Nyheter

26.4.2024

Vinst i tävlingen om ett nytt resecentrum i Skellefteå

C.F. Møller Architects vinner tävlingen om ett nytt resecentrum i Skellefteå i samarbete med Nordmark och Nordmark arkitekter. Tävlingen omfattar en ny stationsbyggnad, bussterminal och nya publika platser. Sveriges största stad utan tågstation får tillbaka järnvägen genom en ny mötesplats som sammanlänkar Skellefteå. Stadens nya resecentrum blir en viktig symbol för utvecklingen av norra Sverige.
17.4.2024

Antagen detaljplan för nya sjukhusområdet i Helsingborg

Den 16 april 2024 beslutade kommunfullmäktige i Helsingborg att anta detaljplanen för nya sjukhusområdet i Helsingborg. Placeringen för det nya sjukhuset är Östra Ramlösa där kommunen även planerar en ny stadsdel. Östra Ramlösa ligger ungefär fem kilometer från Helsingborgs centrum, och här kommer en attraktiv, levande och långsiktigt hållbar stadsdel med unik karaktär och gröna värden att skapas. C.F. Møller Architects, Carlstedt Arkitekter, Krook & Tjäder och Ramboll Sverige har slutfört uppdraget att ta fram underlag och utredningar till detaljplanen för nya sjukhusområdet i Helsingborg.
17.4.2024

C.F. Møller Architects hedrat med Fortifikationsverkets Arkitekturpris

C.F. Møller Architects var nominerade med hela två projekt av fyra finalister till Fortifikationsverkets arkitekturpris och vinner priset för Gotlands regemente, vilket är ett helt nytt pansarregemente.
26.3.2024

Vinnaren i Luna arkitekttävling är utsedd

Nu är vinnaren utsedd i arkitekttävlingen för det nya Lunakvarteret. Det vinnande förslaget blev ”Himlen är vårt tak” från arkitekterna på C.F. Møller Architects, i tuff konkurrens med flera av Nordens främsta arkitektbyråer.
12.3.2024

C.F. Møller Architects designar byggnad som stödjer grön omställning i Danmark

C.F. Møller Architects, i samarbete med A. Enggaard och Viborg Ingeniørerne, vinner tävlingen om en byggnad som rymmer en sjövattenvärmepump i Aalborg, Danmark. Deras vinnande förslag bidrar till stadens miljövänliga omställning och förenar sömlöst funktionalitet med estetik.
29.2.2024

Förvandlar historisk stallbyggnad till nytt museum

C.F. Møller Architects avslöjar skissförslaget för Museum Koldings plan att omvandla den skyddade byggnaden, Staldgården, till ett modernt kulturhistoriskt museum i anslutning till kungaslottet Koldinghus.
26.2.2024

C.F. Møller Architects ritar bostäder i trä till klimatsmart kvarter

C. F. Møller Architects har i samarbete med ALFA Development tilldelats en markanvisning för bostäder i stadsdelen Öster om Hyllievångsparken som är del av Malmös ambitiösa klimatsatsning enlighet med riktlinjerna och målsättningen i LFM30.
15.2.2024

Karup Design och C.F. Møller Architects presenterar en ny mångsidig möbelkollektion för stadsliv

C.F. Møller Architects har inlett ett samarbete med danska Karup Design, en ledare inom innovativa möbel-lösningar. Den första kollektionen är ett vittnesmål om sammansmältningen av högkvalitativt hantverk och arkitektonisk genialitet, riktad mot de föränderliga behoven hos stadsbor, särskilt de som omfamnar små bostadsutrymmen i stora städer.
5.2.2024

C.F. Møller Architects flyttar till nya lokaler i Stockholm

C.F. Møller Sverige flyttar den 6 februari in på översta våningen i Brf Söders Hantverkshus på Renstiernas gata 12 på Södermalm i Stockholm.
15.1.2024

C.F. Møller Architects står bakom det första renoveringsprojektet i Jylland, Danmark, som har erhållit en Nordic Swan Eco label.

Projektet omfattar omvandlingen av en ursprunglig industribyggnad från C.W. Obels tobaksfabrik i Aalborg till bostadslägenheter.
7.12.2023

C.F. Møller Architects designar nytt huvudkontor för Energinet

Ett team bestående av C.F. Møller Architects, NCC som totalentreprenör, och Artelia har vunnit tävlingen om det nya huvudkontoret för det danska energiföretaget Energinet.
27.11.2023

Team lett av C.F. Møller Architects vinner tävling om stadsutveckling av Nygårdstangen med ny multiarena i Bergen

C.F. Møller Architects står bakom den nya multiarenan med hotell och konferenscenter samt utvecklingsplanen för stadsområdet Nygårdstangen i Bergen, Norge.
29.9.2023

Vinner tävling om en ny gymnasieskola i Norge, med ett förslag som är mer än en skola

Ola Roald Arkitektur och C.F. Møller Architects har tillsammans med SLA, MakersHub och Rambøll vunnit i plan- och designtävlingen om en ny gymnasieskola i norska staden Harstad. Det vinnande förslaget utgör både en skola och ett landmärke, som skapar nytt liv och förenar dåtid med nutid, samt stad med vatten.
6.9.2023

Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg

Som en del av initiativet Malmö in the Making har C.F. Møller Architects utvecklat en interaktiv plattform där Malmöborna har möjlighet att få sina idéer visualiserade i fotorealistiska bilder av framtidens Davidshallstorg. Samtliga förslag presenteras i en utställning som kan följas under september.
30.8.2023

Salling Group bygger ansvarfullt: Uppför stort campus i trä ritat av C.F. Møller Architects

I Ebeltoft, på Jyllands östkust i Danmark, ligger Campus BØGEHØJ, ägt av Salling Group. Varje år välkomnar anläggningen upp till 20 000 besökare, inklusive koncernens studenter, chefer och medarbetare. Den fungerar som den primära utbildningsplatsen för alla Salling Groups trainess.
25.8.2023

Nu öppnar portarna till Vega skola & aktivitetshus – en ny levande mötesplats med kreativ puls från morgon till kväll

Den här veckan invigs Vega skola & aktivitetshus, ritad av C.F. Møller Architects. En unik samlingspunkt som erbjuder plats för alla, gamla som unga. Här förenar Haninge kommun skola, kultur och fritid under ett och samma tak.

