En ny klassiker er født

En ny klassiker er født - C.F. Møller. Photo: Jakob Jensen
Fotograf: Jakob Jensen

28.10.2015

Danske aida og C.F. Møller Design står bag det prisvindende successtel ENSŌ, som forener smukt design med smarte løsninger, der både gør hverdagen smukkere og lidt sjovere - og netop har vundet en af verdens fineste designpriser.
 

Det er efterhånden et år siden ENSŌ fra aida så dagens lys. Siden er det funktionelle design blevet stablet på kryds og tværs, og stacking-tendensen har bredt sig som ringe i vandet. Faktisk er succesen kommet så vidt, at ENSŌ netop har modtaget den prestigefyldte pris, Designpreis Deutschland eller German Design Award 2016, Special Mention, som er kendt for at spotte og hylde unikke designtrends. Her er juryen bestående af en gruppe af designeksperter fra forskellige grene ikke blot faldet for det smukke, simple design, men de har også haft fokus på de unikke stacking-løsninger, som designet giver. Og med god grund. ENSŌ kan nemlig bruges og kombineres på et utal af måder, og det giver nye muligheder i køkkenet såvel som på spisebordet.

Design med mening
Selv om designet er flot, stilrent og passer ind i de fleste danske hjem, er det netop det funktionelle islæt, der er tanken bag ENSŌ, som på japansk dels betyder cirkel, og på samme tid er et zenbuddhistisk symbol på frihed, kreativitet og elegance. Tallerkenerne kan bruges som låg, underkoppen passer til alle fire typer af kopper, og hver enkel tallerken, skål, kop eller underkop er lavet, så den kan stables, og det gør bl.a., at du kan bruge de forskellige elementer til opbevaring i køleskabet.

”Den virkelige styrke ligger i de gennemtænkte funktioner og proportioner i stellet, og de enkelte dele passer til hinanden på måder, som gør stellet multifunktionelt. Formen er ikke blot pynt, men i høj grad også funktionelt og emotionelt betinget. Cirklens kurver gør, at delene bliver behagelige og rare at holde om, og uanset hvilken vinkel man ser produkterne fra, fornemmer man de bløde cirkelslag,” forklarer Michael Sebber Colfelt, der er arkitekt og designer hos C.F. Møller, som står bag designet.

Ud over de mange kombinationsmuligheder, er der også andre spændende features gemt i designet. Spisefladen på tallerkenerne er blevet maksimeret, så du har plads til maden, og rent ergonomisk er der også tænkt over designet; Den lille opkant på tallerkenerne giver et bedre greb og den indadgående kurve på kopperne er ikke blot en æstetisk løsning – den gør også, at de enkelte dele ligger bedre i hånden, holder bedre på varmen og aromaen. Låget til kopperne fungerer også som parkering til teposen og sågar som æggebæger.

Den nye klassiker
Hos aida er man så begejstret for ENSŌ, at man mener, at serien har potentiale til at blive en ny klassiker. ”Det hænger sammen med, at vi er blevet mere kvalitetsbevidste og gerne vil have designs, der kan lidt mere og holder lidt længere”, mener direktør hos aida, Peter Maae Jensen.
”Vi ser ENSŌ-stellet som aidas nye Atelier – men på et højere niveau. I dag har forbrugerne en større kvalitetsforståelse, og derfor har vi skabt et stel, som vi tror på holder i mange år,” siger Peter Maae Jensen.

”Der ligger virkelig mange tanker bag hvert produkt. Lyset brydes af den indadgående bue forneden, så kopperne nærmest svæver, og lyset falder på kurverne og reflekteres ned på bordpladen,” fortæller Michael Colfelt om designet.

Hele vejen igennem er der tænkt mange tanker. Selv om både tallerkener og kopper fås i forskellige størrelser, har de samme højde, således at der er en rolig ensartethed over bordet, men det er ikke kun udformningen, der gør ENSŌ til noget helt specielt. Bag kvaliteten ligger der nemlig også utallige overvejelser. Porcelænet er højtrykspresset og dobbeltbrændt ved højeste temperatur, og det har resulteret i et holdbart produkt, der er så sikkert, at aida godt tør love hele 10 års kantskårsgaranti på ENSŌ-produkterne.

For mere info kontakt:

aida (www.aida.dk): Charlotte Juel csj@aida.dk

C.F. Møller Design: Michael Sebber Colfelt msc@cfmoller.com

Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida
Fotograf: aida

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER