Rejsegilde på CIS Nordhavn

Rejsegilde på CIS Nordhavn - C.F. Møller

3.11.2015 | Samarbejdspartnere, håndværkere og lokale interessenter var på besøg på byggegrunden i Københavns Nordhavn, da Ejendomsfonden Copenhagen International School kunne fejre, at nybyggeriet af den innovative skole har rundet en milepæl.

 

Byggeriet af den kommende internationale skole i København er i fuld gang. Det blev mandag markeret, da den store fest for håndværkerne, rejsegildet, løb af stablen.

- Vi har været i god dialog med C.F. Møller om, hvordan opgaven her kunne løftes. Vi er meget tilfredse og stole over den løsning, vi er nået frem til, lød det fra John Bo Jacobsen, formand for bygherren Ejendomsfonden Copenhagen International School, ved rejsegildet.

- Samlet set får vi en skole, vi er meget stolte af. Nu, hvor vi kan se bygningen tage form – og dermed fornemme skolens masse – kan vi også fornemme, hvordan bygningen kommer til at stå. Det er tydeligt, at facadeudtrykket er utroligt vigtigt for helheden, understregede John Bo Jacobsen.

Brikkerne falder på plads
Copenhagen International School (CIS) er et af de største skoleprojekter i Danmark, og den store skolebygning er opdelt i fire mindre delskoler, som tilpasses børnenes alderstrin. Det betyder eksempelvis, at klasselokalerne for de mindste elever er særligt store, fordi alle funktioner er samlet i og omkring lokaler med egne udearealer, arealer til drama/teater, gymnastik med mere.

- Først og fremmest kan man, på en vigtig milepælsdag som denne, se den store skala af projektet. Men samtidig begynder man også at ane de rumlige sammenhænge og dimensionerne, stedernes karakter, på det, som skal munde ud i en helt fantastisk bygning på et helt unikt sted, sagde arkitekt og ansvarlig partner på projektet, Mads Mandrup Hansen, i sin tale til rejsegildet.

- Som håndværker kan man betragte det som en kompliceret opgave at få has på. Men man kan også tage udfordringen op og være medvirkende til, at byggeriet bliver håndværkmæssigt smukt og gennemført. Præcis, som vi ser det her på Copenhagen International School, sagde han.

Skal tiltrække profiler til en ny del af København
Skolen i Nordhavn bliver et definerende projekt for opbygningen af den nye bydel i København. Skolen ligger på en prominent grund, og den arkitektoniske idé har været at give CIS en åben fremtoning, der skaber god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen bliver et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter.

- Det betyder meget for det danske erhvervsliv, at vi som land kan tilbyde en international skole af så høj kvalitet. Det er altafgørende for vores konkurrenceevne, at international arbejdskraft har mulighed for at få børn indpasset i et internationalt miljø, tilpasset deres specifikke behov, fortalte John Bo Jacobsen.

- København er tidligere blevet sorteret fra, netop fordi der ikke har været taget højde nok for internationale erhvervsfolks børn. Den slags kan mærkes i erhvervslivet. Derfor bliver CIS et attraktivt element, når fremtidens vidensmedarbejdere vælger, hvor de vil leve og arbejde.

Tæt samarbejde har styrket processen
Det er afgørende for et stort projekt, at samarbejdet mellem rådgivere, entreprenører, håndværkere og ikke mindst bygherre kører som smurt. En af årsagerne til et stærkt samarbejde på byggeriet af CIS er, at de mange parter sidder tæt sammen i hverdagen på et projektkontor lokaliseret på byggepladsen.

- Samarbejdet har været konstruktivt for alle. Når vi sidder side om side, glider arbejdet nemmere, og dermed bliver projekt skabt med både bygbarhed, æstetik og økonomi for øje, lød det fra John Bo Jacobsen, formand for Ejendomsselskabet Copenhagen International School.

- Der søges flere kompromisser, når man ses og interagerer i hverdagen. Det har været en meget fin fremgangsmåde, som vi har været rigtig glade for, sagde John Bo Jacobsen.

Copenhagen International School indeholder faciliteter for børn helt nede fra pre-school-alderen og frem og udmærker sig i særdeleshed ved, at facaden på de 25.000 m² bliver beklædt med 12.000 solcellepaneler, der kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug. Det er Ejendomsfonden Copenhagen International School, der er bygherre på byggeriet. C.F. Møller er totalrådgiver, mens Niras er tilknyttet som ingeniør. Den spritnye skole skal stå færdig i 2016.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere