Innovativ färjeterminal i Stockholm

Förenar infrastruktur och stadspark energioptimerad för självförsörjning

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Selected Projects

Selected Projects

14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.

Utbyggnad av RWTH Aachen Universitetssjukhus

Det ikoniska, K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland byggs ut med en ny operationsenhet som ska rymma både intensivavdelning och en ny offentlig ankomsthall.
6.5.2021

Biskop Gunnerus gate 14B

En skulptural skyskrapa vid Oslo centralstation som binder samman gatan, stationen och stadens invånare.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.
27.4.2022

Carlsberg Headquarters, Landskap

Landskapslösningen runt Carlsbergs huvudkontor överbryggar klyftan mellan dåtid och nutid, inomhus och utomhus, offentligt och privat, samt med klimatanpassning som fokuspunkter.

YoYo

Innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering.

News

News

6.5.2022

C.F. Møller Architects flyttar in på Davidshallstorg i Malmö

Dörren till det nya kontoret slog upp den 5 maj och firades med välbesökt inflyttningsfest i vårsolen. C.F. Møller i Malmö har tidigare ritat Malmö FF:s framgångsrika fotbollsstadion och idag utvecklar de bland annat Helsingborgs nya regionsjukhus och en triangulär kontorsbyggnad i Hyllie som de nyligen vunnit.
3.5.2022

C.F. Møller Architects uppvisar ett positivt resultat 2021

85 nyanställda, förvärv av konsultföretaget mtre och en kraftig resultatförbättring.
26.4.2022

Vinst för triangelformad kontorsbyggnad och nytt landmärke i Malmö

Förslaget ”Prisma Parkkvarter3” tar hem vinst i markanvisningstävling i Hyllie utlyst av Malmö stad. C.F. Møller Architects har tillsammans med Wästbygg tagit fram det vinnande förslaget, som omfattar en triangelformad kontorsbyggnad om 14 500 kvm. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer och uppförs med stomme av trä. Byggstart sker tidigast 2024.
7.4.2022

Etablering av ny avdelning med fokus på social hållbarhet

C.F. Møller Architects etablerar Democratic Design som en ny avdelning med fokus på social hållbarhet och förhållandet mellan människor och den byggda miljön.
6.4.2022

Storsatsning på ny skolgård och park i Edsberg

C.F. Møller Architects gestaltar en helt ny skolgård för Edsbergsskolan i Sollentuna kommun med syfte att öka attraktiviteten och tryggheten i området. Centrala Edsberg får därmed även en ny park och aktivitetsområde, som kan användas både under och efter skoltid.