Robotter klippede snoren, da Det Tekniske Fakultet blev indviet

Robotter klippede snoren, da Det Tekniske Fakultet blev indviet - C.F. Møller. Photo: Søren Lykke Bülow

30.9.2015 | Med et fakultet 'helt fremme i spidsen' er Syddansk Universitets ingeniørstuderende nu klar til at gå en innovativ fremtid i møde.

 

- Huset her spiller en vigtig rolle i udviklingen af ingeniøruddannelserne i Danmark.

Så kontante var ordene fra rektor ved Syddansk Universitets Tekniske Fakultet, Henrik Dam, da C.F. Møllers nye uddannelsesinstitution onsdag den 30. september blev indviet.

- Med bygningen kommer SDU med helt fremme i spidsen, når det gælder udvikling. Vi er nu sikret, at vi har faciliteter i verdensklasse. Det kommer til at sikre, at forskningen fremmes, sagde han.

Et stærkt samarbejde
En af nøglerne til, at fakultetet er blevet et ikonisk projekt, er samarbejdet mellem rådgivere, bygherre og brugere. Det forklarer Anna Maria Indrio, som har været ansvarlig arkitekt på projektet og er tidligere partner i C.F. Møller.

- Der er en god grund til at være stolt over resultatet.

- Udgangspunktet for byggeriet var, at vi sammen skulle skabe et byggeri, som er fælleseje. Det er lykkedes, også selvom processen har været kompliceret, forklarede Anna Maria Indrio ved indvielsen.

- Projektet er kun lykkedes, fordi brugerne har haft noget at sige, og fordi brugerne har været er proaktivt element.

En del af noget større
Og netop brugerne har også klare holdninger og forventninger til det nye fakultet.

- Vi er blevet en del af noget større, forklarede Line Amtorp, næstformand for Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd.

- Det gamle ”Tek” kunne noget specielt, men med det nye hus får vi måske også mulighed for at fornemme, at årstiderne skifter, når vi sidder begravet i forsøg, lød det fra Line Amtorp med henblik på, at det lykkedes den nye bygning at trække en imponerende mængde dagslys ind trods en høj bredde og dybde.

- Studiemiljøet på stedet er skønt. Her er plads til udforskning, innovation og forsøg. Vi har altid kastet os ud i nye projekter, og vi prøver igen og igen. Sådan har det altid været, og sådan vil det også være på ”det nye Tek”. Bygningen lægger op til dialog og dynamik.

Fremtiden er sikret
Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet er åbnet op med 3000 studerende og 300 ansatte. Men selvom det store projekt har haft en lang række nøglepersoner, fra bygherre til rådgivere og interessenter, så var det ikke nogle af disse, der fik lov til at klippe den traditionsrige snor ved indvielsen. Det stod de ingeniørstuderende egne robotter selv for – med Care-o-Bot i spidsen.

Spørger man dekan for Den Tekniske Fakultetsadministration, Henrik Bindslev, er der meget at se frem til med det nye byggeri.

- Det her er ikke kun en midlertidig løsning, sagde han i sin tale til indvielsen.

- Her er tale om imponerende ingeniørarbejde, kunstnerisk arkitektur, topmoderne faciliteter. Her kan vi os gældende, og her kan vi være i front fremadrettet, sagde han og understregede vigtigheden af, at fakultetet nu er rykket ind sammen med de andre store dele af det eksisterende Syddansk Universitet.

- Jeg er begejstret for, at vi rykker tæt sammen med resten af universitetet. Nu får vi daglig omgang med andre fagligheder, og ingeniører lever af at samarbejde og dele fagligheder og inspiration med andre, forklarede Henrik Bindslev.

Det Tekniske Fakultet er med sine 20.000 m² et af C.F. Møllers store, nye flagskibe på uddannelsesfronten. Med undervisningsfaciliteter, laboratorier, indeklima og ikke mindst bæredygtighed i særklasse er troen og forventningerne til de kommende mange år på Campusvej skyhøje. Som de studerendes repræsentant sluttede af:

- Vi tror på det nye ”Tek”.

Artikler

Første spadestik til Teknisk Fakultet

5.3.2013 | Nu går byggeriet af det nye Tekniske Fakultet på Syddansk Universitets campus i Odense i gang. Det blev markeret ved, at klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard mandag satte spaden i jorden til det første spadestik.

Teknisk Fakultet Syddansk Universitet

Kom med ind bag fakultetsbygningens flotte facade og oplev det store atrium med den markante trappe. Varighed: 3:45.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere