C. F. Møller og COWI skal udforme anden etape af Aalborg Havnefront

The landscape surrounding Musikkens Hus - C. F. Møller og COWI skal udforme anden etape af Aalborg Havnefront - C.F. Møller. Photo: C. F. Møller
The landscape surrounding Musikkens Hus
Photographer: C. F. Møller

4.6.2012

Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI har vundet konkurrencen om anden etape af Aalborgs nye havnefront med et projekt, der i sin udformning er inspireret af Nordjyllands klitlandskab.
 

Der er nu valgt rådgiverteam for den videre udformning af Aalborg Havnefront - dvs. området omkring Musikkens Hus: Vinderne blev Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI, som skal stå for formgivning, projektering og tilsyn med udførelsen.

Arkitektfirmaet C. F. Møller og COWI var også rådgivere for Aalborg Kommune på første etape af Aalborgs nye havnefront, dvs. Den Centrale Havnefront (fra Limfjordsbroen til Rendsburggade).

Den Centrale Havnefront blev indviet i slutningen af 2011, og det er således først i år, at hele området kan anvendes. Projektet har fået fire priser - Aalborg Kommunes Arkitekturpris (2010), Hædersprisen Det Gyldne Søm, tildelt af Byggesocietetet (2010), Den Danske Lyspris (2011) og Vejprisen (2011) - og sætter således en høj standard for udviklingen af havnefronten videre mod øst.


Inspiration fra Nordjyllands klitlandskab
Masterplanen for anden etape af Aalborg Havnefront bygger på principperne fra første etape med promenaden som samlende element og er desuden inspireret af klitternes møde med den flade, forstrand.

Forslagets ledetråd er en sammenhængende byplint. Plinten danner en hævet base, der samler områdets markante, fritstående bygninger. I dette ensemble fremhæves pladsen omkring Musikkens Hus af en selvstændig, rektangulær plint. Byplinten tjener til højvandssikring, og indskårne flige i plinten skaber en række pladser med varierede funktioner - pladserne er beskyttet mod blæst af byplintens sider, der er udformet som trapper og siddetrin.

De store pladser er integreret i promenadeforløbet og fremstår som frodige, grønne rum med tætte lunde af træer.

I kontrast til de fornemme materialer i plinten omkring Musikkens Hus er områdets øvrige belægninger rå og enkle med asfalt, pladsstøbt beton og træ - akkurat som i første etape af Aalborg Havnefront.

Rådgiverudbuddet for landskabsprojektet er blevet gennemført i vinteren og foråret 2012 med deltagelse af fem udvalgte teams.

Projektet skal udføres i takt med udbygningen af området og forventes færdiggjort i løbet af 2014.

For yderligere information kontakt
Thomas Birket-Smith, Teknik & Miljøforvaltningen Aalborg Kommune, tlf. 9913 2040 tbs-teknik@aalborg.dk
Keld Schumann, COWI, tlf. 5640 7719 ksc@cowi.dk
Arkitektfirmaet C. F. Møller, leder af landskabsafdelingen Vibeke Rønnow, mobil 2425 5760, mail vr@cfmoller.com

Photographer: C. F. Møller

Press

Receive our newsletter

To receive news and updates from C.F. Møller Architects by e-mail join our mailinglist.

Sign up here.

Contact

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Some press releases are only available in Danish.

C.F. Møller Architects and MT Højgaard are planning to cover Aarhus' railway site with a car-free urban quarter

6.4.2018 | In cooperation with the City of Aarhus, DSB, MT Højgaard and C.F. Møller Architects are preparing to realise the vision of a new Railway Quarter. This is a new, car-free urban quarter in Aarhus, which will develop the area and connect the surrounding neighbourhoods by covering the railway site from Bruuns Bro to Frederiks Bro.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects win award for Best Healthcare Development

16.3.2018 | C.F. Møller Architects receive the MIPIM 2018 Award for ‘Best Healthcare Development’ for the Maersk Tower in Copenhagen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects and Arkthing win competition in Iceland

26.2.2018 | C.F. Møller Architects in collaboration with Arkthing have won a competition for a new building for the Icelandic bank, Landsbankinn.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Inauguration of Denmark’s new state prison

26.9.2017 | Denmark’s new state prison, Storstrøm Fængsel, will be inaugurated on Wednesday, 27 September. Designed by C.F. Møller Architects, the prison provides extremely high levels of security, focuses on resocialisation through architecture and is also a pleasant, state-of-the-art workplace for employees.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller wins VIA University College in Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller and C.F. Møller Landscape's proposal for the new VIA (30,000 m²) and the Innovation House (5,000 m²) has been nominated as the winner of a major architectural competition.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects wins competition for a new landmark in Västerås

The winning C.F. Møller project is a high-rise building including a panoramic garden on the 15th floor.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

HENN + C.F. Møller Architects win international competition in Germany

4.4.2017 | HENN + C.F. Møller Architects (Berlin / Aarhus) jointly win an international competition to extend Germany’s most iconic hospital complex, the listed 1970’s high-tech University Hospital RWTH Aachen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE