C.F. Møller skal tegne 14-etagers kollegium til SDU

C.F. Møller skal tegne 14-etagers kollegium til SDU - C.F. Møller

18.1.2013

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal giver Syddansk Universitets studerende et nyt kollegium, der ved sin spektakulære arkitektur vil blive et markant vartegn for både Odense by og universitetet. Fonden har indkøbt forskellige forslag og valgt at opføre projektet som foreslået af C.F. Møller.
 

Det nye kollegium til Syddansk Universitet i Odense skal bygges på tanken om gode fællesskaber. De 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 14-etagers bygninger. Det betyder, at kollegiet er uden bagside og opleves attraktivt 360 grader rundt. Bygningens markante form vil gøre den let genkendelig på campus og signalere, at der er tale om et anderledes indhold: et kollegium.

Yderst i bygningen ligger kollegieværelserne, der alle pga. af bygningens drej og twist har udsigt over landskabet, samtidig med at alle undgår indkig fra naboen. Hvert værelse har egen altan, som både er med til at gøre boligerne attraktive, men som også har en energimæssig funktion: den indeliggende altan hjælper med at styre solindfaldet, så man derved kan spare betragteligt på energien til køling.

Når man bevæger sig ud af værelset og ind mod fælleskøkkenet i midten bliver arealerne gradvist mere og mere kollektive: først ligger en fælles stue som overgang til fællesskabet og som socialt mødested for den mindre klynge af syv værelser, som boligerne er grupperet i. Og inderst ligger køkkenet, som er fælles for hele etagen og med en glasfacade, der sikrer lys og udsyn i tre retninger.

Den øverste etage har formidabel udsigt og er forbeholdt fællesaktiviteter med tagterrasser med plads til fx urban farming og rum til musik og drama, fitness eller bibliotek.

Kollegiet forventes at stå klar til at modtage de nye studerende i september 2015.

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER