til i alt 784 elever samt personale og en idrætshal. Byggeriet bliver på omkring 10.000 kvadratmeter og med udearealer på 4.000 kvadratmeter.


For at sikre at bygningen er i drift og virker, når skolens personale rykker ind, er der meget stor opmærksomhed på at sikre, at der foretages tests af installationerne gennem alle faser i projektet og til, det er afleveret. Desuden er der skåret tre måneder af tidsplanen på opførelsen af byggeriet.


- For at give god tid til at skolen kan rykke ind i den nye bygning og komme på plads før sommerferien og skolestart i august 2020, har vi i vores tilbud optimeret tidsplanen og ønsker at aflevere byggeriet til bygherre i maj 2020. Tidsplanen giver desuden tid og plads til dialog med myndigheder i forbindelse med miljøarbejde og lokalplanfasen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.


Natur og kultur blandes sammen
Det er arkitekterne fra C.F. Møller, som har haft Tredje Natur og Autens Future Schools som underrådgivere, der står bag arkitekturen i forslaget, der er blevet optimeret i samarbejde med MT Højgaard. Skolen har potentiale til at blive et nyt og stærkt koblende led i området. En hybrid, der forbinder byens intime rum med Amager Fælleds naturrum og skaber et fantasifuldt læringsrum, hvor natur og kultur blandes.


- Vi har haft fokus på, at skolen skal give noget tilbage til byen, så der sikres en synergi mellem den eksisterende by og den kommende skole, forklarer Lone Wiggers, partner og ansvarlig arkitekt på projektet.
Totalentrepriseholdets vision med Ny Islands Brygge Skole har været at skabe en skole med et unikt læringsmiljø med afsæt i, og forbindelse til, de utallige kvaliteter, som findes mellem havn og fælled. En skole, som imødekommer nye læringsformer og retninger, og som bidrager til udfoldelsen af elevernes skolegang som en inkluderende og oplevelsesrig dannelsesrejse.


Med grundens placering mellem Fælled, Bryggens arkitektur og havnen flettes de tre elementer sammen i den nye skole. Mod Artillerivej og Fælleden inviterer bygningen til leg og bevægelser med det store tagfladelandskab der leder fra gadeniveau til den store tagehave og videre til sportstaget på 4.sal med udsigt over både Fælled, by og Havn.


- Sammenhængen er tænkt ind i pladsen, taget og den offentlige sti. Skolens trappemotiv giver en pædagogisk opstigning til taget, og bygningens form giver dynamik til stedet. Med fokus på madskole og biotoper sikres kontakten til naturen på fælleden, som også understreges af de tre indgange og hjørner i den samlede trekant, som suger omgivelserne ind på skolen på hver sin velkommende måde, siger Lone Wiggers.


Leg og læring
Der er lagt vægt på, at løsningerne i byggeriet er totaløkonomisk fornuftige og driftsvenlige. Byggeriet er DGNB-screenet for at vurdere de økonomiske, sociale, procesmæssige, tekniske og miljømæssige kvaliteter. Det betyder også, at byggeriet vil kunne DGNB-certificeres.

 

- Vi vil skabe en skole i høj kvalitet for både lærere, elever og personale, som lægger op til leg og læring med særligt fokus på indeklima og et godt udemiljø. Skolen skal samtidig være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor bliver der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

 

Skolebygningen bliver en tilføjelse til den eksisterende Islands Brygge Skole, som er beliggende på Artillerivej 57, som skal renoveres sideløbende. Den nye bygning skal indeholde udskoling fra 6.-9. klasse og gør det muligt for skolen at rumme syv spor på Artillerivej.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere