Akershus Universitetssjukhus HF

Universitetssjukhuset utanför Oslo är det största i en serie av nya sjukhusbyggnader i Norge.

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Sustainability

Vi strävar att vara ett av de främsta arkitektkontoren inom miljö- och hållbarhetsfrågor vilket ska genomsyra våra uppdrag, vår kompetens och vårt arbete på kontoret. Vi stöttar FN:s globala mål för en hållbar utveckling och #architectsdeclare’s uppmaning att driva på en omställning inom byggindustrin för att minska dess miljö- och klimatpåverkan.
Genom att inkludera miljö- och hållbarhetsfrågor som en självklar del i arbetsprocessen, integrerar vi hållbara lösningar i våra projekt, inspirerar kunden att göra medvetna val och minskar vår miljöpåverkan.
Vi tar ansvar för att ständigt förbättra vårt arbete och bidra till att förbättra livet för människor och planet.

Selected Projects

Selected Projects

13.12.2023

Det tyska federala ministeriet för miljö, naturvård och kärnsäkerhet - BMU

Det tyska federala ministeriet för miljö, naturvård och kärnsäkerhet, BMU - Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit - är en hållbar byggnad med trästomme, integrerade solpaneler och ett starkt fokus på dagsljus och gemensamma grönområden.

14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.
16.6.2023

Mjøsfronten

Mjøsfronten är en 50 000 kvadratmeter stor sjöfront i Hamar kommun, Norge. Projektet syftar till att skapa en levande mötesplats och knyta staden Hamar närmare sjön Mjøsa, som är Norges största sjö.
16.6.2023

WoodHub

Ny kontorsbyggnaden, som samlar en rad statliga myndigheter under samma tak i hjärtat av Odense, är ett pionjärprojekt för hållbart träbyggande och den största träbyggnaden i Danmark.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.
16.6.2023

DTU Skylab

Med en önskan att etablera nästa generation av DTU Skylab fokuserar projektet på synergier mellan studenter och näringsliv samt kompetensutveckling i en tvärvetenskaplig och livlig innovationsmiljö.
13.12.2023

Springfield University Hospital

Springfield University Hospital är skapat utifrån ett koncept om forskningsbaserad arkitektur, som gör byggnadsmiljön terapeutisk för patienter och behaglig för personal och besökare.

13.12.2023

Källsorteringspunkter i Köpenhamn

C.F. Møller Architects designavdelning ligger bakom Köpenhamns källsorteringspunkter för sortering av hushållsavfall i stadsrummet, som ska bidra till kommunens återvinningsmål för 2024.

News

News

15.2.2024

Karup Design och C.F. Møller Architects presenterar en ny mångsidig möbelkollektion för stadsliv

C.F. Møller Architects har inlett ett samarbete med danska Karup Design, en ledare inom innovativa möbel-lösningar. Den första kollektionen är ett vittnesmål om sammansmältningen av högkvalitativt hantverk och arkitektonisk genialitet, riktad mot de föränderliga behoven hos stadsbor, särskilt de som omfamnar små bostadsutrymmen i stora städer.
5.2.2024

C.F. Møller Architects flyttar till nya lokaler i Stockholm

C.F. Møller Sverige flyttar den 6 februari in på översta våningen i Brf Söders Hantverkshus på Renstiernas gata 12 på Södermalm i Stockholm.
15.1.2024

C.F. Møller Architects står bakom det första renoveringsprojektet i Jylland, Danmark, som har erhållit en Nordic Swan Eco label.

Projektet omfattar omvandlingen av en ursprunglig industribyggnad från C.W. Obels tobaksfabrik i Aalborg till bostadslägenheter.
7.12.2023

C.F. Møller Architects designar nytt huvudkontor för Energinet

Ett team bestående av C.F. Møller Architects, NCC som totalentreprenör, och Artelia har vunnit tävlingen om det nya huvudkontoret för det danska energiföretaget Energinet.
27.11.2023

Team lett av C.F. Møller Architects vinner tävling om stadsutveckling av Nygårdstangen med ny multiarena i Bergen

C.F. Møller Architects står bakom den nya multiarenan med hotell och konferenscenter samt utvecklingsplanen för stadsområdet Nygårdstangen i Bergen, Norge.