Ny Islands Brygge Skole. C.F. Møller

Ny Islands Brygge Skole

Midt mellem Islands Brygge, Københavns Havn og Amager Fælled ligger Ny Islands Brygge Skole – en skolebygning for udskolingsbørn med et særligt fokus på mad og bevægelse.
 Ny Islands Brygge Skole. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Københavns Kommune
Byggeri København (BYK)

Adresse

København, Danmark

Omfang

10000 m² + 4.000 m² udearealer

År

2016-2021

Bygherrerådgiver

Bascon A/S

Entreprenør

MT Højgaard

Ingeniør

MT Højgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Tredje Natur

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med Tredje Natur

Andre samarbejdspartnere

Autens Future Schools

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i totalenterprise-/arkitektkonkurrence. 2017

Skolens særlige fokus giver eleverne mulighed for at koble den teoretiske undervisning med en kropslig, sanselig og erfaringsbaseret læring. Det er denne form for læring, der har givet form til Ny Islands Brygge Skole.

Bygningen henter sin trekantede form fra de tilstødende sider, byen, havnen og fælleden, der hver især har givet inspiration til valg af materialer og farver.

Da mad er en vigtig del af skolens identitet, ligger spiserummet som skolens centrale rum. Det dobbelthøje spiserum fungerer ikke kun som spisested, men også som et knudepunkt, der binder alle skolens funktioner sammen. Herved bliver spiserummet også et samlingssted, hvor eleverne kan mødes på tværs af skolens mange aktiviteter.

Med bevægelse som et andet af skolens fokusområder, er det vigtigt, at skolens arkitektur lægger op til fysisk aktivitet og leg. Det sker især gennem bygningens dynamiske spiralform, der, med et trappemotiv, inviterer op på skolens aktive tagflade. Taglandskabet giver adgang til flere af skolens funktioner så eleverne kan tage en sjov og aktiv genvej hen over taget. Øverst ligger sportstaget, der giver rig mulighed for fysisk udfoldelse på løbebanen, i parkourområdet eller i boldburet.

Skolens inde- og uderum er tænkt i tæt forbindelse til hinanden. Hvert klassetrin har derfor direkte adgang til taglandskabet, mens skolens naturfaglige lokaler er knyttet til et tagområde med biologihave, væksthus for fysik og kemi samt haver, der bliver brugt i madkundskabsundervisningen.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.