Byggetilladelse til nyt boligkvarter i Cambridge

1.3.2013 | Nu er realiseringen af 273 skandinaviske boliger i et nyt boligkvarter i Great Kneighton i den sydlige del af Cambridge et skridt nærmere. Kvarteret Long Lane har netop modtaget byggetilladelse.

 

I samarbejde med Skanska har C.F. Møller og arkitektfirmaet PRP tegnet en moderne masterplan for kvarteret. De historiske træk fra området bevares - bl.a. ligger der en fredet gård på grunden lige ved siden af - mens de nye boliger er både funktionelle, fleksible og bæredygtige.

 

Alle boligerne lever op til standarden "Lifetime Homes", dvs. at de følger en række tilgængelighedskrav, så boligerne også vil kunne anvendes af fx personer med handicap og ældre borgere. På den måde maksimeres funktionaliteten, og beboerne sikres den bedst mulige boligkvalitet uden at gå på kompromis med hverken æstetikken eller omkostningseffektiviteten.

 

Code for Sustainable Homes

Målet er også, at boligerne lever op til den britiske "Code for Sustainable Homes" på niveau fire eller fem. Code for Sustainable Homes er en standard, som har til formål at fremme bæredygtigt boligbyggeri.

 

Boligkvarteret bygges op omkring en stor park med et levende hegn i midten af området, hvorfra der udspænder sig et net af gang-og cykelruter.

 

Omkring parken er der et mangfoldigt udvalg af boliger i varierede gadelandskaber: Gårdhuse, parcelhuse, rækkehuse, og lejligheder i små gader og med en blanding af ejer- og lejerboliger.

 

Lys og højt til loftet

I både huse og lejligheder er der højt til loftet, masser af naturligt lys, omfattende indbygget opbevaring og fokus på at anvende vedvarende energi så vidt muligt.

 

 

Nyheder

Nyudviklet modultrappe i beton

16.4.2014 | C.F. Møller Designs nyudviklede trappesystem Mount, der kombinerer designtrappens visuelle og materielle kvaliteter med modulsystemets tids, pris- og produktionsfordele, er nu monteret i det første byggeri.

Finaleplads i konkurrencen om Nyt Hospital Nordsjælland

10.4.2014 | C.F. Møller måtte nøjes med en plads i finalen i konkurrencen om Nordsjællands nye hospital i Hillerød. Det blev offentliggjort på et pressemøde i går.

Følg os på Facebook

9.4.2014 | Er du interesseret i at følge C.F. Møller tættere og endnu mere i detaljen end her på hjemmesiden? Så klik dig ind på vores Facebook-site.

Fremdriftsrapport

8.4.2014 | C.F. Møller er medlem af FN's virksomhedsnetværk Global Compact og har tilsluttet sig ti grundlæggende principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og korruptionsbekæmpelse. Læs om vores indsats det seneste år i rapporten "Communication on Progress 2013".

Grønt lys til byggeriet af Universitetssygehus Køge

26.3.2014 | Region Sjælland har nu fået det endelige tilsagn fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse om statslig medfinansiering fra kvalitetsfonden til Universitetssygehus Køge. Byggeprojektet til 4 mia. kr. runder dermed en vigtig milepæl. Næste skridt i processen er byggeprogrammet, der fremlægges senere på foråret.

International skole i gang med partnering-aftale

24.3.2014 | En partnering-aftale og et fælles projektkontor er bærende elementer i at få den nye Copenhagen International School, tegnet af C.F. Møller, klar til tiden. Skolen, der får en fremtrædende placering i Nordhavnen, omgivet af vand og grønne områder, forventes færdig i august 2016.

Nyt havnecenter på vej

21.3.2014 | Aarhus Havns bestyrelse, med bl.a. Aarhus-borgmester Jakob Bundsgaard, har i enighed sagt ja til det nye havnecenter, tegnet af C.F. Møller. Centret forventes at koste ca. 200 mio. kr.

Stort laboratoriebyggeri i Oslo

18.3.2014 | C.F. Møller er blandt de syv udvalgte teams til konkurrencen om Norges største enkeltstående universitetsbyggeri til dato - et nyt forsknings- og undervisningsbyggeri på 66.700 m² til naturvidenskaberne ved Universitet i Oslo med ca. 1.000 medarbejdere og 1.600 studerende.

Nyt hotel i hjertet af Aarhus

11.3.2014 | Cabinn bygger nyt hotel med 400 værelser i hjertet af Aarhus - med adresse lige ud til byens torve og Domkirken på den ene side og cafeerne langs Aarhus Å på den anden. Nybyggeriet, tegnet af C.F. Møller, erstatter en bygning fra 1800-tallet, men på en måde, der respekterer det historiske bymiljø.

Dobbelt vinder af Civic Trust Award

8.3.2014 | Både Aalborg Havnefront og OL-byen i London, hvor C.F. Møller har stået bag et boligkompleks med i alt 185 lejligheder, er blevet hædret med den prestigefyldte britiske Civic Trust Award.

Laboratoriedesign får 2. præmie

26.2.2014 | C.F. Møller har vundet en 2. præmie i den internationale konkurrence om et nyt 20.000 m² højteknologisk forsknings- og laboratoriebyggeri i centrum af Basel til et af verdens førende naturvidenskabelige undervisnings- og forskningsmiljøer: Departement für Biosysteme (D-BSSE) i regi af Schweiz' tekniske højskole ETH Zürich.

Det nye Aarhus Teater

18.2.2014 | C. F. Møller står for en gennemgribende, men nænsom renovering af det fredede Aarhus Teater fra 1900 - et arbejde, der står på over fire år, hvoraf to års arbejde nu er gennemført: mest markant er renoveringen af teatrets to største scener, Scala og Store Scene.

Ny auditoriebygning til Aalborg Universitet

12.2.2014 | C.F. Møller har designet en ny ikonisk auditoriebygning som en del af Aalborg Universitets Campus Sdr. Tranders. Bygningen er baseret på en spiralbevægelse, inspireret af ørets former, og rummer fleksible auditorier i flere størrelser samt uformelle mødesteder.

Stor international interesse

29.1.2014 | Efter tre år på markedet er C.F. Møllers serie med kvalitetstilbehør til bade- og toiletrum, Normbau Cavere, at finde mange steder rundt i Europa - lige fra fx et universitetshospital i Tyskland til et Scandic-hotel i Finland.

C.F. Møllers svenske afdeling flytter

13.1.2014 | C.F. Møllers afdeling i Sverige, Berg | C.F. Møller Architects, flytter per i dag fra én central Stockholm-adresse til en anden - det giver bl.a. kontoret bedre muligheder for fortsat vækst.

Skolebyggeri på Bali begyndt

27.12.2013 | Byggemodningen er nu i gang på den tidligere rismark på Bali, hvor et nyt skolebyggeri, designet af C.F. Møller, skal opføres. Selve byggeriet forventes at gå i gang til sommer.

Penge bevilget til Molde Kulturskole

13.12.2013 | Bystyret i Molde, Norge, har netop bevilget de 125 mio. NOK, der skal til for at realisere C.F. Møllers forslag til en ny Molde Kulturskole med plads til ca. 1200-1300 elever. Byggeriet går i gang i det nye år og forventes færdigt i 2015.

Ændringer i ledelsen

11.12.2013 | C.F. Møller gennemfører ændringer i ledelsen.

Landscape Institute Award 2013

3.12.2013 | C.F. Møllers udvidelse af Londons National Maritime Museum er blevet prisbelønnet af the Landscape Institute, foreningen af britiske landskabsarkitekter. Udvidelsen modtog prisen i kategorien Design for a Small-scale Public Development.

Vundet stort boligprojekt i Stockholm

30.11.2013 | Berg | C.F. Møller Architects har, sammen med arkitekterne DinellJohansson, vundet konkurrencen om fremtidens boliger til det centrale Stockholm.

Udstilling i Berlin

29.11.2013 | Under overskriften "Create with Aarhus" udstiller udvalgte århusianske tegnestuer, bl.a. C.F. Møller, deres projekter på den danske ambassade i Berlin 29. november 2013 til 6. januar 2014.

Vundet rokadeplan for Hvidovre Hospital

22.11.2013 | C.F. Møller har vundet opgaven om en rokadeplan for Hvidovre Hospital, hvor en række af de eksisterende afdelinger skal enten ombygges eller flyttes, når hospitalet vokser.

Alviks tårn i fuld højde

13.11.2013 | Det nye højhus og landmark til Alviks strand i Stockholm, tegnet af Berg | C.F. Møller Architects, har nu nået sin fulde højde: 18 etager.

Fremtidens boligkompleks

5.11.2013 | Fremtidens lejlighed skal byde på meget mere end det, de fire vægge kan rumme - den skal tilbyde øget livskvalitet. Det er hovedfokus i et konkurrenceforslag til fremtidens lejlighedskompleks i Stockholm skabt af Berg | C.F. Møller Architects i samarbejde med arkitekterne DinellJohansson og konsulentvirksomheden Tyréns. Se alle de deltagendes forslag på Facebook, og stem på det bedste.

Vis flere
AARHUS
T +45 8730 5300
cfmoller@cfmoller.com
INFO      MAP
KØBENHAVN
T +45 3288 7844
kbh@cfmoller.com
INFO      MAP
AALBORG
T +45 9632 9797
aalborg@cfmoller.com
INFO      MAP
OSLO
T +47 2413 3400
oslo@cfmoller.com
INFO      MAP
LONDON
T +44 (0)20 7427 1530
london@cfmoller.com
INFO      MAP
STOCKHOLM
T +46 (0)8 5557 6000
stockholm@bergcfmoller.se
INFO      MAP