Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.
Det var en speciell dag för Dorte Bækby Jensen, då hon deltog i invigningen av A. P. Møller Skolen i Slesvig - Dansk Skoleforenings nya skola, som finansierats av A. P. Møller Fonden. Hon har varit involverad i många byggprojekt, bl.a. shoppingcentret Field's och Vestas huvudkontor, men A. P. Møller Skolen är det första bygge som hon varit projektledare för.

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills för några år sedan, då hon fick chansen igen, med A. P. Møller Skolen.

Som projektledare har Dorte Bækby Jensen haft ansvaret för Arkitektfirmaet C.F. Møllers team av medarbetare, och varit företagets representant utåt, bland annat på de många mötena på byggarbetsplatsen i Slesvig.

Yrkesmässig utveckling
"För mig är det viktigt att jag fortsätter att utvecklas i mitt arbete, och jag tyckte att det kunde vara spännande att prova på rollen som projektledare - så jag tog chansen när möjligheten dök upp i samband med A. P. Møller Skolen," säger Dorte Bækby Jensen.
"Arbetsveckan blir längre, och det måste fungera tillsammans med ens privatliv, men nu är mina pojkar ganska stora - båda har börjat skolan - och jag var inställd på att det skulle kunna komma perioder som krävde extra mycket planering i familjen", säger hon.

Dorte Bækby Jensen anser att rollen som projektledare har varit utvecklande.
"Tidigare skissade jag för det mesta, och hade ganska lite att göra med projektering. Det innebar att jag var ute ur projekten precis innan de skulle förverkligas. Det har varit yrkesmässigt utvecklande att följa ett projekt från början till slut", säger hon. Den här gången har hon nämligen varit med hela vägen - från tävlingsförslag till invigningstal.


Med kollegorna som bollplank
"Jag har fått en annan, mer nyanserad känsla för helheten genom att själv vara ute på byggarbetsplatsen och se konsekvenserna av de beslut vi tagit tidigt under processen. Det är mycket lärorikt. Någonting som jag blivit väldigt medveten om är också hur överlämnandet mellan de många aktörerna på en byggarbetsplats fungerar. Det är otroligt viktigt med en exakt kommunikation om man vill optimera arbetsprocessen", konstaterar Dorte Bækby Jensen.

Hon tycker också att hon lärt sig mycket av att ha kollegorna som bollplank.
"Vi har en god och öppen arbetsmiljö hos Arkitektfirmaet C.F. Møller. Man kan söka råd och vägledning hos varandra. För mig har det varit mycket givande. Därför har jag inte heller varit rädd för att ta på mig den här stora uppgiften."

Nu när eleverna och lärarna flyttat in i A. P. Møller Skolen är Dorte Bækby Jensen i full gång med nästa projekt, Det Nye Universitetshospital i Århus, där hon inledningsvis deltar i arbetet med designmanualen för det nya sjukhuset. Framöver kommer hon att ha en ledande roll i en del av det stora projektet.

LEDIGA PLATSER

Land Job Frist Kontor

DENMARK Internship (Architects) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Internship (Architectural technology) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Piccoline (fuldtid) 24/06/2019 Aarhus
Internship (Communication) 17/06/2019 Copenhagen
GERMANY Summerjob bei C.F. Møller Berlin / Kopenhagen 17/06/2019 Berlin
UNITED KINGDOM Project Architect 21/06/2019 London
Part II Architectural Assistant Role 21/06/2019 London
Landscape Architect 21/06/2019 London
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus
Frist:
24/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Copenhagen
Frist:
17/06/2019
Land:
GERMANY
Kontor:
Berlin
Frist:
17/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019

SPONTANANSÖKAN:
Vi söker alltid nya talanger. Om vi inte har någon tjänst ute, som matchar det du söker, så är du ändå välkommen att skicka in en spontanansökan via länken här: Unsolicited application
Observera att vi inte kommer att besvara ansökningar som skickas direkt någon @cfmoller.com-adress.

JOBBAGENT
Du kan också välja att skapa en s k jobbagent och få ett meddelande när vi lägger ut en ny och relevant tjänst. Klicka här: Jobagent

PORTRÄTT

För att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos C.F. Møller har vi intervjuat några av våra medarbetare.

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."

Lizzie Christensen och Jens Balle

Lizzie Christensen och Jens Balle kom till Arkitektfirmaet C.F. Møller år 1983 - samma dag. Nyligen kunde de fira 25-årsjubileum tillsammans med kollegorna. Under årens lopp har de varit med om många spännande sjukhusuppdrag, och det har kunnat glädja sig åt stor frihet i arbetet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.

Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"