C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Selected projects

Selected projects

Mindet 6, Aarhus Havn

Ett ljust, skulpturalt torn och landmärke vid Århus hamn som förenar stadsliv och kulturhistoria med nya, attraktiva kultur- och affärslokaler samt restauranger för allmänheten under samma tak.

Copenhagen International School - Nordhavn

Ny skolbyggnad för Copenhagen International School med en öppen framtoning som knyter samman skolans lokaler med det offentliga stadsrummet.

Central Station - möbelserie

Serien med paus- och övergångsmöbler ska bidra till att knyta samman kontorets arbetsytor med sociala utrymmen och på så vis skapa samhörighet och ge medarbetarna sina egna små utrymmen i det stora rummet.

Storkeengen

Klimatanpassningsprojekt i Vorup utanför Randers som inte bara skyddar mot framtida översvämningar utan även för den unika naturen längs Gudenån närmare Randers stadskärna.

Carlsberg Hovedkontor

Nytt huvudkontor för Carlsberg-koncernen, som sätter ramarna för en modern och dynamisk arbetsplats med en byggnad som skapar identitet, kunskapsutbyte och innovation.

Expertise

Expertise

Our expertise are based on methodically and holistically created solutions following a rigorous analysis of the local context. We look to set new global standards by fostering a design approach which uniquely integrates urban planning, landscape, architecture and design of specific building components.

News

News

5.2.2020

C.F. Møller Architects vinner utvecklingsprojekt för stadsutvecklingsbolaget Stigsborg P/S

C.F. Møller har av stadsutvecklingsbolaget Stigsborg P/S utsetts till vinnare av det parallella uppdraget med landskapsarkitektur vid Stigsborg Hamnfront etapp 1.
30.1.2020

Biomedicum har nått finalen i Cannes

Biomedicum, det nya forskningscentret i Stockholm, har utsetts till finalist i årets MIPIM Awards i kategorin bästa vårdprojekt.
8.1.2020

Klartecken för banbrytande nya anläggningar för psykiatrisk vård vid universitetssjukhuset i Springfield

South West London och fonden St George’s Mental Health NHS Trust (SWLSTG) tillkännagav nyligen, måndagen den 6 januari 2020, att man fått regeringens godkännande att inleda byggarbetet med två toppmoderna anläggningar, utformade av C.F. Møller Architects.
12.12.2019

Belönad med Tyska designpriset 2020

Ascento, en ny modulserie bad- och duschstolar som förenar vacker design med komfort och säkerhet, belönas med tyska designpriset 2020 i kategorin ”Bad och välbefinnande”.
11.12.2019

C.F. Møller Architects vinner delad förstaplats för tyskt miljöministerium.

C.F. Møller Architects kommer på delad förstaplats i den internationella tävlingen för utbyggnaden av det tyska förbundsministeriet för miljö, naturvård och kärnkraftsäkerhet i Berlin (BMU).