Alviks Tårn indviet

Alviks Tårn indviet - C.F. Møller. Photo: Morgan Ekner
Fotograf: Morgan Ekner

12.12.2014

Den første fase af det skulpturelle, 18-etagers boligkompleks beliggende på Stockholms havnefront i Bromma, med udsigt over Mälaren, er færdigstillet og fuldt beboet.

Bromma er kendt som en haveby i Stockholmsområdet, med nærhed til søen Mälaren og flere naturreservater. Grunden danner overgang mellem by og landskab, hvad arkitekturen er inspireret af: Byggeriet med 151 lejligheder - en vinklet blok på ni etager samt et landmark på 18 etager delt i to - henter sin ydre form og sine linjer i fjeldets struktur og stejlhed langs Mälarens kant.

Layoutet giver hver bolig generøse mængder af dagslys og udsigt. Samtidig efterlader løsningen friarealer, der er udnyttet til torve og pladser. Med restauranter og butikker i stueetagen, en stor og frodig gårdhave og en central offentlig plads orienteret mod byen, forbedrer byggeriet bymiljøet for alle beboere i området.

Tårnet huser de større lejligheder, med udsyn i flere retninger og rummelige terrasser, mens den lavere del (som står færdigt medio 2015) huser to-plans boliger med balkoner og tagterrasser. De skulpturelle former og præfabrikerede hvide polerede terrazzo facader giver byggeriet et lyst og interessant udseende, som varierer fra de mange forskellige sigtelinjer fra den omgivende by.

Alviks Tårn er resultat af en arkitektkonkurrence, vundet af C.F. Møller i 2008 for bygherren PEAB Sverige AB.

For mere information kontakt:

Mårten Leringe, Associerad partner, VD, Arkitekt sar/msa
D: +46 (0)8 5557 6038
M: +46 (0)7 0563 7519
marten.leringe@bergcfmoller.se

Fotograf: Mattias Hamren
Fotograf: Mattias Hamren
Fotograf: Mattias Hamren
Fotograf: C.F. Møller

Presse

Få nyheder fra C.F. Møller

Abonnér på nyhedsbrevet og bliv løbende opdateret om C.F. Møller.

Få vores nyhedsbrev - klik her.

Pressekontakt

Head of Communications
Peter Sikker Rasmussen
+ 45 6193 6857
E-mail: psr@cfmoller.com

Nu indvies Danmarks nye statsfængsel

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder VIA University College i Horsens

10.5.2017 | C.F. Møller og C.F. Møller Landscapes forslag til det nye VIA på 30.000 m² samt Innovationshuset på 5.000 m² er udpeget som vinder af en storstilet arkitektkonkurrence.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt vartegn i Västerås

C.F. Møllers vinderprojekt er et højhus, som blandt andet får en grøn panoramahave på 15. etage.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Ni dages fest i ’Storbyens Moderne Forsamlingshus’

28.4.2017 | 28. april begynder Odense fejringen af sit nye kulturcenter Odeon. Med 100 begivenheder på ni dage rammer ”Odense fejrer Odeon” sit store højdepunkt med et gallashow 5. maj, hvor H.M. Dronning Margrethe besøger det C.F. Møller-designede kultur- og koncerthus.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

C.F. Møller og HENN vinder international hospitalskonkurrence i Tyskland

4.4.2017 | Arkitektvirksomheden C.F. Møller har sammen med den tyske arkitektvirksomhed HENN vundet en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede, højteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970’erne.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Akutcentret indviet på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

27.2.2017 | Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne den 27. februar klippe snoren og officielt erklære Akutcentret på Aarhus Universitetshospital, mere end 150.000 m² nybyggeri, åbent. Byggeriet byder indenfor i Danmarks første supersygehus – designet af C.F. Møller, Cubo Arkitekter og Schønherr.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Mærsk Tårnets åbning markerer ny æra i dansk sundhedsforskning

12.1.2017 | Den 18. januar 2017 begynder et nyt kapitel for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, når Mærsk Tårnet officielt indvies. Med sin banebrydende arkitektur, moderne forskningsfaciliteter og nytænkende indretning kommer det 15 etager høje tårn til at spille en afgørende rolle i fremtidens sundhedsforskning – og uddannelse.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Nyskabende færgeterminal designet af C.F. Møller indvies i Stockholm

17.10.2016 | Tirsdag indvies Värtaterminalen i Stockholm, som er designet af C.F. Møller. Den er ikke kun en færgeterminal, men også et nyt opholdssted for stockholmerne i kraft af nyskabende design, der mixer infrastruktur og bypark.
 
SE HELE PRESSEMEDDELELSEN HER