Nya Islands Brygge Skola. C.F. Møller

Nya Islands Brygge Skola

Mitt emellan Islands Brygge, Köpenhamns Hamn och Amager Fælled är Nya Islands Brygge Skola – en skolbyggnad för högstadieelever med särskilt fokus på mat och rörelse.
 Nya Islands Brygge Skola. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Københavns Kommun
Byggeri København (BYK)

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

9800 m²

År

2016-2020

Byggherrerådgivning

Bascon A/S

Entreprenör

MT Højgaard A/S

Ingenjör

MT Højgaard A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med Tredje Natur

Landskap

C.F. Møller Landscape i samarbete med Tredje Natur

Andra samarbetspartners

Autens Future Schools

Gå till media library
Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2017

Skolans speciella fokus ger eleverna möjlighet att koppla samman den teoretiska undervisningen med kroppsligt, sinnligt och erfarenhetsbaserat lärande. Det är denna pedagogiska inriktning som har gett form till Nya Islands Brygge Skola.

Byggnaden hämtar sin trekantiga form från de angränsande sidorna, staden, hamnen och fäladen, som var och en har fungerat som inspirationskälla vid valet av material och färger.

Eftersom mat är en viktig del av skolans identitet har matsalen fått en placering som skolans centrala rum. Matsalen med dess dubbla takhöjd fungerar inte bara som matställe, utan även som en knutpunkt som binder samman skolans alla funktioner. Det gör att matsalen även blir en samlingsplats där eleverna kan mötas när de håller på med någon av de många aktiviteter som skolan erbjuder.

Med rörelse som ett annat av skolans fokusområden är det viktigt att skolans arkitektur underlättar fysisk aktivitet och lek. Det sker speciellt genom byggnadens dynamiska spiralform, som med ett trappmotiv bjuder in till aktivitet på skolans aktiva takyta. Taklandskapet ger tillgång till flera av skolans funktioner så att eleverna kan ta en kul och aktiv genväg över taket. Högst upp ligger sporttaket, som ger stora möjligheter till fysisk träning på löparbanan, i parkourområdet eller i bollburen.

Skolans inne- och uterum har utformats för att gränsen mellan dem ska suddas ut. Varje årskurs har därför direkttillgång till taklandskapet, medan skolans naturvetenskapliga område är kopplat till ett takområde med biologisk trädgård, växthus för fysik och kemi samt trädgårdar som används i matkunskapsundervisningen.

Läs mera

Fler projekt - Utbildning/Landskap

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.