C.F. Møller vinder forsvarsbygning på Gotland

C.F. Møller vinder forsvarsbygning på Gotland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller

20.5.2016

Det svenske forsvar skal udbygge sin kapacitet. Som et led i udviklingen har C.F. Møller vundet konkurrencen om 24.500 m² nye lokaler for militærets afdeling på Gotland i Østersøen.
 

Nye kontorer, kursuslokaler, fitnessfaciliteter, en militær restaurant samt en vagtbygning er på vej til det svenske forsvar, Försvarsmakten.

Det står klart, efter C.F. Møller er blevet udpeget som vinder af konkurrencen om de nye faciliteter, som bliver et led i at organisere en ny enhed på Gotland bestående af to kompagnier med fokus på mekanik og kampvogne.

De 24.500 m² nye lokaler er en deletape i Försvarsmaktens udbygninger på Gotland. Etableringen vil ske på Tofta Skydebane-området og indgår som en del af anden etape af det samlede udbygningsprojekt på Gotland. Dermed skal byggeriet kobles sammen med programmet fra den tidligere etape.

Reflekterende facader camouflerer bygningerne
Formålet med C.F. Møllers forslag er at skabe en enkelt og tydelig struktur, som tager hensyn til det omgivende miljø og den eksisterende kulturarv på stedet. Æstetikken tager udgangspunkt i konceptet camouflage, hvor bygningerne reflekterer og imiterer sine omgivelser.

I bygningerne får lys en hovedrolle. Lysindfald og tæt kontakt med naturen skal sikre, at det for ansatte og besøgende bliver en oplevelse af være der. Der er stor fokus på akustik og det gode arbejdsmiljø, mens mødesteder og pladser for socialt samvær er prioriteret højt af Försvarsmakten. Fleksibilitet er også i højsædet, og materialevalget gør rummene fleksible og mulige af ændre med tiden, så bygningerne hen over tid kan tilpasse sig udviklingen ved Tofta Skydebane.

C.F. Møller er totalrådgiver med ansvaret for arkitekt og landskabsarkitektydelser. Rambøll er med som underrådgiver på projektet.

Mere info - presse:
Julian Weyer, partner
jw@cfmoller.com
+45 3066 9396

Mere info - projektet:
Mårten Leringe, associeret partner
mle@cfmoller.com
+46 (0)7 0563 7519

Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller

Press

Receive our newsletter

To receive news and updates from C.F. Møller Architects by e-mail join our mailinglist.

Sign up here.

Contact

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Some press releases are only available in Danish.

C.F. Møller Architects and MT Højgaard are planning to cover Aarhus' railway site with a car-free urban quarter

6.4.2018 | In cooperation with the City of Aarhus, DSB, MT Højgaard and C.F. Møller Architects are preparing to realise the vision of a new Railway Quarter. This is a new, car-free urban quarter in Aarhus, which will develop the area and connect the surrounding neighbourhoods by covering the railway site from Bruuns Bro to Frederiks Bro.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects win award for Best Healthcare Development

16.3.2018 | C.F. Møller Architects receive the MIPIM 2018 Award for ‘Best Healthcare Development’ for the Maersk Tower in Copenhagen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects and Arkthing win competition in Iceland

26.2.2018 | C.F. Møller Architects in collaboration with Arkthing have won a competition for a new building for the Icelandic bank, Landsbankinn.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Inauguration of Denmark’s new state prison

26.9.2017 | Denmark’s new state prison, Storstrøm Fængsel, will be inaugurated on Wednesday, 27 September. Designed by C.F. Møller Architects, the prison provides extremely high levels of security, focuses on resocialisation through architecture and is also a pleasant, state-of-the-art workplace for employees.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller wins VIA University College in Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller and C.F. Møller Landscape's proposal for the new VIA (30,000 m²) and the Innovation House (5,000 m²) has been nominated as the winner of a major architectural competition.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects wins competition for a new landmark in Västerås

The winning C.F. Møller project is a high-rise building including a panoramic garden on the 15th floor.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

HENN + C.F. Møller Architects win international competition in Germany

4.4.2017 | HENN + C.F. Møller Architects (Berlin / Aarhus) jointly win an international competition to extend Germany’s most iconic hospital complex, the listed 1970’s high-tech University Hospital RWTH Aachen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE