GROUNDBREAKING FOR YET ANOTHER BLOCK IN ODENSE

13.6.2016 | Odense's Mayor Anker Boye broke the ground for 78 new flats in the centre of Odense.

 

Yet another project designed by C.F. Møller is now beginning to take shape in the centre of Odense.

In this case, a V-shaped building at the Karré 1 construction site near the railway station and Kongens Have in Odense. This is the second stage of the Karré 1 project, for which C.F. Møller also designed an L-shaped building, which was ready for occupation in March 2016.

Anker Boye, Mayor of Odense, broke the ground for the new homes, which are being built in yellow brick and offer Odense residents new two-, three- and four-room flats close to the city centre.

"We're looking forward to the new flats, which will have fantastic views, at a location just a short walk from the coming new light rail," said Anker Boye at the groundbreaking ceremony.

The V-shaped building is situated with two gables towards Østre Stationsgade. This opens up the building to the south, and closes it off to the north. The building has a terraced structure, with six storeys to the west, like the southern flank of the L-shaped building, while rising to nine storeys to the east. The building's sloping façades in towards the courtyard space to the south are incised with balconies and recesses parallel to Østre Stationsgade.

The façades of the yellow-brick building are divided by horizontal bands at every second floor, with framed elements as a reference to the other architecture in the area. The building's highest and most striking corner faces Odense Station and Slotsparken, as a new interpretation of the area's tower motives. In the tower, the building's many directions are combined and crystallised in a stacking of displaced, turning volumes with varying projections.

The homes are being constructed by Odense Projektudviklingsselskab, OPUS. The V-shaped building will be followed by 200 more flats in the same area.

 

Read about the L Building here

News

Subscribe to newsletter

Copenhagen awards a prize to Maersk Tower

7.12.2017 | Maersk Tower has been awarded a prize by the Foreningen Hovedstadens Forskønnelse (Association for the Beautification of the Capital) for being a magnet for international research, its harmony with the surroundings and its ability to create community between people.

Kick-off for visionary climate project

27.11.2017 | ’Storkeengen’ (Stork Meadow) is a new landscape project that, like an architectural multi-tool, creates cloudburst and storm flood protection, strengthens urban nature and brings the town of Randers even closer to the Gudenå River. In cooperation with Orbicon, C.F. Møller Landscape has developed the project for Randers Municipality and Vandmiljø Randers.

The Maersk Tower awarded for its innovative facade

24.11.2017 | The Maersk Tower by C.F. Møller Architects wins the European Copper in Architecture Award 2017 for the tower's innovative and sculptural facade.

The Maersk Tower wins award

17.11.2017 | C.F. Møller Architects has been announced as the winner in the category Higher Education & Research with the just completed Maersk Tower in Copenhagen.

Energy savings in innovative office building in focus

9.11.2017 | A new report, made by Ekolab in collaboration with ELFORSK, on alternative and energy-saving methods for establishing cooling as part of the thermal comfort of buildings, highlights Aarhus Municipality's innovative office building designed by C.F. Møller Architects as an example of how energy consumption can be greatly reduced while improving the indoor climate.

International Healthcare Award for AUH

2.11.2017 | The Aarhus University Hospital (AUH) by C.F. Møller Architects, Cubo and Schønherr Landscape has been announced as winner of the prestigious Building Better Healthcare Award for Best International Design.

New Head of HR

23.10.2017 | Danish Christina Riddersholm will start in the position of Head of HR on 24 October.

C.F. Møller Design wins the German Design Award

20.10.2017 | C.F. Møller Design wins the German Design Award 2018 for a newly released cutlery set designed for Danish aida.

Modern and Democratic Learning Environment Awarded

3.10.2017 | The Herningsholm Vocational School in Herning, and the Cultural Bridge in Aalborg, a new cycling and pedestrian connection across the Limfjord, are both projects by C.F. Møller Architects which have been awarded on the occasion of the international Architecture Day October 2nd.

Inauguration of new state prison

26.9.2017 | Denmark’s new state prison, Storstrøm Fængsel, will be inaugurated on Wednesday, 27 September. Designed by C.F. Møller Architects, the prison combines extremely high levels of security with humane surroundings, focuses on resocialisation through architecture and is also a pleasant, state-of-the-art workplace for employees.

Wins competition for new timber-built housing in L

22.9.2017 | C.F. Møller Architects, together with the client, Slättö Project Development, has won the competition for a new residential quarter close to the Råby Lake in Lund, Sweden. As the quarter’s name, ”Naiad”, indicates, the proposal takes advantage of the proximity of the lake and the countryside.

Win at National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Association’s new regeneration of Laindon Shopping Centre in Basildon, with architects Pollard Thomas Edwards and C.F. Møller, were successful at the prestigious National Housing Awards.

Wins competition for a new hall of residence

7.9.2017 | Three housing associations took part in Aarhus Municipality's mini-competition for a new youth housing project on Randersvej. The winner is Brabrand Housing Association, with a project designed by C.F. Møller Architects.

In a competition for Lund's Central Station

4.9.2017 | In cooperation with Elding Oscarson, C.F. Møller has progressed to the second stage of the competition for Lund's future new Central Station. The building complex will span the railway track and add a valuable new connection to the city.

Historic project in London

24.8.2017 | Catalyst HA, Swan HA and C.F. Møller Architects awarded Preferred Bidder Status on Mayor of London’s first ever 100% affordable housing scheme

Celebrating Jørn Utzon's centenary

24.8.2017 | Danish-Australian exchange programme to celebrate the centenary of Jørn Utzon's birth and C.F. Møller Architects is joining forces with the Utzon Centre to celebrate by hosting five Australian students.

’Hjertet’ in Ikast is beginning to take shape

23.8.2017 | The topping-out ceremony for ’Hjertet’ on Thursday, 24 August is a milestone and an important step forward in giving the area new life by gathering people of different ages with various interests.

Nominated for Norwegian architectural award

22.8.2017 | C.F. Møller Architects' extension to the Norwegian-German Chamber of Commerce has been nominated for the City of Oslo's 2017 architectural award.

New COO at C.F. Møller

21.8.2017 | As of 1 September, Lone Bendorff Farrell joins the executive management board of C.F. Møller as new COO

Appoints a Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects is increasing its focus on sustainability and has appointed Rob Marsh to the new position of Head of Sustainability.

International award with new Danish school

7.8.2017 | C.F. Møller Architects wins Iconic Award 2017 in the category ‘Architecture with distinction’ with the Copenhagen International School. A new and very sustainable school in Nordhavn a part of Copenhagen under development.

C.F. Møller Architects wins GAGA Award with London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Energy Centre, London, by C.F. Møller Architects in collaboration with British artist Conrad Shawcross wins this year’s award in the Architecture category.

Prequalified for new High-Rise in Oslo

28.6.2017 | Reiulf Ramstad Arkitekter in collaboration with C.F. Møller Architects in competition For The Fjordporten Building at Oslo Central Station.

New project for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association is delighted to announce C.F. Møller’s appointment as architects for Phase 3 of Blackwall Reach Regeneration Project.
Show more