Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.
Anne Katrine Arrildt är nyanställd vid C.F. Møller Landscape, och Kristian Brandsen är före detta praktikant vid C.F. Møllers konkurrensavdelning – C.F. Møller Lab.

Båda kan skriva under på att det som nyanställd vid arkitektfirman finns mycket att sätta sig in i och många nya saker att lära sig, men båda har dessutom upplevt att fräscha ögon och nya perspektiv också har ett stort värde.

På arkitektfirman finns en informell och platt struktur som gör att du alltid känner dig delaktig. Dina idéer tas upp till diskussion med samma förutsättningar som för alla andra i teamet, och det är just inom teamen som idéerna och projekten utvecklas – inte hos enskilda personer. Vi har en stark planeringsprocess där det är den bästa idén som genomförs, inte den första. Det är något jag personligen värdesätter högt, berättar Anne Katrine Arrildt.

Kristian Brandsen läste Arkitektur & Design i Aalborg när han sökte praktikplatsen vid C.F. Møller Lab i Aarhus. När han efter praktiken erbjöds en traineeplats slog han till och tog ett halvt år ledigt från studierna för att bygga vidare på sin arbetslivserfarenhet. För honom var det en positiv upplevelse att som praktikant i så hög grad vara jämbördig med resten av teamet.

När vi började arbeta på ett nytt projekt använde vi en pingpongliknande process präglad av en öppen dialog där idéerna lades fram och diskuterades. Under den här fasen var det inte avgörande vem som var arkitekt eller praktikant, utan fokus låg i stället på de bästa idéerna.

Fart på den yrkesmässiga utvecklingen
Anne Katrine Arrildt är utbildad vid arkitektskolan i Aarhus och fick direkt efter studierna en nyinrättad befattning vid C.F. Møller. Där hade hon fötterna i två olika läger – den ena inom landskap och den andra inom konkurrensavdelningen. Här arbetar hon med att knyta samman landskap och omgivningar ännu tätare med projekten redan från första dagen.
Hon kastades direkt in i flera stora projekt. Bland annat deltog hon i utvecklingen av arkitektbyråns vinnande förslag till nya CBS-campus på Frederiksberg och förslaget till den nya akutbyggnaden vid Bispebjerg Hospital.

En av fördelarna med att arbeta på en stor arkitektbyrå är att du lär känna massor av människor inom branschen. Samtidigt får du på kort tid se projekt utvecklas från ritning till verklighet, och du omges hela tiden av kompetenta människor inom alla delar av yrket. Det betyder naturligtvis också att du utvecklas i din egen yrkesutövning.

En del av ett team
För Kristian Brandsen var det också den yrkesmässiga utvecklingen som kännetecknade hans praktik. Han ingick bland annat i team som arbetade med en ny teknisk skola och ett danskt supersjukhus. Arbetet spände över allt från de första konceptritningarna till de slutliga presentationerna.

Gemensamt för alla projekt där jag deltog är att jag var en del av ett team med ett gemensamt mål. Därför upplevde jag också att arbetet och det sociala ofta smälte samman när jag var på kontoret, berättar han och fortsätter:

Periodvis var det mycket att göra och sena timmar, men en vanlig arbetsdag löper normalt från 9–16 och flexibiliteten är hög. Under dagen är du hela tiden omgiven av kompetenta kollegor som du kan bolla idéer med. Bland annat därför var praktiken hos C.F. Møller en av de mest lärorika terminerna under min utbildning.

LEDIGA PLATSER

Land Job Frist Kontor

DENMARK Internship (Architects) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Internship (Architectural technology) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Piccoline (fuldtid) 24/06/2019 Aarhus
Internship (Communication) 17/06/2019 Copenhagen
GERMANY Summerjob bei C.F. Møller Berlin / Kopenhagen 17/06/2019 Berlin
UNITED KINGDOM Project Architect 21/06/2019 London
Part II Architectural Assistant Role 21/06/2019 London
Landscape Architect 21/06/2019 London
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus
Frist:
24/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Copenhagen
Frist:
17/06/2019
Land:
GERMANY
Kontor:
Berlin
Frist:
17/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019

SPONTANANSÖKAN:
Vi söker alltid nya talanger. Om vi inte har någon tjänst ute, som matchar det du söker, så är du ändå välkommen att skicka in en spontanansökan via länken här: Unsolicited application
Observera att vi inte kommer att besvara ansökningar som skickas direkt någon @cfmoller.com-adress.

JOBBAGENT
Du kan också välja att skapa en s k jobbagent och få ett meddelande när vi lägger ut en ny och relevant tjänst. Klicka här: Jobagent

PORTRÄTT

För att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos C.F. Møller har vi intervjuat några av våra medarbetare.

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."

Lizzie Christensen och Jens Balle

Lizzie Christensen och Jens Balle kom till Arkitektfirmaet C.F. Møller år 1983 - samma dag. Nyligen kunde de fira 25-årsjubileum tillsammans med kollegorna. Under årens lopp har de varit med om många spännande sjukhusuppdrag, och det har kunnat glädja sig åt stor frihet i arbetet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.

Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"