18.7.2023

Avicii Arena renoveras och moderniseras – nya detaljer om projektet avslöjas

C.F. Møller Architects, HOK och Schlaich Bergermann Partner i samarbete med NCC för ombyggnationen av Avicii Arena. Det internationella designteamet presenterar nu nya detaljer om moderniserings- och renoveringsprojektet.
23.6.2023

Vinner tävlingen om nytt centralt torg i dansk stad

C.F. Møller Architects, URBAN POWER och NIRAS ritar det kommande Allerød Kulturtorv.
26.5.2023

C.F. Møller Architects transformerar före detta skola till ett folkets hus

C.F. Møller Architects, i samarbete Folkehuset VØ, presenterar planerna för ett framtida fyrprojekt som syftar till att stärka turismen och berika det lokala kultur-, närings- och vardagslivet i den danska kuststaden Vorupør.
9.5.2023

Planen för Mjøsfronten presenteras – en ny och levande sjöfront i norska staden Hamar

C.F. Møller Architects presenterar strukturplanen och de första visualiseringarna för Mjøsfronten i Hamar, med syfte att stärka stadskärnan som mötesplats och knyta staden närmare Norges största sjö Mjøsa.
12.4.2023

Skisser för en ny multifunktionsbyggnad i danska Skagen presenteras

C.F. Møller Architects presenterar de första visualiseringarna av en ny multifunktionsbyggnad i Skagen, kallad Skagenhallen, i samarbete med Skagen Kultur- och Fritidscenter och Skagens Näringslivsförening.
27.3.2023

C.F. Møller Architects ritar Enköpings nya kommunhus

C.F. Møller Architects har i samarbete med Skanska och Vacse vunnit upphandlingen om Enköpings nya kommunhus. Det blir ett nytt flexibelt kontorshus med höga hållbarhetskrav beläget centralt i staden.
15.3.2023

Fredrik Cavallin utsedd till ny vd för C.F. Møller Architects

C.F. Møllers nuvarande kontorschef Fredrik Cavallin utses till ny vd för C.F. Møller Architects i Sverige. Företagets nuvarande vd, arkitekt och partner Mårten Leringe, går in i en ny roll som styrelseordförande för det danska moderbolaget.
15.3.2023

Planen för ett kulturcentrum i Danmark presenteras

C.F. Møller Architects presenterar planen för utbyggnaden av kulturcentret Pavillonen i Grenaa, Danmark.
24.2.2023

Vinner tävling om nytt forskningscentrum

C.F. Møller Architects vinner tävling om Hamburgs universitets nya forskningsbyggnad HAFUN i Science City Hamburg Bahrenfeld, Tyskland.
7.2.2023

C.F. Møller Architects gestaltar stadspark med hållbarhet i fokus

I samarbete med Täby kommun utvecklar C.F. Møller Architects planen för en ny stadspark på det tidigare galoppfältet i Täby Park norr om centrala Stockholm.
9.1.2023

C.F. Møller Architects och skala architecture vinner en tävling om modernisering och utbyggnad av Sjælsø vårdcenter i Rudersdal kommun i Danmark.

C.F. Møller Architects och skala architects vinnande förslag visar ett vårdcenter som är utformat som en liten stad med fokus på livskvalitet och trygghet för de boende och goda arbetsförhållanden för personalen.
14.12.2022

Ett nytt landskapskoncept i Danmark förbättrar den biologiska mångfalden

C.F. Møller Architects presenterar det nya landskapskonceptet Aarhus Blueline för den södra piren i den nya hamnen i Aarhus, med stenrev, lagun och initiativ för biologisk mångfald samt bastioner för fiske, sport och fritid.
18.11.2022

Främjande av grön omställning genom transformation av ett tidigare vattenverk

C.F. Møller Architects transformerar ett tidigare vattenverk i Viborg till kombinerad stadspark, värmeverk och regnvattenbassäng som främjar den gröna omställningen när det gäller vatten, miljö och energi.
9.11.2022

C.F. Møller Architects vinner arkitekturpris inom vård

C.F. Møller Architects har vunnit det prestigefulla priset ”Building Better Healthcare” för projektet Springfield University Hospital i kategorin ”Bästa yttre miljö”. Projektet skapar en terapeutisk miljö för patienterna och välbefinnande för personal och besökare.
7.11.2022

Tävling om stadsrum vinns i Hamburg

C.F. Møller Architects har valts ut för att utforma stadsrummen runt den nya tågstationen i Hamburg-Altona, Tyskland, som också är ritad av C.F. Møller Architects.
3.11.2022

C.F. Møller Architects vidareutvecklar en ny och levande sjöfront i norska staden Hamar

C.F. Møller Architects vidareutvecklar Mjøsfronten i norska staden Hamar i samarbete med Fragment Arkitekter, med syfte att knyta staden närmare sjön Mjøsa och stärka Hamars centrum som mötesplats.
3.11.2022

Framtidens multiarena är flexibel, hållbar och ständigt relevant

Den moderna arenan måste vara identitetsbärande, en drivkraft för stadsutveckling och stödja både idrott och kultur genom intensiva upplevelser, flexibilitet och daglig relevans för sin omgivning.
26.10.2022

C.F. Møller Architects transformerar historiskt danskt kloster

Dalum klosters byggnader nära Odense, med anor från 1600-talet, kommer nu att omvandlas försiktigt och hållbart. Samtidigt som hela det omgivande rekreationslandskapet restaureras, utvecklas och får nytt liv.
21.10.2022

C.F. Møller Architects stärker upp vårdteamet i Sverige med topprekrytering

C.F. Møller Architects utökar kontinuerligt portföljen av sjukvårdsprojekt och förstärker nu teamet i Sverige med en ny erfaren medarbetare.
4.10.2022

Hedras på världsarkitekturdagen

C.F. Møller Architects vinner pris och en utmärkelse på världsarkitekturdagen för ”Bästa nya byggnad” och ”Bästa hållbara byggnad”. Båda byggnaderna ligger i Horsens, Danmark, och hedras av Horsens kommun på världsarkitekturdagen 2022 efter en prispaus på grund av Covid-19.
3.10.2022

Storskalig transformation och innovativ återanvändning i centrala Oslo

På en central tomt intill stationsområdet planerar KLP Eiendom Oslo Horisont, ett projekt om totalt 82 000 m². Arkitektteamet C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter och Rodeo Arkitekter presenterar nya visualiseringar på gestaltningen som visar två höghus och innovativ återanvändning av en gammal postterminal.
12.9.2022

C.F. Møller Architects nytolkar trappstegen

C.F. Møller Architects designar ny trappstege för danska Gejst i en enkel och stram design som kombinerar goda och funktionella egenskaper med ett vackert och grafiskt uttryck.
9.9.2022

Vision för cirkulärt resursverk presenteras

Idag presenteras en ny vision för hur Getteröverket i Varberg ska utvecklas till ett landskapsintegrerat resursverk, som C.F. Møller Architects tagit fram i samarbete med Vivab, Vatten & Miljö i Väst.
1.9.2022

C.F. Møller Architects vinner: Klimatskydd i Aalborg Vestby

Projektet Båtparken skyddar Aalborg Vestby från översvämningar och skapar ett attraktivt fjord- och parkliv som förbinder Aalborg Vestby med vattnet.
29.8.2022

C.F. Møller Architects får internationellt erkännande för en hållbar kontorsbyggnad

För Carlsbergs huvudkontor i Valby, C.F. Møller Architects Det internationella arkitekturpriset, som belönar ny och banbrytande design världen över.
4.7.2022

C.F. Møller Architects i samarbete med Smith Scott Mullan Associates för att förnya Granton Waterfront i Skottland

