Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller, Kristin Jarmund, Rodeo
Fotograf: C.F. Møller, Kristin Jarmund, Rodeo

11.5.2018

KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.
 

Midt i Oslo Centrum ligger Oslo Centralstation som et knudepunkt mellem Oslo og resten af verden. Kristin Jarmund Arkitekter, C.F. Møller Architects og Rodeo Arkitekter i samarbejde med Bollinger & Grohmann Ingeniører og Transsolar offentliggør nu et planforslag til adressen Biskop Gunners gate 14B ved Centralstationen for KLP Eiendom.

 

Ambitioner
Projektforslaget optimerer byplanen ved at sammenbinde forskellige områder og terrænforskelle og er samtidig organiseret, så det understøtter et godt og effektivt flow. Biskop Gunnerus gate 14B skal således fungere som en bylivsgenerator og drivkraft i områdets udvikling og tydeliggøre Oslos ambition om at gøre netop denne del af byen bedre til at håndtere mange trafikanter samtidig med, at den skal være attraktiv som opholdssted. Med udgangspunkt i grundens beliggenhed mellem trafikknudepunktet Oslo Centralstation og bydelene Grønland og Vaterland, understreger projektet mødet mellem de tre områders særegenhed og kvaliteter. KLP Eiendoms ambition er desuden, at Biskop Gunnerus gate 14B skal være et internationalt foregangsprojekt, når det gælder miljø og bæredygtighed.

 

Nyt offentligt byrum
I dag udgør eksisterende bygninger 100% af grundens areal, men med den nye plan bliver mere end 50% af arealet udnyttet som offentligt tilgængeligt byrum. Et nyt sammenhængende terræn etableres som et gennemgående landskabselement, der samtidig forbinder området med den grønne sti langs floden Akerselva, hvor vandet fremhæves som et oplevelseselement. Det sammenhængende terræn udligner niveauforskelle og etablerer nye forbindelser med et effektivt flow mellem Schweigaards gate, en busterminal og Nylandsbroen.

 

Taghaver og udsigtspunkter som vokset ud af landskabet
Projektet består af to bygningskroppe, som står på en fælles base med et torv. Den vestlige bygning fungerer primært som hotel, mens den østlige bygning primært rummer kontorer. Bygningskroppene er brudt ned i flere mindre volumener, der, med deres skala og proportioner, tilsammen leder tankerne hen på Oslos silhuet. Projektet opleves som voksende op af terrænet med grønne terrasseringer, der løfter det grønne byrum langs Akerselva op over bylandskabet. De forskellige terrasseringer bruges til taghaver og udsigtspunkter og til at fremme livet på indersiden af bygningerne gennem store vinduesåbninger, som også afslører byens højder i det urbane landskab.

Fotograf: C.F. Møller, Kristin Jarmund, Rodeo
Fotograf: C.F. Møller, Kristin Jarmund, Rodeo
Fotograf: C.F. Møller, Kristin Jarmund, Rodeo

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER