Stærk Nordisk konsolidering i Partnerskabet

Christian Dahle - Stærk Nordisk konsolidering i Partnerskabet - C.F. Møller
Christian Dahle

25.6.2014

C.F. Møller styrker yderligere engagementet i Norge og Sverige gennem udnævnelse af nye associerede partnere i arkitektfirmaet, som hører til blandt de største i Norden.
Christian Dahle, daglig leder af C.F. Møllers kontor i Oslo, og Mårten Leringe, VD for C.F. Møllers svenske afdeling Berg | C.F. Møller, træder fra den 1.juli ind i partnerkredsen som associerede partnere.

 

C.F. Møller har gennem mange år stået bag betydelige projekter i Norge og Sverige, og betragter sig som en skandinavisk og international virksomhed. Udvidelsen af partnerkredsen understreger denne identitet, og forventes at styrke C.F. Møller i det skandinaviske marked som helhed, med baggrund i de synergier som allerede i dag skaber grundlaget for et stærkt fagligt fællesskab imellem vores afdelinger i de skandinaviske hovedstæder.

I både Norge og Sverige ser C.F. Møller et stærkt potentiale i at tilbyde det fulde omfang af koncernens know-how og ydelser, som omfatter hele spektret af arkitektydelser indenfor Undervisning, Forskning, Sundhed, Erhverv, Boliger, Sport, Urban Design, Infrastruktur og Industri. En særlig fordel for kunderne er muligheden for fuld integration af funktionsplanlægning og space-planning samt landskab og komponentdesign in-house i C.F. Møllers projekter.

"Christian Dahle og Mårten Leringe er to fremtrædende profiler, som både står for kontinuitet og fornyelse. Begge har et fundamentalt værdisæt som ligger i direkte forlængelse af C.F. Møllers værdier og ambitioner, og begge er samtidigt eksponenter for fremtiden. Sammen styrker vi vores interskandinaviske potentiale til at skabe relevant og innovativ arkitektur af højeste kvalitet", udtaler Klaus Toustrup, CEO og partner i C.F. Møller.

I Norge står C.F. Møller bl.a. bag så betydningsfulde projekter som Golden-League arenaen Bislett Stadion, Universitetssygehuset Akershus ved Oslo samt restaureringen af Oslo Universitets fredede Domus Media med den berømte Munch-sal. Aktuelt arbejder tegnestuen i Oslo blandt andet med byggeriet af Kristiansund Opera- og Kulturhus, der skal danne rammerne om Norges ældste opera fra 1805, og et nyt skulpturelt højhusbyggeri på den gamle Postterminaltomten midt i Oslo centrum.

I Sverige er C.F. Møller aktuelt i gang med at opføre Europas største forskningscenter Biomedicum ved det anerkendte Karolinska Institut, og står bag projekter som Sveriges nye nationalstadion Friends Arena, Boligtårnet Alvik Tower, samt senest vinderprojektet for Stockholms nye landemærke, fremtidens almene boliger for boligselskabet HSB i form af skyskrabere af træ.

Christians Dahles biografi

Christian Dahle er arkitekt MNAL, og studerede på Oslo Arkitektskole AHO og ETH Zürich med diplom fra AHO i 1995. Christian Dahle arbejdede for Lund & Slaatto efter endt uddan-nelse og var ansat ved Jarmund/Vigsnæs fra 1996 til 1998. Har siden 1998 haft egen praksis, Dahle/Dahle Arkitekter, med Einar Dahle, og i 2001 Dahle/Dahle/Breitenstein med Kurt Breitenstein, som i 2005 skiftede navn til Dahle & Breitenstein. I perioden 2006-2010 har han samarbejdet med Reiulf Ramstad Arkitekter, især med udarbejdelsen af arkitektkonkurrencer. Christian Dahle underviste på Arkitektur- og Designhøjskolen i Oslo i 2009. Fra 2010 til 2012 har han foruden arbejdet i Dahle & Breitenstein været konkurrencerådgiver for Norske Arkitekters Landsforbund. Christian Dahle har deltaget i flere udstillinger i ind- og udland, er blevet udnævnt som fagdommer for NAL og har fungeret som konkurrencesekretær i en række arkitektkonkurrencer i Norge. Med sine partnere har Christian Dahle modtaget Betonprisen 2002, Sundts præmie 2005-2006, NPA's bygherrepris 2007 og NSW's jubilæumspris 2008.

Mårten Leringes biografi

Mårten Leringe er arkitekt SAR / MSA, og blev uddannet ved Kungliga Tekniska Högskolan, Arkitektskolen i Århus, og TU Delft i Holland, med diplom fra KTH i 2003. Fra 2003 til 2004 underviste Mårten Leringe på Kungliga Tekniska Högskolan i arkitektur og byplanlægning. Fra 2004-2007 var Mårten Leringe ansat ved Marge Arkitekter, og fra 2007 ansat ved Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har været en del af C.F. Møller. I Berg | C.F. Møller har Mårten Leringe været ansvarlig for kendte projekter som Alviks Tårn og Värtaterminalen. Mårten Leringe har arbejdet med en række konkurrencer og udviklingsprojekter, og har virket som fagdommer. Siden 2012 har Mårten Leringe været administrerende direktør for Berg | C.F. Møller i Sverige.


Yderligere oplysninger:

Associeret partner, sivilarkitekt Christian Dahle, Oslo
Tel: +47 2413 3405, mobil: +47 9115 0186, mail: cda@cfmoller.com

Associeret partner, arkitekt Mårten Leringe, Stockholm
Tel: +46 (0)8 5557 6038, mobil: +46 (0)7 0563 7519, mail: marten.leringe@bergcfmoller.se

Partner & CEO, arkitekt Klaus Toustrup
Tel: +45 8730 5300, mobil: +45 2325 5304, mail: kt@cfmoller.com

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vil dække Aarhus’ banegrav til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER