Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015

Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fotograf: Adam Mørk

1.3.2016

C.F. Møllers nybyggeri af Bestsellers kontorkompleks i Aarhus har fået tildelt en af verdens mest prestigefulde arkitekturpriser.
 

- Det er en klar vinder for mig - en fantastisk kontorbygning.

Sådan lyder konklusionen fra John Drew, Perkins+Will, der 1. marts kunne offentliggøre, at en enig jury har besluttet, at det C.F. Møller-tegnede Bestsellerkompleks på vandkanten i Aarhus er vinderen af WAN Commercial Award 2015.

Bæredygtighed spiller en rolle
Der var hård konkurrence om årets WAN Award for erhvervsbyggerier. Juryen var længe i dialog om, hvilket af de seks nominerede projekter, der skulle løbe med titlen. I sidste ende var der dog ingen tvivl, understreger Kent Jackson, jurymedlem fra Skidmore, Owings & Merrill.

- Rummene og tagterrasserne er meget imponerende, det er en helt enestående vinder, siger han om Bestsellerkomplekset.

Men også bæredygtighedsaspektet imponerer dommerne. Bestsellerbygningen benytter havvandskøling og solenergi og opfylder lavenergiklasse 2015.

- Det faktum, at energiforbruget er 50 procent lavere end bygningsreglementets krav, er endnu et plus, siger Kent Jackson.

Forholder sig til byen
Kontorkomplekset blander kontorer, fællesarealer og udearealer og skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Bestsellerbygningen, som har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til de nye, urbane bydel på Aarhus’ havnefront.

- Denne kontorbygning fra C.F. Møller skiller sig ud fra de andre som et sofistikeret svar på den kontekst, den står i. Strategien med at bryde et stort volumen op i mindre, sammenhængende dele er med til at integrere bygningen i de eksisterende omgivelser. Skalaen af delene er hensynsfuld over for den omgivende by, forklarer Matt Yeoman, BuckleyGrayYeoman, om beslutningen.

Bestsellers nye kontorkompleks stod færdigt i sommeren 2015, og i efteråret modtog byggeriet Aarhus Kommunes Arkitekturpris som eksempel på godt og smukt byggeri. WAN har siden 2007 været verdens største nyhedsportal for arkitektur, og den årlige uddeling af WAN Awards er den største inden for arkitektur på verdensplan med mere end 1500 årlige indstillinger i de forskellige kategorier.

Bestseller var i den afgørende fase oppe imod bl.a. Novo Nordisks hovedsæde af Henning Larsen, Believe in Better Building af Arup og Lanserhofklinikken i Tegernsee af ingenhoven architects.

Fotograf: Adam Mørk
Fotograf: Adam Mørk
Fotograf: Adam Mørk
Fotograf: Adam Mørk
Fotograf: Adam Mørk

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER