Stor begejstring, da dronningen indviede Odeon

Stor begejstring, da dronningen indviede Odeon - C.F. Møller. Photo: Søren Lykke Bülow

9.5.2017 | En ugelang fejring af det C.F. Møller-designede koncerthus i Odense kulminerede fredag, da H.M. Dronning Margrethe indviede Odeon og fik en smagsprøve på stedets mange funktioner.

 

Over 100 arrangementer på en uge har nu bidraget til, at Odeon for alvor har bidt sig fast i danskernes sind.


Storbyens moderne forsamlingshus, som bliver centrum for byudviklingen i Odense, stod over for sin helt store prøve, da Danmarks majestæt, H.M. Dronning Margrethe, den 5. maj indviede huset i forbindelse med et stort anlagt gallashow.


Kulturcenteret, som i løbet af fredag blev fyldt til bristepunktet med besøgende, kan rumme næsten 1800 siddende gæster. Alle pladser i Odeons Store Sal blev da også taget i brug, da Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, bød velkommen til gallashowet.


- Det her er et hus, der kan rumme mange forskelligheder, og det får vi en smagsprøve på i aften, fortalte Peter Rahbæk Juel, som lagde vægt på Odeons rolle i byudviklingen:


- Odeon har en ganske særlig betydning for byens udvikling. Og der er meget mere på vej, fortalte borgmesteren.


Favner bredt
I løbet af hele fredagen var Odeon ramme for forskellige arrangementer både indendørs og udendørs. Særligt pladsen foran huset og husets store foyer blev bragt i spil. Det understreger, hvordan Odeon kan bruges på forskelligartet vis, forklarer Klaus Toustrup, administrerende direktør, partner og ansvarlig arkitekt på projektet for C.F. Møller:


- Vi har fået at se, hvordan Odeon kan leve og bidrage til bylivet fra morgen til aften med små happenings og koncerter lige inden for hovedindgangen, akrobatik og gøgleri lige udenfor og fortryllende forestillinger i koncertsalene, siger han.


Ifølge Klaus Toustrup var selve gallashowet ingen undtagelse. En fyldt sal fik set smagsprøver på en række af de mange funktioner, som Odeon byder på.


- Vi oplevede, at akustik, lys og sceneteknik fungerede optimalt under hele showet. Både, da der stod 110 sangere på scenen, symfoniorkesteret spillede, der blev afspillet film på lærredet, og da der blev fyret op under salen med elektronisk musik og tung bas. Det tegner et billede af Store Sals multifunktionalitet, siger Klaus Toustrup.

 

 


Fællesspisning satte skub i stemningen
Selvom størstedelen af Odeons gæster til fredagens gallashow var klædt på i kjole og hvidt, blev Odeons multifunktionalitet ikke blot vist frem i Store Sal, men også i Odeon Social, husets sociale spisested. Her kan lokale og besøgende mødes hver aften for at deltage i fællesspisning. Fredag var ingen undtagelse.


- Det er netop det, der understreger Odeons mangfoldighed. Odeon er for hele byen, for hele landet. Det er en stor fornøjelse at se, hvordan de mange funktioner, huset har, bliver brugt.

 

Det skaber en sammenhæng, og det gør, at et sted, der måske ville kunne opfattes fornemt, bliver mere jordnært, forklarer Klaus Toustrup.


Hos de lokale indbyggere i Odense er opfattelsen den samme. Odeon Social får det storstilede Odeonprojekt ned på jorden. Det gælder blandt andet for 54-årige Niels Christensen, der fredag deltog i fællesspisningen i Odeon Social op til gallashowet.


- Man føler, at det er et hus, hvor alle er velkomne. Det er sjovt, at man bare kan dukke op, sætte sig med et par venner eller familien ved et langt bord og så nyde både den gode stemning og den gode mad, siger han om konceptet.


- Det er første gang, jeg prøver det. Men jeg tror ikke, det bliver sidste.


Odeon-projektet går tilbage til 2006. Finanskrisen lagde en dæmper på projektet og ændrede henover tiden også bygherrekonstellationen. Sammen med KPC Byg er de andre involverede parter i byggeriet Odense Kommune som bestiller og bruger, Syddansk Musikkonservatorium, Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen Odense som lejere, og H.C. Andersen Kongres Center A/S som operatør og lejer samt Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.


Om Odeon:
Bestiller: Odense Kommune
Entreprenør og bygherre: KPC-Byg
Totalrådgiver: C.F. Møller
Underrådgiver: COWI, AIX Theater Planning, Gade Mortensen Akustik
Samarbejdspartnere: Syddansk Musikkonservatorium, Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen Odense, H.C. Andersen Kongres Center A/S, Partnerskabet for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.
Størrelse: 32.000 m²
Anlægssum: 650 mio. DKK

 

Læs mere om festugen i Odeon
Læs mere om Odeon

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.

Partner Tom Danielsen går på pension

29.1.2018 | Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.

Lund Centralstation - Vundet

24.1.2018 | Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation i Sverige.

Vinder konkurrence om højhus og stationsbygning

23.1.2018 | Projektet hedder ”Nordisk lys” og vinder blandt andet for sin evne til at tilpasse sig området samtidig med, at det er en tydelig markør, som kan bidrage til at udvikle området og infrastrukturen i Oslo.

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Vis flere