C.F. Møller Architects har i samarbete med Smith Scott Mullan utvecklat en ny hållbar kuststad med bra transportinfrastruktur vid Granton Waterfront i Edinburgh. Detta har nu nått sin nästa stora milstolpe.
23.6.2022

C.F. Møller Architects ger form åt visionen om en ny mediastad i Danmark

TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, SDU, TV 2 Fyn och Media City Odense (MCO) har undertecknat en avsiktsförklaring med DSB Ejendomsutveckling om att skapa en mediastad i Odense. Den första fasen av den nya mediastaden, som enligt visionen för projektet ska vara klar i början av 2026, kommer att sätta nya standarder för innovation och samarbete, och utgöra ramen för världens bästa arbetsplats.
14.6.2022

C.F. Møller Architects vinner internationellt erkännande för hållbara byggnader

Med Carlsbergs huvudkontor i Valby, C.F. Møller Architects vinner det internationella priset GREEN GOOD DESIGN Award, som belönar innovativ arkitektur och design som uppfyller de högsta kraven på hållbarhet.
13.6.2022

C.F. Møller Architects utökar partnergruppen

C.F. Møller breddar sin partnergrupp med Ola Jonsson, som idag driver ett nyöppnat kontor i Malmö.
25.5.2022

Nya medlemmar i C.F. Møller Architects koncernledning

Associerad partner och arkitekt Vendela Martinac i Stockholm tar plats i C.F. Møllers koncernledning tillsammans med Franz Ødum, arkitekt och kontorschef i Köpenhamn.
24.5.2022

Vision för framtidens Uppsala C presenteras

Idag presenteras utvecklingsplanen för en ny centralstation i Uppsala som C.F. Møller Architects tagit fram tillsammans med konsultföretaget WSP. Genom en ny utvecklingsplan för Uppsala C ska hjärtat i staden bli en levande mötesplats, och samtidigt en effektiv trafiknod. Planen omfattar en ny tågstation, spårområdet och stadskärnan i anslutning till stationsområdet.
6.5.2022

C.F. Møller Architects flyttar in på Davidshallstorg i Malmö

Dörren till det nya kontoret slog upp den 5 maj och firades med välbesökt inflyttningsfest i vårsolen. C.F. Møller i Malmö har tidigare ritat Malmö FF:s framgångsrika fotbollsstadion och idag utvecklar de bland annat Helsingborgs nya regionsjukhus och en triangulär kontorsbyggnad i Hyllie som de nyligen vunnit.
3.5.2022

C.F. Møller Architects uppvisar ett positivt resultat 2021

85 nyanställda, förvärv av konsultföretaget mtre och en kraftig resultatförbättring.
26.4.2022

Vinst för triangelformad kontorsbyggnad och nytt landmärke i Malmö

Förslaget ”Prisma Parkkvarter3” tar hem vinst i markanvisningstävling i Hyllie utlyst av Malmö stad. C.F. Møller Architects har tillsammans med Wästbygg tagit fram det vinnande förslaget, som omfattar en triangelformad kontorsbyggnad om 14 500 kvm. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer och uppförs med stomme av trä. Byggstart sker tidigast 2024.
7.4.2022

Etablering av ny avdelning med fokus på social hållbarhet

C.F. Møller Architects etablerar Democratic Design som en ny avdelning med fokus på social hållbarhet och förhållandet mellan människor och den byggda miljön.
6.4.2022

Storsatsning på ny skolgård och park i Edsberg

C.F. Møller Architects gestaltar en helt ny skolgård för Edsbergsskolan i Sollentuna kommun med syfte att öka attraktiviteten och tryggheten i området. Centrala Edsberg får därmed även en ny park och aktivitetsområde, som kan användas både under och efter skoltid.
5.4.2022

LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark

LEGO® Campus är utformat för att inspirera till innovation och kreativitet för cirka 2 000 anställda och för att ge en kreativ bas för alla LEGO-anställda över hela världen.
25.3.2022

Nya Kronan vinner pris för Årets Bygge 2022

Nya Kronan i Sundbyberg vinner pris för Årets Bygge 2022 i kategorin hotell och kontor. Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under föregående år och som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.
25.3.2022

Modernisering av Globenområdet – C.F. Møller Architects tecknar nytt ramavtal med SGA Fastigheter

C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att under de kommande fyra åren tillhandahålla arkitekttjänster för utvecklingen av SGAFs fastighetsbestånd. För att erbjuda bättre evenemangsupplevelser och näringslivsmöjligheter moderniseras nu Globenområdet.
21.3.2022

C.F. Møller Architects har tilldelats markanvisning i Växjö för 120 hållbara lägenheter

C.F. Møller Architects har vunnit en markanvisningstävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen, tillsammans med fastighetsbolaget KlaraBo. Bidraget grundar sig på cirka 10 500 kvm BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter.
13.3.2022

Ny kontorschef rekryteras internt i London

C.F. Møller Architects utser Sam Whatman till kontorschef för C.F. Møller Architects filial i London, efter att ha arbetat för byrån i tretton år.

Sam Whatman, Arkitekt DipArch RIBA, har arbetat för C.F. Møller Architects i London sedan 2009 där han började som arkitekt och blev projektledare 2013. År 2016 utsågs han till associerad partner och tar nu steget in i en ny roll som kontorschef för att leda avdelningen tillsammans med nuvarande kontorschef Teva Hesse, M.Arch, MAA.
10.3.2022

Nya Kronan är nominerad i Årets Bygge 2022

Nya Kronan i Sundbyberg centrum har utvecklats till ett modernt och miljösmart kontorskvarter med flexibla och hållbara arbetsplatser. Nu är projektet nominerat till Årets Bygge 2022 i kategorin Hotell och Kontor, när Byggindustrin uppmärksammar samhällsbyggnadsbranchens mest spännande projekt.
1.3.2022

Omtolkning av traditionella designmöbler

C.F. Møller Architects omtolkar det traditionella brickbordet för Gejst, ett ungt och framväxande danskt designföretag.
22.2.2022

OSW Open School sätter nya standarder för lärmiljöer i Tyskland

C.F. Møller Architects vinner tävlingen med en arkitektonisk design som visar på en holistisk struktur för inlärningsmiljöer och öppna skolbyggnader som involverar lokalsamhället.
14.2.2022

Prekvalificerad för att lösa översvämningsproblem i dansk stad

C.F. Møller Architects har tillsammans med ett team av danska och internationella specialister blivit prekvalificerade för att lägga fram ett förslag för att lösa översvämningsproblemen och klimatsäkra hamnområdet i den danska staden Ålborg.
8.2.2022

Ny chef för Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects: Staden och landskapet tillhör oss alla

Medborgarengagemang, klimatutmaningar och social hållbarhet är områden som den nya chefen för Landscape & Urbanism på C.F. Møller Architects i Danmark fokuserar på.
1.2.2022

C.F. Møller Architects designar ny arena

C.F. Møller vinner anbudsförfarandet för ett nytt sportcentrum i Lyngby, som uppgraderar den befintliga stadion till Super League-nivå och förnyar arenaområdet med en ny hälsocentral, bostäder för unga och äldre samt kommersiella lokaler.
31.1.2022

Ny chef för Landscape & Urbanism i Danmark

C.F. Møller Architects utser Jens Rex till ny chef för Landscape & Urbanism.
28.1.2022

C.F. Møller Architects utsedda att utveckla en översiktsplan för engelsk kuststad

C.F. Møller Architects har utsetts att förvandla ett otillgängligt hamnområde i Holes Bay, Poole, till ett nytt livligt kvarter som ansluter till stadens centrum. Detta genom ett holistiskt och strategiskt tillvägagångssätt som omdefinierar vattenkanten och integrerar skydd mot stormvågor.
21.1.2022

C.F. Møller Architects gestaltar grön stadsmiljö med nya kontor och bostäder

Tillsammans med fastighetsbolaget Fabege och Solna stad har C.F. Møller Architects tagit fram en detaljplan för kontor och bostäder i Arenastaden i centrala Solna, med syfte att skapa en attraktiv, hållbar och levande stadsmiljö.
20.1.2022

C.F. Møller Architects bidrar till framtidens stad vid vattnet

HafenCity Hamburg är Europas största stadsutvecklingsprojekt i en innerstad och fungerar som prototyp för framtidens europeiska hamnstad. C.F. Møller Architects bidrar till utvecklingen med en hållbar byggnad som kommer att fungera som en social marknadsplats för människor, innehåll och idéer, samt utgöra ramen för morgondagens utbildningsinstitution.
7.1.2022

Nya SIMAC i Svendborg tar form

Nya SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) kommer att bli Danmarks största sjöfartsutbildningsinstitution, och byggandet har nu börjat på allvar.
16.12.2021

Starkt team vinner anbud för nytt sjukhusområde i Östra Ramlösa i Helsingborg

C.F. Møller Architects, Carlstedt Arkitekter, Krook & Tjäder Arkitekter och Ramboll Sverige har fått uppdraget att ta fram underlag och utredningar för en detaljplan för Helsingborgs nya sjukhusområde i Östra Ramlösa.
8.12.2021

Firandet av den renoverade danska kyrkan i London

Den danska kyrkan i London har genomgått en fullständig renovering med en ny landskapsdesign av C.F. Møller Architects. Detta uppmärksammades med en festlig gudstjänst och mottagning med en introduktion till det utförda arbetet.
3.12.2021

Konsultföretaget mtre blir en integrerad del av C.F. Møller Architects

Konsultföretaget mtre, som är specialiserade på planering av utrymmen, kundrådgivning och användarmedverkan, kommer att bli en del av C.F. Møller Architects, ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor.
2.12.2021

400 barn planterar skolskog i Ajstrup - C.F. Møller Architects bakom vision och översiktsplan

I ett samarbete mellan Århus kommun och den nationella organisationen Plant et Træ, C.F. Møller Architects bidrar med en vision och en översiktsplan för ett vilt skogsområde för lärande och naturupplevelser i Ajstrup. En så kallad skolskog för utbildning och gemenskap i Århus kommun.
2.12.2021

Vision för framtidens trygga och hållbara småstad får grönt ljus

Fortsatt uppdrag för C.F. Møller Architects förslag på framtidens småstad i projektet "Omdaning Bro". En satsning som tar ett helhetsgrepp om samhällsutvecklingen i tätorten Bro i Upplands-Bro kommun. Projektet ligger nu i startgroparna och kommer att pågå fram till 2030.
18.11.2021

Nytt upplevelselandskap för Danevirke fästning

C.F. Møller Architects har utformat ett koncept med öppna utrymmen för historiska Danevirke fästning och kan nu berätta hur framtidens presentation av fästningen kommer se ut.
8.11.2021

Första spadtaget för framtida House of Generations i Köpenhamn

Det första spadtaget har tagits för nya Sølund i Köpenhamn – en prototyp för framtidens stadsintegrerade vårdcentral som blandar generationerna.
18.10.2021

Den transformativa Blackwall Reach-utvecklingen får planeringstillstånd för fas 3

Den tredje fasen av det landmärke som utgör det 500 miljoner pund stora förnyelseprojektet Blackwall Reach, som har utformats av C.F. Møller Architects, har fått ett detaljerat planeringstillstånd. Detta ger klartecken för 315 nya bostäder, inklusive större familjebostäder på bottenvåningen och första våningen, med privata ingångar och privata trädgårdar eller uteplatser.
15.10.2021

Belönad av Aalborgs kommun

C.F. Møller Architects har fått pris av Aalborgs kommun för Teatergården, en ny byggnad i stadens centrum som blandar privata takvåningslägenheter med offentliga bostäder.
30.9.2021

Ny skola med fokus på kost och motion invigs

Den nya skolan i Islands Brygge, Köpenhamn invigs officiellt fredagen den 1 oktober, men de första barnen har redan gått in i den nya skolan, vars fokus på kost och motion tydligt stöds av arkitekturen.
28.9.2021

C.F. Møller Architects och Normbau vinner Iconic Award 2021

C.F. Møller Architects och Normbau i samarbete vinner Iconic Award 2021 i kategorin Produkt – Sanering med Flexcare – en helt ny utökning av Cavere Care-serien som erbjuder komfort och flexibilitet i alla situationer.
24.9.2021

Kronprinsessan Mary av Danmark inviger Via University College Horsens

Via University College Horsens, ritad av C.F. Møller Architects – förenar lärande, affärsverksamhet och stadsliv i en hållbar byggnad. Ett landmärke för framtidens kunskapsstad som officiellt invigdes av Kronprinsessan Mary av Danmark fredagen den 24 september.
16.9.2021

C.F. Møller Architects förvandlar en grå industrihamn till en levande hamn

Med respekt för stadens historia och för att bevara hamnens byggnader har C.F. Møller Architects omvandlat industrihamnen i Guldborgsund i Nykøbing Falster till ett attraktivt område med bostäder, en aktiv hamnmiljö och gröna stadsrum med integrerat klimatskydd.
15.9.2021

Starka relationer, interkulturell anda bland anställda och hållbarhet: C.F. Møller Architects håller introduktionsdag för 70 nya medarbetare

70 nya anställda och praktikanter från alla avdelningar samlades i Århus för en stor introduktionsdag. Nya relationer byggdes upp och välkomnades, både av tidigare praktikanter och C.F. Møller Architects VD.

"Det är fantastiskt att känna energin i rummet när vi är tillsammans igen i verkligheten, och att uppleva hur relationer byggs upp mellan våra kontor och yrkesområden. Det är en av de saker som gör C.F. Møller Architects till en innovativ och rolig arbetsplats", säger Lone Bendorff, VD och partner på C.F. Møller Architects.
15.9.2021

Ny kvalitetschef i C.F. Møller Architects: "Jag vill utforska vad som fungerar bra"

I augusti började Ronny Niemann som kvalitetschef på C.F. Møller Architects. Förutom det klassiska arbetet med kvalitetssäkring har Ronny Niemann en vision om att göra C.F. Møller är ännu bättre på att återanvända de bra lösningarna inom organisationen. C.F. Møller Architects har åtta kontor i Norden, Tyskland och Storbritannien.
1.9.2021

C.F. Møller Architects ritar Generationernas hus i Nivå, Danmark – tillsammans med GPP architects, NERD architects och AFRY

Kommunens stora investering i framtidens centrum i Nivå, inklusive en helt ny skola, kommer att ritas av ett team bestående av C.F. Møller Architects (huvudkonsult), GPP architects, NERD architects och AFRY.
20.8.2021

Byggnadsarbetet på den ikoniska schweiziska kontorsbyggnaden har börjat

C.F. Møller Architects står bakom en omfattande modernisering av den föråldrade ikoniska schweiziska byggnaden Bellerivestrasse 36 som förvandlas till en mycket hållbar byggnad som integreras med en omgivande park och Zürichsjön.
17.8.2021

C.F. Møller Architects ritar Teknologisk Instituts 50 000 m² campusområde i Århus Nord

C.F. Møller Architects ritar Teknologisk Instituts 50 000 m² stora nya campusområde med tolv byggnader i Århus Nord. Området kommer att vara väl integrerat med landskapet.
9.7.2021

Grönt ljus för nytt höghus i Århus

C.F. Møller Architects och fastighetsbolaget Ejendomsselskabet Olav de Linde får byggnadslov för ett nytt höghus som kommer att fungera som landmärke och mittpunkt för utveckling av Sydhavnskvarteret, ett nytt kvarter beläget vid ett tidigare industriområde vid stadens hamnstråk.
30.6.2021

C.F. Møller Architects förslag ”HYBRID” för Lunds nya kongresscenter rekommenderas av bedömningsgruppen

Det parallella arkitektuppdraget för ett nytt kongresscenter i centrala Lund är genomfört och bedömningsgruppen rekommenderar att C.F. Møller Architects förslag ”Hybrid” ska ligga till grund för fortsatt arbete.
18.6.2021

Första spadtaget för Uppsala Business Parks nya innovativa labbmiljöer – Research Hub

Nu inleds första etappen i utvecklingen av Uppsala Business Park till en levande stadsdel för innovation och tillväxt. 18 juni togs det första spadtaget för Research Hub, ett nytt avancerat labbhus, som är designat av C.F. Møller Architects för Klövern.
26.5.2021

Grönt ljus för omvandling av ikonisk kontorsbyggnad

C.F. Møller Architects och Lyall Bills & Young Architects planerar för omvandlingen av Mountbatten House, en kontorsbyggnad och ett landmärke från 1970-talet, till en förstklassig byggnad med bostäder och offentliga funktioner, inklusive ett nytt torg. Planeringsgodkännande kommer från Medway Council.
20.5.2021

Vinner tävling med hållbart träbyggande

Danska fastighetsverket Bygningsstyrelsen har tilldelat totalentreprenaden för uppförande av ett framtida statligt kontorsnav i Odense. Byggnadens bärande konstruktioner ska byggas i trä och är designade av C.F. Møller Architects.
4.5.2021

C.F. Møller Architects presenterar förslag på ett nytt kongresscenter och mötesplats i centrala Lund

HYBRID är namnet på C.F. Møller Architects förslag i det aktuella parallella uppdraget för ett multifunktionellt mötesforum på uppdrag av Skanska och Lunds kommun. Kvarterets huvudsakliga disposition skapas utifrån idén om ett stadsmässigt- och socialt interaktivt möte mellan nya och historiska byggnader och stadsrum.
21.4.2021

Guldborgsund väljer C.F. Møller Architects för att utveckla ett stort hamnområde

Det blir C.F. Møller Architects som tar fram ett förslag till en översiktsplan för att utveckla den nuvarande handelshamnen i Nykøbing Falster till en ny spännande stadsdel med bostäder, hotell, restauranger och massor av aktiviteter för medborgare och besökare.
19.4.2021

C.F. Møller Architects rekryterar ny avdelningschef internt

Den associerade partnern Franz Ødum blir ny avdelningschef på C.F. Møller i Köpenhamn, vilket gör att kontoret nu anpassas till C.F. Møllers övriga organisation.
14.4.2021

Skandinavisk design möter hållbart byggande: den innovativa trähybridbyggnaden ”i8” uppförs på iCampus i området Werksviertel i München

Med det nya kontorsprojektet ”i8”, designad av C.F. Møller Architects, vid ”iCampus Werksviertel” presenterar det Münchenbaserade fastighetsutvecklingsbolaget R&S Immobilienmanagement GmbH ett hållbart exempel på morgondagens arbetsplats.
19.3.2021

C.F. Møller Architects ritar ny samlingsplats som för samman byar

Byarna i området Kronjylland nära Randers kan glädja sig åt en ny mötesplats som främjar gemenskap och friluftsliv samt framhäver platsens unika karaktär.
10.3.2021

Ny bok från C.F. Møller Architects om välfärdsarkitektur

C.F. Møller Architects arbeten med välfärdsarkitektur presenteras i en ny monografi, redigerad av Francesca Perry och utgiven av det sverigebaserade förlaget Arvinius + Orfeus.
17.2.2021

C.F. Møller Architects vinner markanvisningstävling i Huddinge

C.F. Møller Architects och SHH har av Huddinge kommun utsetts till vinnare av markanvisningstävling för Hälsovägen i stadsdelen Flemingsberg. Tillsammans med C.F. Møller Architects har SHH utformat ett förslag för ett levande och tillgängligt bostadskvarter med 300 nya bostäder med hållbarhet och tillgänglighet i fokus.
15.2.2021

C.F. Møller Architects och HENN vann den internationella tävlingen om utformningen av LMU-sjukhuset i Großhadern

C.F. Møller Architects och HENN har vunnit första pris i tävlingen om Ludwig Maximilian-universitetets nya universitetssjukhus-campus i Großhadern. Arkitekternas bidrag utsågs av en enhällig jury till segrare i konkurrens med 17 andra planeringsteam. För detta nya campus planerar de en fullständig omvandling av det befintliga byggnadskomplexet till en grön, sammanbunden och inbjudande miljö för framtidsanpassad sjukvård, forskning och undervisning.
11.2.2021

C.F. Møller Architects utser chef för hälso- och sjukvårdsprojekten

Maibritt Dammann har utsetts till Head of Healthcare på C.F. Møller Architects, som på senare tid fått allt fler hälsoprojekt i meritlistan.
26.1.2021

Insights: Stadsutveckling vid stationsområden

Framtidens centralstation kommer att fungera som ett effektivt trafiknav, där många olika trafikflöden ska kunna ta sig fram smidigt. Dessutom måste stationsområdet ge utrymme för människor att bo och träffas, med offentliga platser, grönområden och möjlighet att vistas i solen.
19.1.2021

Utvalda till prestigefyllt stadsutvecklingsprojekt i centrala Stockholm

C.F. Møller Architects, Elding Oscarson, Warm in the Winter, AJ Landskap och Atkins har valts ut till ett prestigefyllt parallellt uppdrag att utveckla området runt Stockholms centralstation.
5.1.2021

C.F. Møller Architects vinner stort sjukhusprojekt i Finland

I samarbete med finska konsulter, får C.F. Møller Architects uppdraget att genomföra en utbyggnad på 160 000m² av Tays centralsjukhus i Tammerfors, Finland.
4.1.2021

Nominerad till ett EU mies award 2022

Biomedicum i Stockholm, ritat av C.F. Møller Architects för Akademiska Hus och Karolinska Institutet, har nominerats till European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022, ett prestigefyllt EU-pris för samtida arkitektur.
22.12.2020

C.F. Møller Architects och Sveafastigheter har tilldelats markanvisning för seniorbostäder och vård- och omsorgsboende i centrala Simrishamn.

Med ett genomarbetat koncept för boende för äldre, hållbarhet och god arkitektur i fokus vinner C.F. Møller Architects samman med Sveafastigheter markanvisning for 80 seniorbostäder och vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter, invid hamnen i centrala Simrishamn.
17.12.2020

Vendela Martinac utnämns till ny associerad partner på C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande och mest prisbelönta arkitektkontor och nu förstärks ledningen med en ny associerad partner och en ny kontorschef i Stockholm.
17.12.2020

C.F. Møller Architects står bakom Danmarks första certifierat hållbara närbutik

C.F. Møller Architects har i samarbete med Netto och Salling Group tagit fram konceptet för den första fristående närbutiken som erhållit certifieringen DGNB Gold. Butiken är byggd av timmer och klädd med trä och terrakottaplattor.
3.12.2020

C.F. Møller Architects vann internationell tävling i historisk stadsdel i München, Tyskland

C.F. Møller Architects har utsetts till vinnare i den internationella tävlingen om en ny toppmodern, innovativ och unik kontors- och affärsbyggnad i Werksviertel-Mitte i München.
19.11.2020

Grönt ljus för den nya vårdbyggnaden vid Danderyds sjukhus

Nu börjar bygget av den nya vårdbyggnaden vid Danderyds sjukhus som C.F. Møller Architects gestaltat i samarbete med Carlstedt arkitekter. Byggnaden kommer att rymma vårdavdelningar, mottagningar och en helikopterlandningsplats på taket.
16.11.2020

C.F. Møller Architects och Nordland Arkitekter vinner upphandlingen om ett nytt parkerings- och aktivitetshus i Aarhus

Med helt nya tankar kring parkering, stadsliv och kommunikationer för Kulhus-projektet har C.F. Møller Architects och Nordland Arkitekter tillsammans med MOE vunnit upphandlingen om ett nytt parkerings- och aktivitetshus i Aarhus Sydhavnskvarter.
23.10.2020

C.F. Møller Architects moves to a new location in Copenhagen

On November 9th, C.F. Møller Architects in Copenhagen will move from Holmen to Nørrebro.
19.10.2020

C.F. Møller Architects och WSP tilldelas ett omfattande stadsutvecklingsprojekt vid Uppsala Central

C.F. Møller Architects ska tillsammans med WSP utveckla området vid Uppsala central till ett mer levande och hållbart område för Uppsalaborna och de resande. Projektet ska matcha stadens och kollektivtrafikens utbyggnad samt Ostkustbanans utökade kapacitet.
8.10.2020

Architect and partner at C.F. Møller Architects Mads Mandrup is awarded the Eckersberg Medal

Mads Mandrup is awarded the Eckersberg Medal by the Royal Danish Academy of Fine Arts for "his ability to lead long and complicated processes to results of high artistic quality".
5.10.2020

C.F. Møller Architects utvecklar landskapskonceptet till en UNESCO-världsarvsplats

C.F. Møller Architects har vunnit kontraktet att utveckla ett nytt landskapskoncept för Unescos världsarvplats Hedeby och Danevirke i Schleswig-Holstein.
21.9.2020

Invånarna i den vertikala byn gör sig hemmastadda i höghuset Scheldezicht i Antwerpen

Ett nytt höghus i Antwerpen har utformats som en vertikal by av C.F. Møller Architects i samarbete med BRUT Architecture and Urban Design, och invånarna har nu börjat flytta in.
16.9.2020

C.F. Møller Architects vinnare i internationell tävling för ett ministerium i Tyskland

I december 2019 utsågs C.F. Møller Architects till delad vinnare i den internationella tävlingen gällande utbyggnaden av det tyska ministeriet för miljö, naturskydd och kärnsäkerhet i Berlin (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit, BMU). Nu har den skandinaviska firman utsetts till slutlig vinnare.
15.9.2020

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award 2020 med forskningsbyggnad

C.F. Møller Architects vinner ett MIPIM Award i kategorin Best Healthcare Development med Biomedicum, en ny laboratoriebyggnad för forskning i Stockholm, för Karolinska Institutet och Akademiska Hus.
9.9.2020

Ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus

Nu tar Danderyds sjukhus nästa steg i arbetet med att säkerställa lokaler som effektiviserar vården och förbättrar arbetsmiljön. Om Regionfullmäktige fattar genomförandebeslut beräknas en helt ny vårdbyggnad ritad av C.F. Møller Architects och Carlstedt Arkitekter stå klar i slutet av 2024.
31.8.2020

C.F. Møller Architects inleder samarbete med ett ungt danskt design hus

C.F. Møller Architects inleder ett samarbete med det unga företaget Gejst om utveckling av tre produkter för hemmet, varav en redan finns på marknaden.
28.8.2020

Vision för en ny grön stadsdel presenteras

C.F. Møller Architects översiktsplan för överdäckning av bangården i Århus skapar en grön, bilfri och levande stadsdel för alla.
26.8.2020

Double win at Iconic Awards 2020

C.F. Møller Architects wins two Iconic Awards 2020 with sustainable chair made of fishing nets collected from the world’s oceans.
17.8.2020

C.F. Møller Arkitekter vinner internationell tävling för tysk bank

Den visionära tyska banken Berlin Hyp som har starkt fokus på hållbarhet har utsett C.F. Møller Architects till vinnare i sin internationella inbjudningstävling för ett nytt huvudkontor i Berlin, Tyskland.
15.7.2020

Coronasäkrat digitalt samråd om 3.000 bostäder i Norrköping

Himmelstalundsstaden i Norrköping, är ett stadsutvecklingsprojekt där C.F. Møller Architects tillsammans med Slättö Förvaltning, skapar en ny stadsdel vilken kombinerar hälsa och aktivitet med en hållbar omvandling av ett gammalt industriområde. Under sommaren håller kommunen ett digitalt, pandemianpassat, samråd där C.F. Møllers illustrationer ger medborgarna ett visuellt underlag att ta ställning till.
13.7.2020

C.F. Møller Architects och Rambøll vinner stort campusuppdrag i Norge

Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU) ska samlas på ett nytt campus i Trondheim och C.F. Møller Architects och Rambøll vann tillsammans uppdraget att utveckla det nya campuset.
7.7.2020

Gråalen - Norrtälje Hamn

Nytt bostadskvarter med fokus på hållbarhet och användning av trä i stomme och fasader växer fram i Norrtälje Hamn.
29.6.2020

C.F. Møller Arkitekter och Netto bygger ny, hållbar livsmedelsbutik i Danmark

C.F. Møller och Netto bygger tillsammans Danmarks första DGNB Guld-certifierade, fristående livsmedelsbutik. Byggnaden kommer att bestå av återvinningsbara material med en konstruktion av trä som bekläs med trä och skärmtegel. Målsättningen är att sätta en ny standard för framtidens livsmedelsbutiker.
23.6.2020

Insights - Design av laboratorier

Forskning i världsklass som bidrar till att förändra världen och förbättra livet för mänskligheten och planeten kräver även anläggningar i världsklass. Innovativ design ger nya möjligheter att frigöra kreativitet, genom arkitektur som främjar nära förbindelser och kreativt utbyte mellan kollegor, forskare och samhälle.
17.6.2020

Grönt ljus för Barkarby City

Det naturnära Barkarby City blir i framtiden ett av nya Stockholms regionala centrum. Ett nav för infrastruktur och kollektivtrafik med tåg, tunnelbana och buss gör bostäder och arbetsplatser, smidigt tillgängliga. Nu har detaljplanerna vunnit laga kraft.
20.5.2020

C.F. Møller Architects vinner pris för landskapsarkitektur

”Re-imagining the Garden City” tilldelades hedersutmärkelsen ”Award of Excellence” i kategorin Koncept – Analys och planering vid WLA Awards 2020.
14.5.2020

C.F. Møller Architects vinner nytt skoluppdrag

C.F. Møller Architects vinner upphandlingen om utbyggnad av Klostermarksskolen i Ålborg.
9.3.2020

”Hjärtat” i Ikast vinner Civic Trust Awards

”Hjärtat” i Ikast, av C.F. Møller Architects är ett nytt kultur- och kommunikationscentrum som på olika sätt kombinerar lärande, kommunala tjänster, fysisk träning och lek.
4.3.2020

Köpenhamns nya källsorteringslösning har hittat sin form

C.F. Møller Architects i samarbete med Alexandra Instituttet ligger bakom den vinnande formgivningen av Köpenhamns nya källsorteringslösning för hushållsavfall i stadsrummet.
3.3.2020

C.F. Møller Architects etablerar sig i Malmö

C.F. Møller Architects stärker sin närvaro i Sverige med en associerad partner som är permanent belägen i Malmö.
5.2.2020

C.F. Møller Architects vinner utvecklingsprojekt för stadsutvecklingsbolaget Stigsborg P/S

C.F. Møller har av stadsutvecklingsbolaget Stigsborg P/S utsetts till vinnare av det parallella uppdraget med landskapsarkitektur vid Stigsborg Hamnfront etapp 1.
30.1.2020

Biomedicum har nått finalen i Cannes

Biomedicum, det nya forskningscentret i Stockholm, har utsetts till finalist i årets MIPIM Awards i kategorin bästa vårdprojekt.
8.1.2020

Klartecken för banbrytande nya anläggningar för psykiatrisk vård vid universitetssjukhuset i Springfield

South West London och fonden St George’s Mental Health NHS Trust (SWLSTG) tillkännagav nyligen, måndagen den 6 januari 2020, att man fått regeringens godkännande att inleda byggarbetet med två toppmoderna anläggningar, utformade av C.F. Møller Architects.
12.12.2019

Belönad med Tyska designpriset 2020

Ascento, en ny modulserie bad- och duschstolar som förenar vacker design med komfort och säkerhet, belönas med tyska designpriset 2020 i kategorin ”Bad och välbefinnande”.
11.12.2019

C.F. Møller Architects vinner delad förstaplats för tyskt miljöministerium.

C.F. Møller Architects kommer på delad förstaplats i den internationella tävlingen för utbyggnaden av det tyska förbundsministeriet för miljö, naturvård och kärnkraftsäkerhet i Berlin (BMU).
11.11.2019

C.F. Møller Architects tilldelas klimatpris

Projektet ”Staden möter vattnet” i Randers tilldelades klimatpriset vid Building Awards 2019.
4.11.2019

Pris för bästa utveckling av vårdinrättning

Sjukhuset Haraldsplass i Norge, som ritats av C.F. Møller Architects, fick den internationella utmärkelsen som bäst utvecklade vårdinrättning vid årets upplaga av den prestigefyllda ceremonin Building Better Healthcare i England.
25.10.2019

C.F. Møller Architects och MT Højgaard vinner Gymnasieprojekt

Vinnarna av upphandlingen om att bygga den stora tillbyggnaden på nya Horsens Gymnasium & HDF på Studentervænget har nu utsetts. Uppdraget går till MT Højgaard och C.F. Møllers Architects, och kontraktet undertecknades fredag.
23.10.2019

C.F. Møller Architects vinner ett uppdrag i Schweiz

C.F. Møller Architects har fått uppdraget att omvandla en av Zürichs mest välkända och unikt belägna kontorsbyggnader åt kunden Allreal. Slutresultatet kommer att bli en mycket hållbar byggnad med goda förbindelser till en offentlig park och till Zürichsjön.
8.10.2019

Team C.F. Møller vinner ambitiöst stadsutvecklingsprojekt

En grön, hälsosam och mångsidig stad, där klimatlösningar öppnar stadens liv mot naturens lugn – Det är visionen i det vinnande förslaget till den utvecklingsplan som ska klimatanpassa Randers i framtiden, föra staden till vattnet och utveckla de attraktiva områdena mellan den medeltida stadskärnan, Gudenån och Randers Fjord till en unik och naturburen flodstad. Team C.F. Møller står bakom förslaget och har utsetts till vinnare av tävlingen Randers Kommun och Realdania.
30.8.2019

Awarded for Artwork

C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.
27.8.2019

Ny nordisk designserie

C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.
15.8.2019

Birthday Reception in Aarhus

Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.
9.8.2019

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

«Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).
12.7.2019

C.F. Møller Architects win third prize in invited competition for the EU Commission’s new premises

30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.
8.7.2019

Copenhagen International School wins Green Good Design Award

Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.
1.7.2019

C.F. Møller Architects utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.
1.7.2019

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkelse

”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).
26.6.2019

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.
25.6.2019

Awarded 'Best Conceptual Design'

We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.
16.5.2019

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.
2.5.2019

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.
25.4.2019

C.F. Møller Architects introducerar läkande arkitektur i Finland

C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).
24.4.2019

Calling all talents

Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.
6.4.2019

C.F. Møller Architects får ett nytt stort skoluppdrag

C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.
2.4.2019

Pris för banbrytande lösningar

C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.
27.3.2019

Biomedicum vinner Årets Bygge 2019 i Sverige

På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.
15.3.2019

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.
12.3.2019

Världens första promenadvänliga anslutning mellan flygplats, stad och natur

C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.
5.3.2019

C.F. Møller Architects visar reviderade planer för ett nytt opera- och kulturhus i Kristiansund

De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.
4.3.2019

C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2019. See who is going.

MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.
27.2.2019

C.F. Møller och EFFEKT vinner arkitekttävlingen om nya SIMAC

Nya SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) blir framtidens maritima undervisningsinstitution i hamnen i Svendborg. Den öppna, flexibla och moderna utbildningsinstitutionen har designats av C.F. Møller Architects och EFFEKT.
26.2.2019

De första hyresgästerna flyttar in i Sveriges högsta trähus

C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.
6.2.2019

Green light for Blackhorse Yard development

C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
14.1.2019

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.
7.1.2019

C.F. Møller Architects och BRUT vinner tävling i Belgien

Tillsammans med BRUT vinner C.F Møller Architects upphandlingen om ett ambitiöst stadsutvecklingsprojekt i Oostende, Belgien.
17.12.2018

C.F. Møller Architects utser ny associerad partner

Jonas Toft Lehmann har utsetts till ny associerad partner hos C.F. Møller Architects från och med den 1 januari.
4.12.2018

Bryggeriområde förvandlat till bostadsområde i Danmark

C.F. Møller Architects omvandlar gammalt danskt bryggeriområde till ett nytt levande bostadsområde i Århus.
3.12.2018

Framtidens skola i samspel mellan politik, pedagogik och arkitektur

Copenhagen International School och C.F. Møller Architects arrangerade den 27 november en debatt om utformningen av framtidens läroanstalter. I panelen fanns arkitekter, en pedagogikexpert, en rektor, skolelever och politiker.
30.11.2018

Biomedicum invigt

Idag invigdes Karolinska Institutets nya forskningsbyggnad Biomedicum i Solna norr om Stockholm. Det nya huset rymmer fem institutioner och är ritat av C.F. Møller Architects för att skapa naturliga möten och samarbeten mellan olika forskningsfält.
27.11.2018

Danish Event – Live Today from Copenhagen International School at 15.00.

We are discussing the future of learning spaces as an interplay between architecture, politics and pedagogy at Copenhagen International School today and everyone can watch the discussion live (in Danish).
15.11.2018

Two awards and honorable mention from Los Angeles

C.F. Møller Architects win two awards and a honorable mention from the Architecture Masterprize 2018, Los Angeles.
9.11.2018

Double sustainability win for Copenhagen International School

Copenhagen International School is named both the overall winner and winner in its category of the Active House Award 2018.
7.11.2018

Maersk Tower nominated for EU Mies Award 2019

The Maersk Tower in Copenhagen has been shortlisted for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.
2.11.2018

Maersk Tower receives Building Better Healthcare Award

The Maersk Tower in Copenhagen receives a Better Building Award in the category ‘Best International Development’ at a ceremony in London.
31.10.2018

Commemorating Christian Frederik Møller

Today, October 31st 2018, we can celebrate our founder's 120th birthday.
19.10.2018

Invigning av sjukhusprojekt i Bergen

Den 23 oktober invigs en ny tillbyggnad till Haraldplass Sygehus i Bergen. Projektet har ritats av C.F. Møller Architects och kännetecknas av två atrier som ger massor av naturligt ljus och eliminerar traditionella korridorer.
17.10.2018

Nytt kontor i London

C.F. Møller Architects London-filial har vuxit ur kontoret på Metropolitan Wharf och flyttar in i större lokaler i Shoreditch i London den 22 oktober.
10.10.2018

C.F. Møller Architects deltar i digitalt utvecklingsprojekt

C.F. Møller Architects bidrar till att höja produktiviteten inom byggsektorn genom ett samarbetsprojekt, som vill förenkla användningen av BIM (Building Information Modelling).
17.9.2018

C.F. Møller Architects påbörjar ombyggnaden av Aarhus Kommunehospital

Aarhus Kommunehospital ska byggas om till ett nytt campusområde för Århus universitet, och C.F. Møller Architects har blivit tilldelade den första delen av detta arbete.
6.9.2018

Hjertet i Ikast öppnar officiellt

Den 8 september öppnar multihuset Hjertet i Ikast, som har ritats av C.F. Møller Architects. Invigningen sker med tal, konsert och aktiviteter för alla åldrar både inomhus och utomhus – helt i Hjertets anda.
9.8.2018

Maersk-tornet belönades med Iconic Award 2018

Maersk-tornet belönades i kategorin ARKITEKTUR genom utmärkelsen ”ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection”.
3.7.2018

C.F. Møller Architects utvecklar design för framstående tyskt universitet

C.F. Møller Architects har fått uppdraget att medverka till den övergripande campusplan som ska lägga fast den framtida utvecklingen av universitetet och universitetssjukhuset i Heidelberg, en av Tysklands och världens mest prestigefulla universitetsstäder.
29.6.2018

C.F. Møller Architects förslag för Business ConnectionTrelleborg baseras på cirkulär ekonomi

C.F. Møller Architects tillsammans med Tyréns är ett av tre team i tävlingen för Business Center Trelleborg. Utvärderingen kommer att resultera i en sammanställning av goda idéer att bygga vidare på ur alla tre förslagen. Sammanställningen ska ligga till grund för fortsatt arbete och diskussion som i sin tur ska leda till en fysisk strukturplan för området.
28.6.2018

C.F. Møller Architects vinner nytt projekt i Tyskland

C.F. Møller har vunnit en internationell tävling om utvecklingen av den nya tågstationen i Altona, Hamburg. Förslaget syftar till att fungera som ett visionärt landmärke och en urban katalysator, både för den norra stadsdelen Altonas utveckling och för hela Hamburg. Genom att koppla samman natur och stadsliv spelar den nya stationen en roll i att bidra till stadens vision om att konsolidera och framhäva dess grönområden.
20.6.2018

Maersk-tornet tilldelas pris av International Sustainable Campus Network

International Sustainable Campus Network tilldelar Maersk-tornet, som ritats av C.F. Møller Architects, pris i kategorin ”Byggnader och innovativ infrastruktur”.
23.5.2018

Storkeengen utnämnd till en av Danmarks bästa klimatlösningar

Realdania och Sustainia publicerar idag dokumentet Klima100 som redovisar 100 av de bästa klimatlösningarna från kommuner över hela landet. Dokumentet syftar till att öka kunskapsutbytet och den gröna omställningen i kommunerna, och projektet Storkeengen av C.F. Møller Landscape finns bland de utvalda projekten.
11.5.2018

Offentliggör plan för ett nytt stadsrum i Oslo

C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter och Rodeo Arkitekter tillkännager planen för ett nytt stadsrum med torg, hotell och ett höghus vid Oslo Centralstation, som skapar attraktiva umgängesytor och effektiva urbana förbindelser. Projektet har utvecklats för KLP Eiendom.
 
Visa fler nyheter