Renoveringsprojekt bliver Årets Byggeri

Renoveringsprojekt bliver Årets Byggeri - C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fotograf: Jørgen True

9.12.2015

C.F. Møllers helhedsrenovering af Himmerland Boligforenings afdeling 19 & 22 er kåret til Årets Byggeri af byggebranchen. Campus Kollegiet på Syddansk Universitet får hædrende omtale.
 

Den succesfulde renovering af Himmerland Boligforenings afdeling 19 & 22 i Aalborg er årets bedste boligbyggeri.

Det har en komité bestående af byggeriets førende organisationer besluttet, og derfor modtog repræsentanter bag de næsten 400 boliger onsdag den fine pris. Prisen blev onsdag den 9. december uddelt i afdeling 19 & 22’s aktivitetshus.

- Ombygningen og renoveringen af Himmerland Boligforening afdeling 19 & 22 i det østlige Aalborg har omdannet bydelen til en imødekommende og bæredygtig bebyggelse med forbedrede udearealer. Der er skabt nye boligformer ved at lægge lejligheder sammen på en ny måde, og det har medført et andet liv i området, lyder det fra juryen og Magasinet Byggeri, der arrangerer hædersprisuddelingen.

Er med til at ændre udviklingen
Et af de helt store mål med renoveringen af afdeling 19 & 22 har været at omdanne et alment boligområde i et ellers udsat område til et sted, der tiltrækker en bred skare af beboere, og hvor tryghed fremadrettet skal være en altoverskyggende faktor.

- Renoveringen af afdeling 19 & 22 er et fornemt eksempel på, at det byggede miljø kan forandre og vende en negativ udvikling, lyder det i dommerkomiteens begrundelse.

- Byggeriet er dermed en værdifuld påmindelse om, at vi altid skal søge kvalitet og gennemtænkte løsninger i vore boligområder – ikke mindst i almene bebyggelser, fortsætter begrundelsen.

Odensekollegium fremhævet
Også flagskibskollegiet på Syddansk Universitet i Odense bliver nævnt ved uddelingen af priserne ved Årets Byggeri.

Campus Kollegiet får hædrende omtale af dommerkomiteen. Det nye kollegium bygger på tanken om gode fællesskaber. De 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 15-etagers bygninger. Det betyder, at kollegiet er uden bagside og opleves attraktivt 360 grader rundt. Bygningens form gør den let genkendelig på campus.

Dommerkomiteen til Årets Byggeri består af profiler i den danske byggebranche som Scott Hollingsworth (Formand, arkitekt, HPC Danmark), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Gyrithe Saltorp (direktør, Bygningsstyrelsen), Hans Peter Svendler (Realdania), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri), Lene Espersen (direktør, Danske ARK), Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre), Peter Hesdorf (adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center).

Om hædersprisen Årets Byggeri:
Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national hæderspris som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres byggefaglige og samfundsmæssige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører. Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.

Alle vindere af Årets Byggeri 2015

Kategorien Bolig:
Himmerland Boligforening afd. 19 & 22, Aalborg, C.F. Møller
Havnehusene, Aarhus Havn

Kategorien Erhverv:
Green Solutions House, Rønne

Kategorien Åben:
Skolen i Sydhavnen, København

Pressekontakt
For mere info kontakt:

Julian Weyer
Partner, C.F. Møller Danmark A/S
jw@cfmoller.com
+45 8730 5343

Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: Jørgen True
Fotograf: Jørgen True
Fotograf: Jørgen True
Fotograf: Jørgen True
Fotograf: Ajs Nielsen f. Himmerland Boligforening
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: C.F. Møller
Fotograf: Jørgen True
Fotograf: Jørgen True

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER