Rejsegilde på Odeon fejres med manér

Rejsegilde på Odeon fejres med manér - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

12.8.2015 | Symfoniorkester, fanfarer, guitarsoloer, taler og fællessang danner rammen om rejsegildet på det storslåede nye Musik- og Teaterhus midt i Odense.

 

Onsdag den 12. august 2015 samles offentligheden og de involverede i Odeon Musik- og Teaterhus midt i det rå betonbyggeri, der i fremtiden vil byde indenfor til storstilede kulturoplevelser.

Projektet, som er tegnet af C.F. Møller, bliver et kulturelt kraftcenter med fire scener samt Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole under samme tag. Byggeriet gik i gang 23. juni 2014 og danner rammen om en stor del af den udvikling, Odense over de kommende år vil undergå.

Et vigtigt skridt for fremtidens Odense
Odeon opføres på grunden ved Odense Koncerthus, som grænser op til Thomas B. Thriges Gade, som i de kommende år kommer til at gennemgå en gennemgribende og historisk omdannelse.

- Odeon bliver byens nye store hus, forklarer administrerede direktør i C.F. Møller og arkitekt bag projektet, Klaus Toustrup.

- Det bliver et vigtigt skridt i omkalfatringen af hele området med Thomas B. Thriges Gade i fokus. Det er et projekt, som viser, hvor Odense gerne vil bevæge sig hen i fremtiden, og Odeon sætter et aftryk på byen, som viser, at nu sker der noget, siger han.

Får stor kulturel betydning
Odeon bliver blandt Danmarks største kulturhuse. Den største af de fire sale vil kunne rumme omkring 1.800 siddende gæster til eksempelvis teaterstykker, koncerter eller konferencer. Byggeriet er sammensat af en række byhuse, som veksler i harmoni med nabobygningerne, og hele huset får karakter af en miniby midt i byen, hvor byhusene forbindes af overdækkede gader, torve og pladser, som kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

Hos Odenses borgmester, Anker Boye, er begejstringen svær af skjule.
- Odeons rejsegilde er en historisk dag for Odense, og derfor skal byens borgere naturligvis inviteres med. Med Odeon får vi et omdrejningspunkt for kulturelle begivenheder og ikke mindst store konferencer midt i byen, siger Anker Boye.

Med musikken i fokus
Rejsegildet på Odeon finder sted onsdag den 12. august klokken 11.30. Her tropper Odense Symfoniorkester blandt andet op for at spille det rå betonbyggeri op.

C.F. Møller er totalrådgiver på projektet, som ledes af entreprenør- og udviklingsselskabet KPC. Også Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole, Odense Teater, Partnerskabet for omdannelse af Thomas B. Thriges Gade og Odense Kommune står bag projektet. COWI, Gade Mortensen Akustik og AIX Theater Planning er underrådgivere til C.F. Møller.

Der er gratis adgang for alle ved rejsegildet.

Koncertprogrammet:
• Fanfare ved lurblæsere
• Guitarsolo af Steffen Schackinger
• Tale ved Borgmester Anker Boye
• Tale ved By- og Kulturrådmand Jane Jegind
• Tale ved Direktør Jens Belling
• Koncert med Odense Symfoniorkester
• Fællessang

 

Se mere om Odeon

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere