Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"
"Jag ser det som en väsentlig utmaning i mitt arbete att insistera på kvalitet och att skapa maximalt bovärde för pengarna - det är en del av den humanistiska värdegrund C.F. Møller bygger på, säger arkitekt Rolf Nielsen, som arbetar på företagets kontor i London.

Bostäder till OS i London 2012
Rolf Nielsen har som anställd hos C.F. Møller stått för flera bostadsprojekt i London - just nu handlar det om det största och mest markanta av dem alla, nämligen bostäder till den olympiska byn, där tusentals idrottare och funktionärer ska bo under OS i London 2012.

Totalt står C.F. Møller bakom 185 av de sammanlagt 2800 miljövänliga bostäderna i den olympiska byn.
Målet med projektet är att revitalisera ett av Londons mest slitna områden. Efter OS kommer den olympiska byn att bli en del av London-distriktet Stratford City, och ca. 10000 personer kommer att bo här.

Ett antal arkitektbyråer från hela världen, varav Arkitektfirmaet C.F. Møller är den enda danska, har valts ut att ta hand om uppdraget. Valet gjordes av konsortiet Lend Lease, som Rolf Nielsen tidigare arbetat för i förbindelse med ett annat bostadsprojekt i London, nämligen 150 miljövänliga etagebostäder på Greenwich Peninsula, ett gammalt industriområde söder om Millenium Dome, nu kallat O2 Arena.

Att designa bostäder inifrån och ut
"Jag vet att de gillar att vi designar lägenheterna inifrån och ut - med fokus på den slutliga användaren", säger Rolf Nielsen.

"Det kan till exempel handla om att rita lägenheter där man redan vid entrén kan se rakt igenom bostaden och ut. Eller om att bygga in fönsterbrädor som är så breda att de kan användas som sittplats, vilket ju innebär att bostaden bjuder på ännu mer utrymme och upplevelser. Eller så kan det handla om balkonger som i stället för att hänga utanpå byggnaden är halvt indragna i byggnadskroppen, så att utrymmet blir privat, samtidigt som det är en del av det urbana livet. Det kan vara små saker, som förhöjer bostadens värde."

"Samma sak gäller förstås byggnaden utifrån sett. Man kan till exempel välja bort en fasad som utnyttjar snabba och enkla verkningsmedel som en pangfärg som snabbt falnar - och det har vi sett mycket av i London under senare år... I den olympiska byn har vi i stället lagt vikt vid att använda slitstarkt material som tegel, som kräver ett minimum av underhåll, samtidigt som det med tiden får en vacker patina."

C.F. Møller - ett medvetet val
Rolf Nielsen har ett internationellt CV. Han är uppvuxen och utbildad i Danmark, men har alltid haft stor lust arbeta i utlandet. Först arbetade han som arkitekt i Dubai. Sedan blev det Reykjavik, därefter Aarhus, och så småningom Hobro. Till slut kom han till London, där han arbetade för en engelsk arkitektbyrå innan han kom till C.F. Møller. Han är för övrigt gift med en skotska, och far till Magnus.

"När jag skickade in min ansökan till C.F. Møller var jag på jakt efter en arkitektbyrå som hade en genomtänkt attityd till arkitektur - en byrå som hade en solid grund att stå på. Så det var ett mycket medvetet val från min sida. Företagets principer om det klara, enkla och opretentiösa tilltalade mig - liksom den humanistiska värdegrunden."

"Det har varit en stark upplevelse att se hur alla som arbetar hos Arkitektfirmaet C.F. Møller har en gemensam förståelse av vad det är vi försöker uppnå; vad god arkitektur handlar om. Det finns en stor medvetenhet om vilken vår gemensamma värdegrund är - och det blir kanske ännu tydligare här i London, eftersom vi i högre grad måste förklara för omgivningen vad det är vi står för."

LEDIGA PLATSER

Land Job Frist Kontor

DENMARK Internship (Architects) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Internship (Architectural technology) 30/06/2019 Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Piccoline (fuldtid) 24/06/2019 Aarhus
Internship (Communication) 17/06/2019 Copenhagen
GERMANY Summerjob bei C.F. Møller Berlin / Kopenhagen 17/06/2019 Berlin
UNITED KINGDOM Project Architect 21/06/2019 London
Part II Architectural Assistant Role 21/06/2019 London
Landscape Architect 21/06/2019 London
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus, Copenhagen, Aalborg
Frist:
30/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Aarhus
Frist:
24/06/2019
Land:
DENMARK
Kontor:
Copenhagen
Frist:
17/06/2019
Land:
GERMANY
Kontor:
Berlin
Frist:
17/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019
Land:
UNITED KINGDOM
Kontor:
London
Frist:
21/06/2019

SPONTANANSÖKAN:
Vi söker alltid nya talanger. Om vi inte har någon tjänst ute, som matchar det du söker, så är du ändå välkommen att skicka in en spontanansökan via länken här: Unsolicited application
Observera att vi inte kommer att besvara ansökningar som skickas direkt någon @cfmoller.com-adress.

JOBBAGENT
Du kan också välja att skapa en s k jobbagent och få ett meddelande när vi lägger ut en ny och relevant tjänst. Klicka här: Jobagent

PORTRÄTT

För att du ska få en bild av hur det är att arbeta hos C.F. Møller har vi intervjuat några av våra medarbetare.

Anne Katrine Arrildt & Kristian Brandsen

- Nya ansikten är värdefulla och uppskattade, eftersom vi vet hur mycket ny energi och nya sätt att tänka bidrar till att utveckla arkitektfirman.

Dorte Bækby Jensen

Dorte Bækby Jensen har arbetat hos Arkitektfirmaet C.F. Møller i tio år, och hon har flera gånger varit på väg att bli projektledare, men med familj, två barn och åtföljande barnledigheter har hon valt att prioritera annorlunda - fram tills nu.

Kasper Bejerholm Rasmussen

"Jag har fått stort förtroende redan från början. Förvånansvärt stort."

Lizzie Christensen och Jens Balle

Lizzie Christensen och Jens Balle kom till Arkitektfirmaet C.F. Møller år 1983 - samma dag. Nyligen kunde de fira 25-årsjubileum tillsammans med kollegorna. Under årens lopp har de varit med om många spännande sjukhusuppdrag, och det har kunnat glädja sig åt stor frihet i arbetet.

Mathias Bagger Poulsen

Adrenalinkicken när man tagit hem segern i en stor tävling - och känslan av att få vara med och bryta ny mark i arkitektursammanhang. Det är det som driver Mathias Bagger Poulsen. Därför skickade han som nyutexaminerad in en spontanansökan med önskemål om att få arbeta på C.F. Møllers tävlingsavdelning - och fick jobbet.

Rolf Nielsen

"Det är en speciell utmaning att rita bostäder i London. Här kan i stort sett allting säljas, så det krävs goda argument för att få byggherren att göra det där lilla extra - för vad ska det vara bra för?"