Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.
"Jag skickade in en ansökan till C.F. Møller, eftersom det är en stor och väletablerad arkitektfirma, som också har internationella projekt. Här finns hela bredden - från planering till byggnation - och möjlighet att arbeta med projekt i stor skala", säger han.

Stor spännvidd - både när det gäller innehåll och skala
Mathias Bagger Poulsen kom till företaget hösten 2010, och han har sedan dess arbetat med så olika tävlingar som förslaget till hur stadsdelen Viby Syd i Aarhus ska förvandlas från ett område med sociala problem till ett attraktivt bostadsområde, och tävlingen om det nya supersjukhuset i Gødstrup på västra Jylland.

"Jag njuter av spännvidden här på tävlingsavdelningen - både när det gäller innehåll och skala. För Viby Syd fanns det en målsättning om att vara med och lösa sociala problem och att skapa större lust hos folk att bo där, men samtidigt finns det redan en massa liv där, och det måste man ju också värna om. Folk ska ju fortfarande känna sig hemma. Gødstrup var en helt annan sak: det är ett "barmarksprojekt", som ska ge profil åt området. Dessutom ska sjukhuset vara extremt rationellt i drift, samtidigt som det är en sympatisk plats för dem som är inlagda där eller arbetar på sjukhuset. Det är en stor utmaning att arbeta med så olika problemställningar - och dessutom tillsammans med kollegor som redan har så stor erfarenhet, till exempel på sjukhusområdet", konstaterar han.

Tävlingen om Viby Syd är avgjord - C.F. Møller vann tävlingen om det nya medborgarhuset, som ska bli ett nytt nav i den revitaliserade stadsdelen. När det gäller Gødstrup är tävlingen ännu inte avgjord.

En del av ett team
Mathias Bagger Poulsen har specialiserat sig på att göra 3D-modeller - men det är inte så att han måste vänta med att göra modellerna tills mer erfarna kollegor har beslutat vilken utformning projektet ska ha.

"Det är en teambaserad arbetsmiljö, och folk lyssnar på sina kollegor. Här finns en massa erfarenhet, men också en stor lyhördhet."

"3D-modellering passar till exempel bra till volymstudier under de tidigaste faserna av ett projekt. Det kan hända att jag modellerar några av de första skisserna i 3D. En skiss i två dimensioner kan präglas av en viss perfektion. I 3D blir det mer konkret: Hur fungerar rummet? Fungerar det? Vi arbetar mycket dialogbaserat."

Att stå på två ben
Mathias Bagger Poulsen tycker att det känns speciellt att arbeta i ett företag som C.F. Møller, som har en lång historia - med rötter ända tillbaka till Aarhus Universitet, som började byggas 1931.

"Företaget bygger på tradition - på det som är bra, och som fungerar. Men vi är också nyskapande; vi blickar utåt och framåt. Vi står på båda benen. Det är en bra kombination", menar han.

"Det historiska var inte avgörande för att jag kom hit, men jag tycker att det är spännande att få uppleva hur även tidigare anställda, som kanske varit här i 40 år, deltar i våra årliga "julefrokoster". Jag tycker att det är starkt att folk kan fortsätta att se varandra i ögonen efter så många års samarbete. Det säger något om en arbetsplats - om att stå vid de val man gjort och att ha en hög grad av integritet."

LEDIGA PLATSER

Land Job Frist Kontor

DENMARK Internship (Architects) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Internship (Architectural technology) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Piccoline (fuldtid) 24/06/2019 Aarhus
Internship (Communication) 17/06/2019 Copenhagen
GERMANY Summerjob bei C.F. Møller Berlin / Kopenhagen 17/06/2019 Berlin
UNITED KINGDOM Project Architect 21/06/2019 London
Part II Architectural Assistant Role 21/06/2019 London
Landscape Architect 21/06/2019 London
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus
Frist:
24/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Copenhagen
Frist:
17/06/2019
Land:
GERMANY
Kontor:
Berlin
Frist:
17/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019

SPONTANANSÖKAN:
Vi söker alltid nya talanger. Om vi inte har någon tjänst ute, som matchar det du söker, så är du ändå välkommen att skicka in en spontanansökan via länken här: Unsolicited application
Observera att vi inte kommer att besvara ansökningar som skickas direkt någon @cfmoller.com-adress.

JOBBAGENT
Du kan också välja att skapa en s k jobbagent och få ett meddelande när vi lägger ut en ny och relevant tjänst. Klicka här: Jobagent

PORTRÄTT

För att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos C.F. Møller har vi intervjuat några av våra medarbetare.

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."

Lizzie Christensen och Jens Balle

Lizzie Christensen och Jens Balle kom till Arkitektfirmaet C.F. Møller år 1983 - samma dag. Nyligen kunde de fira 25-årsjubileum tillsammans med kollegorna. Under årens lopp har de varit med om många spännande sjukhusuppdrag, och det har kunnat glädja sig åt stor frihet i arbetet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.

Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"