I konkurrence om Ballerup Trafikknudepunkt

I konkurrence om Ballerup Trafikknudepunkt - C.F. Møller. Photo: Ballerup Kommune

3.2.2016 | Realdania og Ballerup Kommune har udvalgt C.F. Møller og C.F. Møller Landscape sammen med MOE som én af fire deltagere i projektkonkurrencen om at kickstarte Ballerup.

 

Ballerup er udvalgt blandt tre kommuner til at modtage støtte til realisering af et fortætningsprojekt, der skal fremstå som eksempelprojekt for andre kommuner. C.F. Møller Landscape skal nu give et bud på, hvordan Ballerup bymidte omkring stationen kan udvikles og sætte fokus på en bæredygtig udvikling.

- Det er en fornøjelse, af vi igen er udvalgt til et af landets helt store og ambitiøse byudviklings- og bæredygtighedsprojekter, siger Lasse Palm, afdelingsleder for C.F. Møller Landscape, om prækvalificeringen.

Fortætningsprojektet gælder for et område ved Ballerup Station på 25.000 m², hvoraf banegårdspladsen udgør de 12.000 m². Med konkurrencen skal de deltagende teams komme med et skitseforslag til en bebyggelsesplan for hele området. Her skal det illustreres, hvor og hvor meget der kan fortættes, og hvordan fortætningen kan medvirke til at skabe en attraktiv og interessant bymidte.

Banegårdsplads som nyt byrum
Første etape af projektet bliver en omlægning af den nuværende banegårdsplads til en kompakt busterminal og et nyt byrum. Banegårdspladsen passeres dagligt af 20.000 mennesker og er den mest centrale og besøgte plads i Ballerup.

- Ballerup Trafikknudepunkt er et ambitiøst og komplekst byudviklingsprojekt. Opgaven er interessant og udfordrende, fordi den insisterer på at koble de bedste økonomiske og byplanmæssige rammebetingelser for en realisering og transformation af Ballerup bymidte som nyt, attraktivt byrum, siger Lasse Palm.

- Dermed ligger projektet i perfekt forlængelse af vores vision om en helhedsorienteret tilgang til bæredygtig byudvikling og mobilitet, men også de byudviklingsprojekter, vi arbejder med i øjeblikket, såsom Byen til Vandet i Randers og klimasikring af Lemvig by og havn, siger han.

Et foregangsprojekt
Et af de stærkeste elementer i Ballerupopgaven er, at projektet skal tage afsæt i byen, som den fungerer og står i dag. Det både kræver, men fordrer samtidig, et holistisk syn på projektet, forklarer Lasse Palm.

- Kickstarten af Ballerup skal skabe et bæredygtigt stationscenter i forstaden, og kommunens vision er, at det skal opleves attraktivt for besøgende, borgere og handlende. Samtidig skal det give afsæt for skabe rammer for fortætning med centralt placerede boliger, siger han.

- Opgaven vil danne et grundlag for, hvordan vi kan arbejde videre med fortætnings- og byudviklingsprojekter, som i høj grad bliver en faktor rundt i mange nordiske og europæiske lande i de kommende år. Med udgangspunkt i byen, som den er nu, skal vi vise en metode for at rykke et skridt videre. Det er helt essentielt for at få projektet til at gå op i en højere enhed, siger Lasse Palm.

C.F. Møller er en af fire totalrådgivere, der er udvalgt til at deltage i konkurrencen. De andre deltagere er COBE med Tyréns AB, Hansen, Carlsen og Frølund og Gottlieb Paludan med Sweco og SLETH samt SLA med Holscher Nordberg Architects og Atkins Danmark. Projektet forventes ibrugtaget i juni 2018.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

København præmierer Mærsk Tårnet

7.12.2017 | Mærsk Tårnet præmieres af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse for at være en magnet for international forskning, sin samklang med omgivelserne og evnen til at skabe fællesskab mellem mennesker.

Visionært klimaprojekt skydes i gang

27.11.2017 | ’Storkeengen’ er et nyt landskabeligt Kinderæg, der med en tre i en-løsning skaber skybruds- og stormflodsbeskyttelse, styrker bynaturen og bringer byen Randers helt tæt på Gudenåen. C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Orbicon stået for udviklingen af projektet for Randers Kommune og Vandmiljø Randers.

Mærsk Tårnet vinder pris for innovativ facade

24.11.2017 | Mærsk Tårnet, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder ’European Copper in Architecture Award 2017’ for tårnets innovative og skulpturelle facade.

Mærsk Tårnet vinder pris

17.11.2017 | C.F. Møller Architects er blevet udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research med det netop færdigbyggede Mærsk Tårn i København.

Energibesparelser i innovativt kontorhus i fokus

9.11.2017 | En dugfrisk rapport, lavet af Ekolab i samarbejde med ELFORSK, om alternative og energibesparende metoder til at etablere køling som del af komforten i byggerier, sætter blandt flere gode eksempler fokus på Aarhus Kommunes innovative kontorhus tegnet af C.F. Møller, der viser hvordan energiforbruget kan reduceres kraftigt samtidigt med at indeklimaet forbedres.

International Sundhedsdesignpris til AUH

2.11.2017 | Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.

Ny chef for HR

23.10.2017 | Danske Christina Riddersholm starter i stillingen som HR Chef 24. oktober.

Vinder German Design Award 2018

20.10.2017 | C.F. Møller Design vinder German Design Award 2018 for et netop lanceret bestik, der er designet for danske aida.

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

3.10.2017 | Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.

Nyt statsfængsel indvies

26.9.2017 | Danmarks nye statsfængsel, Storstrøm Fængsel, bliver indviet onsdag den 27. september. Fængslet er tegnet af C.F. Møller Architects med stærkt fokus på at skabe et både ekstremt sikkert og humant fængsel, der styrker resocialisering igennem arkitekturen og samtidig er en moderne og behagelig arbejdsplads for de ansatte.

Vinder konkurrence om

22.9.2017 | C.F. Møller Architects har sammen med bygherren Slättö Projektutveckling vundet konkurrencen om et boligkvarter ved siden af Råbysjön i Lund. Som kvarterets navn "Najaden" antyder, tager forslaget hensyn til stedet, som er tæt forbundet med søen og naturen.

Vinder af National Housing Awards

19.9.2017 | Swan Housing Associations reetablering af Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, tog en af hovedpriserne ved 2017-udgaven af de prestigefulde National Housing Awards.

Vinder konkurrence om kollegium

7.9.2017 |  Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej. Vinderen er Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects.

I konkurrence om Lunds hovedbanegård

4.9.2017 | C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.

Historisk projekt i London

24.8.2017 | Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde

C.F. Møller Architects fejrer Jørn Utzon

24.8.2017 | Dansk-australsk udvekslingsprogram markerer 100 året for Jørn Utzons fødsel og C.F. Møller Architects deltager sammen med Utzon Center i markeringen som vært for fem australske studerende.

’Hjertet’ begynder at tage form

23.8.2017 | ’Hjertet’ runder med rejsegildet torsdag 24. august en milepæl og er dermed et vigtigt skridt nærmere inden det tilfører ny puls til området ved at samle mennesker på tværs af alder og interesser.

Nomineret til norsk arkitekturpris

22.8.2017 | C.F. Møller Architects’ tilbygning til Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo er nomineret til Oslo bys arkitekturpris 2017.

Ny vicedirektør i C.F. Møller

21.8.2017 | Lone Bendorff Farrell indgår per 1. september i direktionen hos C.F. Møller som ny vicedirektør

Ansætter Head of Sustainability

11.8.2017 | C.F. Møller Architects opruster på bæredygtighed og ansætter Rob Marsh i en nyoprettet stilling som Head of Sustainability.

International pris for ny dansk skole

7.8.2017 | Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School. Det er en ny og meget bæredygtig skole i Københavns nye bykvarter Nordhavn.

Vinder GAGA Award i London

6.7.2017 | Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London, af Arkitektfirmaet C.F. Møller i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, vinder dette års pris inden for kategorien arkitektur.

Prækvalificeret til nyt højhus i det centrale Oslo

28.6.2017 | Norske Reiulf Ramstad Arkitekter i samarbejde med C.F. Møller Architects er prækvalificeret i konkurrence om Fjordporten-højhusbyggeri ved Oslo Centralstation

Nyt for Swan Housing Association

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Vis flere