Himmerland Boligforening afd. 19 & 22 - Kransporenes forvandling til haveby

Himmerland Boligforening afd. 19 & 22 - Kransporenes forvandling til haveby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

3.10.2014

Den 2. oktober markerer Himmerland Boligforening, at renoveringen af de to afdelinger 19 og 22 er halvgående. Håndværkere, teknikere og andet godtfolk mødes for at glæde sig over at være nået så langt, og ikke mindst for at glæde sig over resultatet af anstrengelserne.
 

I samarbejde med Cowi har C.F. Møller udarbejdet en ny helhedsplan der har dannet afsæt for omstrukturering og renovering af boligforeningen. Ombygningen og renoveringen af 370 boliger omdanner den monotone kransporsbebyggelse fra 1977 til et imødekommende og bæredygtigt byggeri.

Facaderne beklædes med træ og indrettes med store vinduespartier, franske altaner og karnapper, der giver boligerne markant bedre lys- og udsigtsforhold. Nogle boliger lægges sammen til større lejligheder, mens andre udvides opad som moderne tagboliger i to etager med åbne rumforløb og glaspartier fra gulv til loft.

I dag fremstår den renoverede del af bebyggelsen således åben, og blokkene har karakter af rækkehuse med mindre private haver, hvor man kan føle sig tryg uden at være forskanset. Det er nu blevet muligt at parkere ved sin bolig og nogle boliger har oven i købet fået en carport i forbindelse med forhaven.

Med de murede gavle, den sortmalede træbeklædning med glaspartier til gulv, de karaktergivende ”tagbokse” og de nye lette trapper i stål og glas rykker bebyggelsen ud af 70’erne og ind i nutiden og sætter nye standarder for hvordan nordjyske almene boliger kan renoveres.

Alle lejligheder er totalrenoverede, der er etablereret øget tilgængelighed og der er, via ombygninger og tilbygninger, etableret boligtyper, som ikke tidligere var en del af den vifte af lejligheder, som afdelingerne kunne tilbyde. Der er stadig en solid ballast af velrenoverede 2 og 3 værelses lejligheder, mens de nye spændende lejligheder tilbyder sig til nye beboere.

Aktivitetshuset, der overholder kravene til lavenergibyggeri i 2020, vil blive et naturligt samlingspunkt for alle Himmerland Boligforenings afdelinger i området, smukt beliggende på den sydvendte skråning. Syd for Aktivitetshuset etableres et mindre ”vådområde” med såkaldte regnbede til at håndtere stigende regnmængder - her opsamles regnvandet i stedet for at blive sendt til kloakken.

Det har været Himmerland Boligforenings ønske, at der i renoveringen blev lagt vægt på den sociale bæredygtighed, den miljømæssige bæredygtighed, tilgængelighed, åbenhed, mangfoldighed, diversitet og identitet. Det har været gennem disse krav og forventninger, at det er lykkedes at skabe en levende bebyggelse, hvor man, ved hjælp af markante landskabelige elementer og åbne forhaver med en stærk egenidentitet, navigerer til sit helt eget ”rækkehus”.

Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER