Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."
Kasper Bejerholm har varit på C.F. Møller i två år, först som praktikant och därefter som studentmedarbetare.
Han är stolt över många av de projekt han har deltagit i. Allra mest stolt är han dock över arbetet med en kontorsbyggnad i Århus, där hans idé om hur fasaden skulle utformas anammades.

Större ansvar
- På arkitektutbildningen sägs det att man får ta mycket större ansvar på ett litet arkitektkontor än på ett stort. Men så har jag inte upplevt det under min tid på C.F. Møller. Tvärtom, säger Kasper.

Ett av de första uppdrag han kastades in i som praktikant var en tävling om en utbyggnad av Marselisborg-gymnasiet i Århus. Teamet bestod av, förutom Kasper själv, en delägare och en utbildad arkitekt.

- Jag kastades rakt in i det, säger Kasper, som fick i uppgift att testa olika alternativ i fråga om undervisningslokalernas utformning.
- Det gjorde mig verkligen glad, och överraskad. Det var inte bara så att delägaren gjorde en skiss och sa åt mig att arbeta vidare med den. Jag fick förtroende och förväntades argumentera för mina idéer, och det var faktiskt ett av mina förslag som användes till slut. Det var en otroligt spännande utmaning, säger han.

En fin dialog
Efter praktikperioden har han arbetat ett och ett halvt år som studentmedarbetare på C.F. Møller, varav ett halvår på heltid. Det har gett honom massor av praktisk erfarenhet. Han har t.ex. varit med i tävlingsgruppen bakom Faculty of Health på Århus universitet och deltagit i projekteringen av den nya internationella skolan i Ikast-Brande, ett nytt logistikcenter i Randers och en kontorsbyggnad i Århus.

- Jag tror inte att mitt jobb är representativt för en studentmedarbetare. Under ett och ett halvt år här har jag nog inte tillbringat mer än sammanlagt 1-2 veckor i modellverkstaden. Jag deltar i projekteringen av uppdragen. Jag får försöka själv och sedan kommer arbetsledarna in och hjälper mig. Vi har en fin dialog. Naturligtvis finns det situationer där en arbetsledare måste gå in och diktera en lösning, men det händer väldigt sällan om du frågar mig.

Kasper upplever att han behandlas lika väl som sina utbildade kollegor, både på och utanför arbetstid.
- När alla andra skulle på Revit-kurs blev jag också erbjuden att följa med. Det gjorde mig glad.

De respekterar ett nej
Segling tar upp en stor del av Kaspers fritid. Han har seglat sedan barnsben, både i tävlingssammanhang och som instruktör i såväl Danmark som andra länder.

- Jag är väldigt glad över att C.F. Møller har respekterat att seglingen är viktig för mig. Jag seglar fortfarande två kvällar i veckan, och det har aldrig varit något problem att anpassa arbetstiden så att jag kan vara i hamnen kl. 17. Det betyder mycket för mig. Om jag har känt mig tvungen att tacka nej till att delta i ett projekt har jag aldrig känt mig pressad att motivera mitt beslut eller ändra mig. De respekterar ett nej, även om man är praktikant eller studentmedarbetare. Det är viktigt att det finns en förståelse för hela ens livssituation - jobb, fritid och stundtals väldigt krävande studier. Annars bränner man ut sig förr eller senare.

LEDIGA PLATSER

Land Job Frist Kontor

DENMARK Internship (Architects) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Internship (Architectural technology) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Piccoline (fuldtid) 24/06/2019 Aarhus
Internship (Communication) 17/06/2019 Copenhagen
GERMANY Summerjob bei C.F. Møller Berlin / Kopenhagen 17/06/2019 Berlin
UNITED KINGDOM Project Architect 21/06/2019 London
Part II Architectural Assistant Role 21/06/2019 London
Landscape Architect 21/06/2019 London
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus
Frist:
24/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Copenhagen
Frist:
17/06/2019
Land:
GERMANY
Kontor:
Berlin
Frist:
17/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019

SPONTANANSÖKAN:
Vi söker alltid nya talanger. Om vi inte har någon tjänst ute, som matchar det du söker, så är du ändå välkommen att skicka in en spontanansökan via länken här: Unsolicited application
Observera att vi inte kommer att besvara ansökningar som skickas direkt någon @cfmoller.com-adress.

JOBBAGENT
Du kan också välja att skapa en s k jobbagent och få ett meddelande när vi lägger ut en ny och relevant tjänst. Klicka här: Jobagent

PORTRÄTT

För att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos C.F. Møller har vi intervjuat några av våra medarbetare.

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."

Lizzie Christensen och Jens Balle

Lizzie Christensen och Jens Balle kom till Arkitektfirmaet C.F. Møller år 1983 - samma dag. Nyligen kunde de fira 25-årsjubileum tillsammans med kollegorna. Under årens lopp har de varit med om många spännande sjukhusuppdrag, och det har kunnat glädja sig åt stor frihet i arbetet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.

Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"