C.F. Møllers stol Wave til Ground Zero

C.F. Møllers stol Wave til Ground Zero - C.F. Møller

7.1.2013

180 auditoriestole tegnet af C.F. Møller Design skal anvendes i mindemuseet efter terrorangrebet 11. september 2001, The National September 11 Memorial Museum i New York.
 

Auditoriestolen Wave skal stå i en pavillon i 9/11 Memorial Museum. Den er tegnet for Skeie, en norsk producent af fastmonterede stole til blandt andet uddannelses- og kultursektoren.

Museet er placeret på den del af Ground Zero, hvor World Trade Center stod, og består af en park med to bassiner, der symboliserer de to tårne, og en museumspavillon med en permanent udstilling af genstande, fotos og videoer fra og om den tragiske begivenhed. Museet er tegnet af det norske arkitektfirma Snöhetta.

Producenten Skeie har vundet kontrakten på de 180 auditoriestole til museumspavillonen i stærk konkurrence med flere amerikanske producenter, og selv om ordren ikke er stor, er den meget prestigefuld. Det er det eneste ikke-amerikanske produkt, som indgår i byggeriet.

Højprofileret projekt
- Vi er meget glade og stolte over, at Skeie err lykkedes med at få Wave med i et så højprofileret projekt. Det beviser, at stolen lever op til de strenge æstetiske, sikkerhedsmæssige og funktionelle krav, som der stilles i USA, og at designet kan fungere i de mest krævende auditoriemiljøer, fortæller Jon Brøcker, leder af C.F. Møller Design, som står bag udviklingen af stolen.

Wave er blevet hædret med Merket for god design i Norge og Red Dot Design Award 2010. Stolen er produceret siden 2009 og anvendes i auditorier i mange forskellige typer byggerier i Europa med CERN's auditorium i Geneve som et af de mere kendte (Det europæiske center for forskning i partikelfysik).

For yderligere oplysninger, kontakt
Anne Krull, kommunikation C.F. Møller, e-mail: anj@cfmoller.com, tlf. +45 32887844

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER