Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby

Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.11.2016 | Vand på tre sider og en formidabel udsigt er lidt tættere på at blive virkelighed med mandagens rejsegilde på Nordre Havnepromenade ved Limfjorden. Projektet er tegnet af C.F. Møller, der bl.a. også står bag udviklingen af den prisbelønnede havnefront og en række andre store projekter i Aalborg.

 

Nordhavnen er et nyt havnenært boligområde i Nørresundby på Limfjordens solside lige på den anden side af Limfjordsbroen, der forbinder Aalborg og Nørresundby. Projektet omfatter ungdomsboliger og moderne familielejligheder, der tilsammen vil skabe en mangfoldig og rekreativ pauselomme ved den gamle industrihavn med boldbane, promenade, siddepladser og fiskemuligheder.

Nu er projektet et stort skridt nærmere realiseringen med rejsegildet mandag 14. november. Under seancen hvor vejret virkelig understøttede den gode beliggenhed og udsigten bød adm. direktør Carsten Raundahl fra Raundahl Moesby alle potentielle købere, rådgivere, og projektansvarlige velkommen og holdt tale for de fremmødte.

Særlig placering kræver særlig arkitektur
I talen lagde Carsten Raundahl vægt på at byggeriets særlige placering ved Limfjorden har kaldt på særlige arkitektoniske løsninger udviklet i tæt samarbejde med C.F. Møller. Dels for at yde stedet retfærdighed, dels da de konstruktive elementer har været en spændende udfordring for både rådgivere og håndværkere på byggepladsen,
’Byggeriets placering på pieren med Limfjorden på tre sider har været en spændende udfordring og krævet unikke konstruktive løsninger for, at projektet skulle lykkedes. For håndværkerne har det været et spændende projekt, hvor de har måttet udføre opgaver som mange måske aldrig har udført før eller måske kommer til igen’, sagde Carsten Raundal i talen, som han afsluttede med et trefoldigt hurra for NHP.

Traditionen tro blev der serveret pølser og øl og vand fra en pølsevogn på stedet og med fyldte maver var der efterfølgende rundvisning for alle på pladsen anført af bl.a. projektudvikler og direktør Torben Nielsen, TN Udvikling. Her kunne de allerede har købt en lejlighed se deres nyerhvervelse og udsigten fra den.

Især netop udsigten gjorde indtryk på den flotte dag, og de fremmødte der var i tvivl, om de skulle købe en lejlighed kom i hvert fald et skridt nærmere beslutningen, da de oplevede lejligheder med næsten 360 graders panoramaudsigt over Limfjorden og Aalborgs skyline.

Dagslys og tilpasset stedet
C.F. Møller er kendt for at prioritere masser af dagslys og Nordre Havnepromenade er ingen undtagelse. Store panoramavinduer og gennemlyste opholdsrum sikrer både udsigt og gode lyse lejligheder, der alle har altan eller terrasse. I alt bliver der 45 ejerlejligheder i et øst-vest gående længehus, der flankeres af to boligtårne med i alt 102 ungdomsboliger. Begge dele skal ses som en venlig hilsen til havnens historiske slanke bygningsprofiler med kraner, siloer og skorstene.
- Vi er inspireret af havnens historie og ud over de to tårne med ungdomsboliger, så har vi delt længehuset med familieboligerne op i lodrette tårnlignende elementer, som skaber en slank, høj og varieret profil mod fjorden. Bygningen kommer til at fremstå dels med tegl dels med zinkbeklædte facader, der giver en robust facade og minder om havnens gamle pakhuse, fortæller Søren Tortzen fra C.F. Møller.

Som et overordnet arkitektonisk greb er alle bygninger placeret på en forhøjning - en plint - der både sikrer mod højvande og skaber rum for en række forskellige pladser. Plinten bearbejdes med trapper, siddetrin og beplantning med hårdføre græsarter samt træbeplantning, der tilsammen giver varierede ganglinjer, zoner og opholdssteder.

Bygherre på projektet er Raundahl Moesby, TN Udvikling og Nørresundby Boligselskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere