C.F. Møller vinder sygehusprojekt i London

Luftfoto af Springfield University Hospital. Den kommende byggegrund er markeret med gul.  - C.F. Møller vinder sygehusprojekt i London - C.F. Møller
Luftfoto af Springfield University Hospital. Den kommende byggegrund er markeret med gul.

12.9.2012

C.F. Møller har vundet en dialogkonkurrence om at udvikle nye patientfaciliteter til 200 beboere på det psykiatriske hospital Springfield University Hospital i London. Det danske design vinder efter hård konkurrence mod nogle af Storbritanniens førende tegnestuer, blandt andet fordi man i Norden har en innovativ tilgang til sundhedssektoren.
 

Projektet skal nu udarbejdes sammen med bygherren, South West London og St Georges Mental Health NHS Trust. Det er C.F. Møllers første store projekt for sundhedssektoren i England, og firmaet får ros for sin innovative tilgang til arkitekturen, der tager afsæt i den moderne psykiatris arbejdsmetode Recovery.


Recovery-tilgangen - fra patient til person
Springfield University Hospital har i dag til huse i victorianske bygninger i det sydlige London. C.F. Møllers forslag til redesign af det utidssvarende psykiatriske hospital er baseret på resultaterne af den nyeste forskning i, hvordan man fremmer de faktorer, der øger mulighederne at blive rask - Recovery. Recovery-tilgangen gør op med en række gamle forestillinger og traditioner inden for psykiatrien.

For arkitekturen betyder Recovery, at faciliteterne skal fremme den sindslidendes mestringsevne. Det betyder blandt andet, at beboerne har enkeltværelse med mulighed for privatliv og mulighed for at låse egen dør, at fællesarealerne understøtter socialt samvær, at der er dagslys alle vegne og adgang til frisk luft og gode udendørsarealer.

Arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C.F. Møller Tom Danielsen siger om sejren:
- Bygherren var ude at besøge flere af C.F. Møllers byggerier, blandt andet Hospice Djursland, psykiatrisk afdeling ved Horsens Sygehus og Det Nye Universitetshospital i Skejby, hvor vi har arbejdet ud fra lignende principper. Her kiggede de også på det terapeutiske sigte og på vores måde at drive hospital på i Danmark. På den måde er det ikke kun arkitekturen, der kan noget, men også den måde, vi i de nordiske lande har været gode til at udvikle hele sygehusområdet på.


Engelsk ros til dansk design
Teamet bag konkurrencen tager flotte ord i brug, når de forklarer, hvorfor opgaven er gået til et dansk firma.

John Jenner, rådgiver for konkurrencen sagde:
- Efter en række førsteklasses forslag fra nogle af Storbritanniens førende tegnestuer, har vi valgt C.F. Møller som de arkitekter, der skal arbejde videre med Springfield Hospital. Dansk design udbredes stadigt flere steder, og C.F. Møller vil bidrage med deres betydelige referencer og erfaring med at designe høj kvalitet for sundhedssektoren til dette meget vigtige projekt.

Robert Barr, direktør for South West London og St Georges Mental Health NHS Trust sagde:
- Vi er glade for, at C.F. Møller har vundet denne konkurrence. Deres design viser innovation og kvalitet af højeste standard. Det var en række fremragende arkitekter, som deltog i konkurrencen, og vi vil gerne takke alle, der tog sig tid til at indsende forslag. Fonden er nu begejstret ved udsigten til at skulle samarbejde med C.F. Møller om at modernisere det victorianske Springfield Hospital til et moderne psykiatrisk hospital med exceptionelt design og innovativ bæredygtighed.

C.F. Møller blev udvalgt til opgaven fra et stærkt felt, som også omfattede Allford Hall Monaghan Morris, Allies & Morrison, Feilden Clegg Bradley, Henley Halebrown Rorrison, David Morley, Penoyre & Prasad, Reiach & Hall.

C.F. Møller skal udarbejde projektet sammen med bygherren, South West London og St Georges Mental Health NHS Trust. Projektet skal køres fra C.F. Møllers afdeling i London i samarbejde med firmaets afdeling for sundhedsplanlægning.


Kontakt
Tom Danielsen, arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C.F. Møller, td@cfmoller.com, mobil +45 4020 7344
Anne Krull, kommunikation, Arkitektfirmaet C.F. Møller, anj@cfmoller.com, mobil +45 3016 8433

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER