Himmerland Boligforening afd. 19 & 22 - Kransporenes forvandling til haveby

Himmerland Boligforening afd. 19 & 22 - Kransporenes forvandling til haveby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller

3.10.2014

Den 2. oktober markerer Himmerland Boligforening, at renoveringen af de to afdelinger 19 og 22 er halvgående. Håndværkere, teknikere og andet godtfolk mødes for at glæde sig over at være nået så langt, og ikke mindst for at glæde sig over resultatet af anstrengelserne.
 

I samarbejde med Cowi har C.F. Møller udarbejdet en ny helhedsplan der har dannet afsæt for omstrukturering og renovering af boligforeningen. Ombygningen og renoveringen af 370 boliger omdanner den monotone kransporsbebyggelse fra 1977 til et imødekommende og bæredygtigt byggeri.

Facaderne beklædes med træ og indrettes med store vinduespartier, franske altaner og karnapper, der giver boligerne markant bedre lys- og udsigtsforhold. Nogle boliger lægges sammen til større lejligheder, mens andre udvides opad som moderne tagboliger i to etager med åbne rumforløb og glaspartier fra gulv til loft.

I dag fremstår den renoverede del af bebyggelsen således åben, og blokkene har karakter af rækkehuse med mindre private haver, hvor man kan føle sig tryg uden at være forskanset. Det er nu blevet muligt at parkere ved sin bolig og nogle boliger har oven i købet fået en carport i forbindelse med forhaven.

Med de murede gavle, den sortmalede træbeklædning med glaspartier til gulv, de karaktergivende ”tagbokse” og de nye lette trapper i stål og glas rykker bebyggelsen ud af 70’erne og ind i nutiden og sætter nye standarder for hvordan nordjyske almene boliger kan renoveres.

Alle lejligheder er totalrenoverede, der er etablereret øget tilgængelighed og der er, via ombygninger og tilbygninger, etableret boligtyper, som ikke tidligere var en del af den vifte af lejligheder, som afdelingerne kunne tilbyde. Der er stadig en solid ballast af velrenoverede 2 og 3 værelses lejligheder, mens de nye spændende lejligheder tilbyder sig til nye beboere.

Aktivitetshuset, der overholder kravene til lavenergibyggeri i 2020, vil blive et naturligt samlingspunkt for alle Himmerland Boligforenings afdelinger i området, smukt beliggende på den sydvendte skråning. Syd for Aktivitetshuset etableres et mindre ”vådområde” med såkaldte regnbede til at håndtere stigende regnmængder - her opsamles regnvandet i stedet for at blive sendt til kloakken.

Det har været Himmerland Boligforenings ønske, at der i renoveringen blev lagt vægt på den sociale bæredygtighed, den miljømæssige bæredygtighed, tilgængelighed, åbenhed, mangfoldighed, diversitet og identitet. Det har været gennem disse krav og forventninger, at det er lykkedes at skabe en levende bebyggelse, hvor man, ved hjælp af markante landskabelige elementer og åbne forhaver med en stærk egenidentitet, navigerer til sit helt eget ”rækkehus”.

Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller
Photographer: C.F. Møller

Press

Receive our newsletter

To receive news and updates from C.F. Møller Architects by e-mail join our mailinglist.

Sign up here.

Contact

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Some press releases are only available in Danish.

C.F. Møller Architects and MT Højgaard are planning to cover Aarhus' railway site with a car-free urban quarter

6.4.2018 | In cooperation with the City of Aarhus, DSB, MT Højgaard and C.F. Møller Architects are preparing to realise the vision of a new Railway Quarter. This is a new, car-free urban quarter in Aarhus, which will develop the area and connect the surrounding neighbourhoods by covering the railway site from Bruuns Bro to Frederiks Bro.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects win award for Best Healthcare Development

16.3.2018 | C.F. Møller Architects receive the MIPIM 2018 Award for ‘Best Healthcare Development’ for the Maersk Tower in Copenhagen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects and Arkthing win competition in Iceland

26.2.2018 | C.F. Møller Architects in collaboration with Arkthing have won a competition for a new building for the Icelandic bank, Landsbankinn.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Inauguration of Denmark’s new state prison

26.9.2017 | Denmark’s new state prison, Storstrøm Fængsel, will be inaugurated on Wednesday, 27 September. Designed by C.F. Møller Architects, the prison provides extremely high levels of security, focuses on resocialisation through architecture and is also a pleasant, state-of-the-art workplace for employees.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller wins VIA University College in Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller and C.F. Møller Landscape's proposal for the new VIA (30,000 m²) and the Innovation House (5,000 m²) has been nominated as the winner of a major architectural competition.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

C.F. Møller Architects wins competition for a new landmark in Västerås

The winning C.F. Møller project is a high-rise building including a panoramic garden on the 15th floor.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE

HENN + C.F. Møller Architects win international competition in Germany

4.4.2017 | HENN + C.F. Møller Architects (Berlin / Aarhus) jointly win an international competition to extend Germany’s most iconic hospital complex, the listed 1970’s high-tech University Hospital RWTH Aachen.
 
VIEW THE ENTIRE PRESS RELEASE HERE