Örnsro Træby: C.F. Møller vinder Örebrokonkurrence

Örnsro Træby: C.F. Møller vinder Örebrokonkurrence - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

1.6.2016

C.F. Møller og Slättö Förvaltning vinder visionært boligkvarter med fokus på massivtræ centralt i Örebro.
 

Med forslaget ”Örnsro Trästad” (Örnsro Træby) har C.F. Møller og C.F. Møller Landscape i samarbejde med Slättö Förvaltning vundet konkurrencen om et visionært boligkvarter centralt i Örebro.

Örebro Kommune står sammen med Sveriges Arkitekter bag arkitektkonkurrencen, og målet er at skabe en bydel ud over det sædvanlige, en impuls i byen.

Örnsro Trästad bliver en destination og en levende bydel i Örebro med en klar idé til, hvordan byens sociale kredsløb beriges ved at integrere naturen i det urbane landskab. Boligerne spiller sammen med en urban bypark, som byder på mangfoldige aktiviteter og pladser for mødesteder og rekreation. Bygningerne i bydelen udføres med konstruktioner af massivtræ og bidrager positivt til projektets samlede livscyklusperspektiv. Massivtræ er en vedvarende ressource med lavt energiforbrug og et begrænset Co2-aftryk.

Den nye bydel er sammensat af flere byhuse, som varierer i højde. Aktivitetsstrøget og kvartersgaden kobler området og promenadestrækningerne sammen med Svartån og de omkringliggende kvarterer. Ängen er en generøs bypark, som bidrager med et uventet møde mellem by og vild natur.

- Vi vil udforme en inkluderende bydel, hvor byens urbane og sociale kvaliteter spiller sammen med parkens økologiske strukturer. Forslaget illustrerer en vision med mål om at skabe et spændende sted i Örebro med unikke værdier og innovativ arkitektur, siger Ola Jonsson, ansvarlig arkitekt på projektet ved C.F. Møller.

- Det er et oplagt valg for os at vælge konstruktioner af massivtræ med facader af træ. Udover at det bidrager positivt til miljøet, giver træ nye muligheder for at skabe innovativ og værdiskabede arkitektur, siger Ola Jonsson.

Fakta:
Adresse: Örnsro, Örebro
Arkitekt og landskabsarkitekt: C.F. Møller og C.F. Møller Landscape
Bygherre: Slättö Förvaltning AB
Omfang: ca 18.000 m²
År: 2016

Mere info:
C.F. Møller
Ola Jonsson, Ansvarlig arkitekt +46 (0)761688708
Slättö Förvaltning AB
Henrik Nordlöf, vice VD/Fastighetschef +46 (0)70- 368 80 49

Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER