Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinsuset, når sejren er hjemme i en stor konkurrence - og følelsen af at være med til at rykke arkitekturen nye steder hen. Det er det, der driver Mathias Bagger Poulsen. Derfor sendte han som nyuddannet en uopfordret ansøgning med ønske om job i C.F. Møllers konkurrenceafdeling - og fik det.
"Jeg søgte ind hos C.F. Møller, fordi det er en stor, veletableret tegnestue, der også har de internationale projekter. Her er en stor bredde - lige fra planlægning til byggeri - og mulighed for at arbejde med projekter i stor skala," siger han.

Stor spændvidde - i indhold og skala
Mathias Bagger Poulsen startede i efteråret 2010 og har siden arbejdet på så forskellige konkurrencer som forslag til omdannelsen af bydelen Viby Syd i Aarhus fra ghetto med sociale problemer til attraktivt boligområde og konkurrencen om det nye supersygehus i Gødstrup, Vestjylland.

"Jeg nyder spændvidden i konkurrenceafdelingen - både i indhold og i skala. Med Viby Syd var der en målsætning om at være med til at løse sociale problemer og skabe større lyst til at bo i bydelen, men samtidig er der en masse liv, som det også er nødvendigt at værne om - folk skal jo stadig føle sig hjemme. Gødstrup var en helt anden historie: Det er et barmarksprojekt, som skal give en profil til området. På en og samme tid skal det så også være super rationelt i drift og et rart sted at være indlagt og arbejde. Det er meget udfordrende at arbejde med så forskellige problemstillinger - og sammen med kolleger, som har en stor fagviden, fx på sygehusområdet," fastslår han.

Konkurrencen om Viby Syd er afgjort - C.F. Møller vandt konkurrencen om det nye medborgerhus, der bliver omdrejningspunkt for den revitaliserede bydel. Konkurrencen om Gødstrup er endnu ikke afgjort.

En del af et team
Mathias Bagger Poulsen har specialiseret sig i at lave 3D-modeller - men det er ikke noget, han først bliver bedt om at lave, når mere erfarne kolleger har besluttet sig for projektets udformning.

"Det er et team-baseret arbejdsmiljø, og folk lytter til, hvad kollegerne byder ind med. Der er en masse erfaring, men der er også stor lydhørhed."

"3D-modellering er fx godt til volumen-studier i de tidligste faser af et projekt. Det kan være, at jeg modellerer nogle af de første skitser op i 3D. En skitse i to dimensioner kan have en vis perfekthed over sig - i 3D bliver det hele mere konkret: Hvordan fungerer rummet? Fungerer det? Vi arbejder meget dialogbaseret."

At stå på to ben
Mathias Bagger Poulsen oplever det som noget særligt at være i en virksomhed som C.F. Møller, der har en lang historie - med rødder tilbage til Aarhus Universitet, bygget fra 1931 og frem.

"Tegnestuen bygger på tradition - på det, der er godt og fungerer. Men vi er også nyskabende - ser udad og fremad. Man står på begge ben. Der er en god kobling," synes han.

"Det historiske er ikke afgørende for mig i forhold til, at jeg kom her, men jeg synes, det er spændende at opleve - også hvordan tidligere medarbejdere, der har været her i måske 40 år, deltager i fx de årlige julefrokoster. Jeg synes, det er stærkt, at folk kan blive ved at se hinanden i øjnene efter så mange års samarbejde. Det siger meget godt om en arbejdsplads - om at stå ved sine valg og have en høj grad af integritet."

Ledige stillinger

C.F. Møller Aalborg søger en konstruktørpraktikant
LANDSKAPSARKITEKT TILL C.F. MØLLER I STOCKHOLM
Projekterende bygningskonstruktør med Revit-erfaring til C.F. Møller Aarhus
Architekten mit Erfahrung im Krankenhaussektor für C.F. Møller Architects Aarhus und Berlin
Tilbudsansvarlig i C.F. Møller Architects København
Arkitekter med sygehuserfaring til C.F. Møller Architects Aarhus og Berlin
Talented interns wanted
C.F. Møller i København, Aarhus og Aalborg søger konstruktørpraktikanter
Uopfordrede ansøgninger

Portrætter

Få et indtryk af, hvordan det er at arbejde hos C.F. Møller. Læs hvad forskellige medarbejdere fortæller om deres job.
 

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

“Nye ansigter værdsættes og anerkendes, fordi man ved, hvor meget ny energi og nye måder at tænke på er med til at udvikle tegnestuen.”

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbejdet for C.F. Møller i ti år og har flere gange været på vej til at blive projektleder. Men familielivet med ankomsten af to børn og efterfølgende barsel har gjort, at hun har prioriteret anderledes - indtil nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Der er en stor grad af tiltro til mig - og det har der været lige fra starten. Det overraskede mig egentlig hvor meget."

Lizzie Christensen & Jens Balle

Sammen havde de i 1983 første arbejdsdag hos C.F. Møller, Lizzie Christensen og Jens Balle. For nylig kunne de fejre 25 års jubilæum med kollegerne. Gennem årene har de nydt mange spændende sygehusopgaver og stor frihed i jobbet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinsuset, når sejren er hjemme i en stor konkurrence - og følelsen af at være med til at rykke arkitekturen nye steder hen. Det er det, der driver Mathias Bagger Poulsen. Derfor sendte han som nyuddannet en uopfordret ansøgning med ønske om job i C.F. Møllers konkurrenceafdeling - og fik det.

Rolf Nielsen

"Det er en særlig udfordring at tegne boliger i London. Her kan stort set alt sælges, så det kræver gode argumenter at få bygherren til lige at gøre lidt ekstra - for hvorfor egentlig det?"