Emergency and Infectious Diseases Unit, SUS - interior design solution

 Emergency and Infectious Diseases Unit, SUS - interior design solution. C.F. Møller

Client

Regionservice Södra Skåne

Address

Malmø, Sweden

Year

2006-2011

C.F. Møller Architects has designed the new Emergency and Infectious Diseases unit in Malmö, the largest and most modern of its kind in Sweden. The round form was chosen to provide optimal logistics in relation to preventing the spread of infection, and the building provides a new, distinctive arrivals area for all of Skåne University Hospital.

In dialogue with the users, C.F. Møller Design worked on the layout and design of special fixtures, to create an expression that reflects the architecture right down in the details. This can for example be seen in the specially-designed, circular reception areas that reflect the building's geometry.

The round form, which creates easy access for all patients, is continued in a ceiling element that contributes to good acoustics.

The building’s colours are another example of a common element: the red, yellow and green shades of the facade, which are designed to harmonise with the surrounding buildings, are continued indoors, where the various colours also help to mark out the building's interior and make it easier for users to find their way around.

To support the daily work in teams, C.F. Møller Design has developed a concept with a single, dynamic office environment for doctors, nurses and secretaries, and a varied selection of workplaces, such as team sites for joint report-writing.

This design breaks down the traditional professional boundaries and facilitates cooperation.

SHOW MORE PROJECT INFO

Team

Construction

PEAB AB

Architect

C.F. Møller Architects

Collaborators, other

FB Flygfältsbyrån AB, Byggteknik i Skåne AB, Incoord AB, FLK Sverige AB, GMKI Elkonsult, Fire Safety Design, Akustikgruppen AB

Interior

AUH, INTERIOR AND SIGNAGE

Interior and signage for the entire new Aarhus University Hospital complex.

MUSIKHUSET AARHUS, BOOKING OFFICE

Aarhus Musikhus has updated its booking office, which is now adapted to the modern, digital and internet based world we live in.

DANMARKS RADIO, AARHUS - DECOR

New decor and colour palette for meeting rooms, newsrooms and audience areas.

PANUM - FACULTY ADMINISTRATION

Renovation of the HEALTH faculty at the University of Copenhagen that converts previously dark spaces into a modern, bright and varied working environment with room for new forms of cooperation

EMERGENCY AND INFECTIOUS DISEASES UNIT, SUS - INTERIOR DESIGN SOLUTION

Interior design solution and custom furniture for the Emergency and Infectious Diseases Unit, SUS.

AARHUS UNIVERSITY, SOCIAL SCIENCES LIBRARY INTERIOR

New design solution for the Library of the Faculty of Social Sciences aimed at making original and new space appear as one single continuous space.

A.P. MØLLER SCHOOL - INTERIOR DESIGN SOLUTION

Interior design solution and custom furniture for the A.P. Møller School.

C.F. MØLLER ARCHITECTS' BRANCH OFFICE IN COPENHAGEN

Conversion of former education facilities into offices for the Copenhagen branch of C.F. Møller Architects.

C.F. MØLLER ARCHITECTS' HEAD OFFICES

C.F. Møller Architects' head offices on the top five storeys of the distinctive 12-storey Europahuset tower block.

THE CONCERT HALL, DECOR AND CUSTOM FIXTURES

Decor of the extension of the Concert Hall in Aarhus including new reception and design of furnitures for the foyer, decor of a new kitchen and canteen and also general posting of signs.

FOOD COLLEGE AALBORG

Kitchens for Food College Aalborg, a part of Aalborg Tech College.

NØRREBRO BRYGHUS

Combined brewery, restaurant and bar in Nørrebro, Copenhagen.

STUDIO IN VEJLE

Office established in a former factory.

CAFE HACK, AARHUS THEATRE

Conversion of previous rehearsal rooms into a café.

AQUARIUM HALL, THE FISHERIES AND MARITIME MUSEUM

Refurbishing of the primary exhibition hall at the Fisheries and Maritime Museum in Esbjerg.

CAFÉ AT THE NATIONAL GALLERY

Interior design solution for a new café at the National Gallery.