Direktør om Årets Byggeri: Afd. 19 & 22 er blevet tryg

Direktør om Årets Byggeri: Afd. 19 & 22 er blevet tryg - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

10.12.2015 | C.F. Møllers omdannelse af Himmerland Boligforening afdeling 19 & 22 er Årets Byggeri 2015. Den betragtning er boligselskabets direktør glad for. Boværdien og trygheden er øget betragteligt – vi har fået mere ud af det end forventet, forklarer han.

 

9. december 2015 modtog Himmerland Boligforening afdeling 19 & 22 hædersprisen som Årets Byggeri 2015. Det skete på baggrund af en bedømmelse fra en jury bestående af nogle af de største brancheprofiler i det danske byggeri.

- Det er et stort skulderklap til den indsats, vi har lagt ude på projektet, forklarer Søren Tortzen, afdelingschef i C.F. Møllers Aalborgafdeling og ansvarlig arkitekt på omdannelsen.

- Vi er lykkedes med at skabe et samlet byggeri af høj kvalitet på baggrund af et forholdsvis lavt anlægsbeløb. Kvaliteten i afdeling 19 & 22 er steget markant, siger han.

Et helt nyt boligmiljø
De 370 almene boliger i afdeling 19 & 22 er blevet omdannet og renoveret, så de nu fremstår fremtidssikrede og tidssvarende, og landskabet og udearealerne har dannet en helt ny indgang og tilgang til området. Det fremhæver direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

- Det, der virkelig fungerer ved afdeling 19 & 22, er, at der er skabt et helt nyt boligmiljø. Da vi startede, var det med målet om at få en helt ny profil i afdelingen. Det skulle ligne noget, folk gerne vil købe. Det har vi opnået, og arkitekturen har i den grad fungeret, forklarer Ole Nielsen, som understreger, at ikke kun boligerne har fået en ordentligt tur – også udearealerne, som C.F. Møller Landscape har arbejdet med, er komplet ændret.

- Opdateringen og nyskabelsen af landskabet har en enorm betydning for, hvordan beboerne trives i afdeling 19 & 22. En stor mængde beboerinddragelse har dannet ejerskab hos beboerne for de nye boliger og områderne omkring. Samtidig har det haft stor betydning, at parkeringspladserne er rykket fra at være centraliserede til nu at være ved de enkelte boliger. Det skaber et helt nyt liv udenfor. Nu sker der noget – hele tiden – og det har blandt andet været med til at øge trygheden, siger Ole Nielsen.

Stor efterspørgsel
Afdeling 19 & 22 ligger i en del af Aalborg Øst, som historisk har været et udsat område. Men den massive renovering har betydet, at Himmerland Boligforening nu kan fornemme udsigten til en helt unik beboersammensætning i området.

- Renoveringen har betydet en øget boværdi for de nuværende beboere. Samtidig ser vi en større efterspørgsel. Nu rammer vi også de 55-årige og fremefter – dem, som sælger huse og gerne vil flytte i lejebolig, ligesom flere tidligere beboere nu gerne vil tilbage til området, siger Ole Nielsen.

- Jeg bliver indimellem spurgt af beboerne selv, hvad vi egentlig har gjort for at få så mange nye herud. Sagen er, at vi ingenting har gjort for netop det. Det er det interessante her. Vi mener, at det er kvaliteten i boligerne, der nu får så mange til at flytte til og tilbage.

Blevet til mere end forventet
En af de afgørende nøgler i skabelsen af den nye afdeling 19 & 22 har været C.F. Møllers rolle:

- Arkitekterne fik demonstreret, at de har en god forståelse for den her type af byggeri – også for beboerne. Det er vigtigt for byggeprocesser, hvor man har et udvalg, der kommunikeres med. Det har C.F. Møller været gode til at tage alvorligt, siger Ole Nielsen.

Den gode proces har samtidig betydet, at Himmerland Boligforening har fået mere ud af renoveringen end på forhånd forventet.

- Da vi havde Landsbyggefonden på besøg op til renoveringen, snakkede vi om detaljer som tagudskiftning og facaderenovering. Det har udviklet sig til meget mere. Projektet har gjort op med snakken om, at det ikke kan lade sig gøre at ændre de her bebyggelser fra 1970’erne og 80’erne, siger han.

Et pejlemærke for fremtiden
Størstedelen af den store transformation af afdeling 19 & 22 er afsluttet, og selvom projektet stadig er ganske nyt, er der stor optimisme at spore om fremtiden hos Himmerland Boligforening.

- Vi kan se, at mennesker omkring os er imponerede. Vi har både danske og udenlandske branchefolk på besøg, som lader sig inspirere af det. Man kan se forandringerne, og man har hele tiden kunnet se forskellen mellem det gamle og det nye igennem processen, siger Ole Nielsen.

- Renoveringen signalerer, hvor vi gerne vil hen. Vi kan helt håndgribeligt se den forandring, som kan skabes. Afdeling 19 & 22 er et fortrinligt eksempel. Det er blevet bevist, at vi kan få attraktive boliger og attraktive udearealer på niveau med højere boligområder. Vi tror på, at når bygning og anlæg rammer rigtigt, opstår der helt automatisk en forventning og en glæde ved bebyggelsen. Det er sket her, siger han.

Afdeling 19 & 22 er blot et af tre store projekter, som C.F. Møller i øjeblikket udfører for Himmerland Boligforening. Sideløbende med dette er store renoveringer af henholdsvis Magisterparken og afdeling 3 i Aalborg også i gang.

 

Læs også: Renoveringsprojekt bliver Årets Byggeri
Læs mere om afdeling 19 & 22

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere