C.F. Møller designer nye stoppesteder

C.F. Møller designer nye stoppesteder - C.F. Møller

22.1.2016 | C.F. Møller Design har i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab udviklet et nyt design til busstoppestedsudstyr i Region Nordjylland. Nu er de første enheder leveret til forskellige kommuner i Nordjylland, og mange følger efter i de kommende måneder og år.

 

C.F. Møller og Nordjyllands Trafikselskab (NT) gør nu en indsats for at forstærke den kollektive trafik over for både eksisterende og potentielle kunder. Derfor har de to parter nu udviklet et nyt design for busstoppestederne i Nordjylland.

- Stoppestederne spiller en vigtig rolle i den samlede rejseoplevelse. For os har det derfor været helt afgørende, at vi fik udviklet et koncept for stoppestederne i et moderne, karakterfuldt og langtidsholdbart design, som samtidig løfter komforten for Nordjyllands Trafikselskabs mange kunder, forklarer Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

Tidligere har Region Nordjylland været præget af, at hver kommune gennem årene har valgt forskellige løsninger med den konsekvens at stoppestederne er meget uens i design, komfort og udstyr. Derfor bakkede de nordjyske kommuner op om NT’s ønske om et ensartet udtryk for fremtidens stoppesteder. En fælles ansøgning til Trafikstyrelsen om støtte til opgradering af stoppesteder for ca. 22 mio. kr. har banet vejen for det nye, fælles design.

Åben designproces
Opgaven blev indledt med udarbejdelse af et designbrief, der satte rammerne for designopgaven med de mål, Nordjyllands Trafikselskab havde for funktion, design, komfort og branding. I samarbejde med en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra de nordjyske kommuner har C.F. Møller Design herefter i en åben proces videreudviklet designet og kravene til de enkelte udstyrsgrupper.

- Det var en rigtig god proces, hvor forskellige muligheder blev afprøvet, og hvor de erfaringer, som kommunerne havde, blev medtaget i produkterne, så vi i dag står med en løsning, der opfylder kravene til design, komfort og funktionalitet, siger Ole Schleemann, underdirektør i NT.

Samarbejde med leverandøren
Designfasen mundede ud i en designmanual med tilhørende arbejdsbeskrivelse, der fastlagde grundprincipperne i designet og dannede grundlag for et EU-udbud. Formen gav de bydende leverandører mulighed for at bidrage med erfaring og viden, så der samlet set er opnået den bedste løsning til den bedste pris. VEKSØ A/S vandt udbuddet og i et samarbejde er de enkelte produkter blevet færdigudviklet på kort tid:

- Vi er meget tilfredse med den proces, der har været, og det slutprodukt, vi står med i dag. C.F. Møller har modtaget de krav og ønsker, vi havde til designet, og de har samtidig udfordret os med forskellige ideer og løsninger, der gør, at vi i dag står med en produktserie, som vi er meget stolte af, siger Ole Schleemann.

- Kommunerne i Nordjylland har taget godt imod designet og de enkelte produkter. Styrken ved produkterne er, at det er meget fleksibelt og kan tilpasses til de enkelte situationer samtidigt med, at sammenhængen fastholdes. Det har været væsentligt for os, understreger han.

Serien omfatter produkter som læskærme i flere varianter og dimensioner, standere og skilte, sidde- og ståbænke, cykelparkering og affaldskurve. C.F. Møller Design har fungeret som NT’s rådgiver hele vejen fra indledende skitsering og brugerproces til godkendt koncept, designmanual, udbud og produktudvikling.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere