Hæder til Campus Kollegiet i Odense

Hæder til Campus Kollegiet i Odense - C.F. Møller

3.6.2016 | Det C.F. Møller-designede kollegium ved Syddansk Universitet er blevet hædret med Odense Kommunes Arkitekturpris 2016 for godt og smukt byggeri.

 

Med Campus Kollegiet har SDU fået et bemærkelsesværdigt hus.

Sådan starter juryens bedømmelse af C.F. Møllers Campus Kollegiet i Odense. Det 15 etager høje byggeri har netop modtaget Odense Kommunes Arkitekturpris 2016.

- På hele teamets vegne er det en stor ære at modtage denne pris. Der er en enestående liv og puls i dette hus, og ambitionsniveauet har hele vejen igennem været tårnhøjt, forklarede Julian Weyer, ansvarlig partner for C.F. Møller på Campus Kollegiet, da projektet modtog arkitekturprisen.

Udstråler omsorg for den enkelte
Campus Kollegiet stod klar til studiestart efter sommerferien i 2015, og byggeriet, som A.P. Møller Fonden står bag, har fra dag et imponeret Odense Kommune.

- Det er overbevisende, legende let og ubesværet fremstår det. Det arkitektoniske greb skalerer bygningen, så den helt naturligt etablerer relationer til omgivelserne, uanset sin relativt store højde, lyder det fra juryen.

- I alt udstråler Campus Kollegiet en omsorg for den enkelte, for fællesskabet på kollegiet og for værdien af netværk, der gør kollegiet til et forbilledligt eksempel på, hvorledes man med arkitektur kan bygge samfund, stimulere fællesskab og udvikle relationer, står der endvidere.

Mødested for danske og internationale studerende
Campus Kollegiet til i alt 285 beboere er doneret af A.P. Møller Fonden og bygger på tanken om gode fællesskaber, hvor danske og internationale studenter kan mødes i et kollegie-fællesskab og knytte bånd på tværs af kulturer og nationaliteter.

Bygningens form og dens spektakulære arkitektur gør den let genkendelig på campus og signalerer, at der er tale om et anderledes indhold: et kollegium, der bliver et markant vartegn for både Odense by og universitetet. Også beboernes sammensætning skal gøre det let at skabe nyttige netværk, og op mod en tredjedel af boligerne bliver indtaget af internationale studerende, som udgør hele 20% på SDU.

Fælleskabet i centrum
Tanken om attraktive fællesskaber er arkitekturens bærende idé, og konkret kommer det til udtryk ved at de 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 14-etagers tårne, samlet omkring en fælles kerne. Det betyder, at kollegiet er uden bagside og opleves attraktivt 360 grader rundt, med lyse og velindrettede værelser med egen altan og generøse køkkenfællesskaber i midten.

Fællesarealerne knytter sig ikke kun til boligetagerne: Kollegiet rummer også en café i stueetagen og på de øverste etager både grupperum, studiepladser og festsal, og endelig er der tagterrasser i flere niveauer med en storslået udsigt over Fyn. Fællesarealerne er nænsomt gradueret fra små intime fællesskaber til rum til store festlige lejligheder, sådan at der en balance mellem det kollektive og behovet for at være privat.

Landskab og lavenergi
Kollegiet er et lavenergi-byggeri i gedigne materialer, som opfylder kravene til Lavenergiklasse 2020 og prioriterer kollektiv trafik og cyklisme – hver beboer får således en cykel til rådighed. Med egen park og lille sø kommer kollegiet trods sin unikke højde til at føje sig organisk ind i det omkringliggende landskabs fredede skovareal, som ligger mellem kollegiet og universitetet.

C.F. Møller er totalrådgiver på kollegiebyggeriet, i samarbejde med C.F. Møller Landscape og ingeniørfirmaet Niras. A.P. Møller Fonden har doneret det nye kollegium til en samlet pris på 385 mio. kr.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere