Carlsberg Central Office. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Carlsberg Central Office

The new central office of the Carlsberg Group sets the framework for a modern and dynamic workplace, with a building that supports identity, knowledge sharing, and innovation and stands in harmony with its surroundings.
 Carlsberg Central Office. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Facts

Client

Carlsberg A/S

Address

Valby, København, Denmark

Size

23200 m² (15.500 m² offices, 7.700 m² basement and parking)

Year

2007-2020

Competition

1st prize in architectural competition. 2007

Client consultant

EKJ Rådgivende Ingeniører

Construction

Aarsleff

Engineering

Niras

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Architects

Awards
  • Nominated for "Office Building of the Year". 2021
  • 1st prize in architectural competition. 2007

Carlsberg's central office is in the historic Carlsberg City District. The building consists of three wings, which unite in an atrium, the building’s central space. One of the wings forms a bridge over one of the neighbourhood's main access roads. The other two wings embrace Carl Jacobsen's historic garden and villa.

The atrium opens onto Carl Jacobsen's Garden overlooking Carlsberg City and connects all floors of the building, surrounded by communal areas and joining all the office sections, both vertically and horizontally, into one single working community, reinforcing collaboration and sharing across the organisation.

A large staircase with steps furnished with seating pads invites sitting down for short breaks, informal meetings and social interaction between staff and guests while enjoying a great view to the garden.

By shaping the building in a faceted and angled way, the workplace areas provide a variety of views and spatial contexts for permanent as well as "touch down" temporary workstations.

Historic integration

The building is adapted to the surroundings by tapering the height down towards the smaller surrounding houses and Carl Jacobsen's Villa, and by embracing the historic gardens of the villa and forming a gateway to the district.

The façades consist of large glass sections that are rhythmically divided by vertical copperplated slats. The copper leads the mind back to the old brewery tanks and refers to the many beautiful copper details on the historic buildings of the district.

A new water feature serves as a natural and recreational separation of the office’s close by private areas and the listed garden which is thereby accessible for the public. This transforms the garden into a public recreational space where climate adaptation and accessibility are intertwined with the cultural heritage of the place.

The building is low energy, sustainable construction with an emphasis on good indoor climate, featuring durable natural materials such as recycled copper and bamboo, solar cells, water saving fixtures, and heat recovery ventilation.

Read more

More projects | Commercial/Retail

Go to Projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.