C. F. Møller skal tegne nyt havnecenter på Aarhus Havn

C. F. Møller skal tegne nyt havnecenter på Aarhus Havn - C.F. Møller. Photo: Jørgen Weber
Fotograf: Jørgen Weber

10.5.2012

Efter en budrunde med fem deltagende firmaer har Aarhus Havn valgt Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S som totalrådgiver for opførelse af et nyt havnecenter i Østhavnen. Det vindende tilbud, der er vurderet som det økonomisk mest fordelagtige, er udarbejdet med Rådgivende Ingeniører Moe & Brødsgaard A/S som underrådgiver.
 

Som følge af Aarhus Havns frasalg af De Bynære Havnearealer i den nordlige del af havnen har industrihavnen flyttet sig geografisk. Hvor der tidligere var havneaktiviteter både i nord og syd, vil der fra 2020 udelukkende foregå havneaktiviteter i den sydlige del af havnen. Beliggenheden af det nuværende Havnehus på Mindet 2 i Aarhus C er derfor ikke længere hensigtsmæssig for Havnens virke.

Udflytning til Østhavnen er planlagt til slutningen af 2015. Det nye havnecenter vil ud over Aarhus Havns egne kontor- og værkstedsfaciliteter også huse faciliteter til de havnearbejdere, der er ansat i havnens operatørvirksomheder. Havnecentret vil endvidere byde på kontorlejemål til virksomheder med aktiviteter på havnen.

8-9.000 m2 fleksibel arbejdsplads
Havnedrift undergår store forandringer både nu og i fremtiden, og det vil derfor være totalrådgiverens opgave at planlægge og projektere et havnecenter, der kan være en fleksibel ramme omkring en attraktiv arbejdsplads mange år fremover. Det samlede areal forventes at være 8-9.000 m2, heraf vil Aarhus Havn selv lægge beslag på cirka halvdelen.

Beliggenheden af det nye havnecenter på Østhavnsvej er bl.a. valgt under hensyntagen til en effektiv overvågning af indkørsler til hele havneområdet. En udfordring, der er vokset yderligere efter en skærpelse af ISPS-reglerne (International Ship and Port Security). Det vil bl.a. være muligt fra Havnecentret at overvåge en ny parkeringsplads for lastbiler (Truck-Stop), som bliver anlagt i centrets nærhed.

Spændende og indbydende arbejdsmiljø
Havnedirektør Bjarne Mathiesen glæder sig over, at Havnen har fået et meget stærke bud på løsning af opgaven og siger:

"Aarhus Havn får brug for at samle kræfterne yderligere i et stadigt mere konkurrencepræget samfund. Vi skal løse vores logistik- og transportopgave så effektivt som overhovedet muligt, og vi skal kunne tiltrække de bedste medarbejdere til havnen og dens virksomheder. Det kan et velplaceret havnecenter hjælpe med til, og jeg er sikker på at C.F. Møller vil bidrage med en facilitet, der vil udgøre et spændende og indbydende arbejdsmiljø. Grundidéen bag deres vinderforslag tilgodeser, at centret hele tiden virker færdigt, selvom det måske aldrig bliver færdigt pga. stadigt vekslende krav til funktionerne ".

Stor erfaring på Aarhus Havn
Arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller Julian Weyer siger:

"Vi glæder os til at udvikle projektet med Aarhus Havn. Det er et spændende og markant projekt her i Aarhus, hvor havnens og byens udvikling hele tiden har betinget hinanden, og havnen er en vigtig del af byens identitet. Vi har også stor respekt for tankerne om, at der i det nye havnecenter skal være flere havnerelaterede funktioner og forskellige havnevirksomheder under samme tag. Det er en ligeværdighed arbejdsgrupperne imellem, som vi i flere af vores byggerier har lagt stor vægt på, og som vi ser som en naturlig del af at skabe både gode arbejdspladser og effektive samarbejdsforhold."

C. F. Møller har stor erfaring med byggeri på Aarhus Havn. bl.a. det nuværende Havnehus fra 1995 samt ikke mindst den masterplan, der har guidet havnens udvikling fra 1990'erne og frem til nu, og som sidste år blev præmieret af Aarhus Kommune.

For mere information
Havnedirektør Bjarne Mathiesen, Aarhus Havn, mail bm@port.aarhus.dk, tlf. direkte 89 36 82 02 eller mobil 20 60 52 02
Arkitekt og partner Julian Weyer, Arkitekttfirmaet C.F. Møller, mail jw@cfmoller.com, tlf. 87 30 53 00 eller mobil 30 66 93 96


Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER