C.F. Møller designer Danmarks største spildevandspumpestation

C.F. Møller designer Danmarks største spildevandspumpestation - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

16.4.2015

Danmarks største spildevandspumpestation på Kløvermarksvej i København kommer til at sætte nye standarder for hvordan man skaber store bæredygtige forsyningsløsninger i de danske byer, hvor de bedste driftstekniske løsninger kombineres med et optimalt og inspirerende fysisk arbejdsmiljø.
 

Det gode fysiske arbejds- og driftsmiljø, driftssikkerhed, bæredygtighed, klimatilpasning og drift og vedligehold er omdrejningspunktet i projektet, som er skabt i en integreret designproces og et tæt samarbejde med totalrådgiveren Krüger A/S og bygherren HOFOR, med fokus på at tænke teknik og arkitektur sammen fra første færd.

Den oprindelige pumpestation på Kløvermarken blev indviet i 1901, og er opført efter tegninger af stadsarkitekt Ludvig Fenger. Den nye pumpestation og de tilhørende driftsfunktioner indgår i tæt bymæssig sammenhæng med denne, som et nyt markant anlæg der skaber en overordnet arkitektonisk sammenhæng mellem nyt og gammelt og mellem by og teknik. De mange anlægs- og driftstekniske bindinger, den eksisterende bygningsmasses placering, den begrænsede plads og mange delanlæg, har stillet store krav til anlæggets samlede arkitektoniske udtryk og fysiske arbejdsmiljø.

Grønt og bæredygtigt helhedsgreb
Med grønne tage og to karakteristiske tryktårne på 24 meter bliver den nye pumpestation en selvstændig pendant til den historiske bygning, og den runde form afspejler en ”underverden” hvis cirkulære geometri er udtryk for den optimale form for pumpekælder og pumpesump.

Opsamling af tag- og overflade vand er tænkt som en central del af området driftsmæssige og visuelle profil. Syd og nord for selve pumpestationen anlægges to cirkulære ”haver”, som udover at blive et kvalitets- og rekreativt udeareal for de ansatte, også tjener som formål at opsamle regnvand. Regnbedenes størrelse er med til at minimere anlægget samlede befæstede areal væsentligt.

Den nye pumpestation på 7.400 m² opføres for et budget på 185 mio. kr. og forventes færdig i 2017. Som underrådgiver for Krüger har C.F. Møller ansvaret for samtlige landskabs- og bygningsarkitektoniske ydelser.

C.F. Møller har i en lang årrække været toneangivende indenfor udviklingen af markante større industrielle og tekniske anlæg i landskabet og i byen, og løst opgaver indenfor eksempelvis vandforsyning, vandværker, renseanlæg, pumpestationer, energidistribution og produktion, industribyggeri, personale- værksteds- og garageanlæg samt rekreative og tekniske landskaber.

For mere information kontakt:

Lasse Palm, Afdelingsleder C.F. Møller Landscape
+45 30168473
lvp@cfmoller.com

Stig Plessing, Projektleder Krüger A/S
+45 2752 2425
stp@kruger.dk

Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER