Aarhus Universitet

Utvalt för det danska arkitektoniska kanon

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Selected Projects

Selected Projects

14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.
16.6.2023

Mjøsfronten

Mjøsfronten är en 50 000 kvadratmeter stor sjöfront i Hamar kommun, Norge. Projektet syftar till att skapa en levande mötesplats och knyta staden Hamar närmare sjön Mjøsa, som är Norges största sjö.
16.6.2023

WoodHub

Ny kontorsbyggnaden, som samlar en rad statliga myndigheter under samma tak i hjärtat av Odense, är ett pionjärprojekt för hållbart träbyggande och den största träbyggnaden i Danmark.

Utbyggnad av RWTH Aachen Universitetssjukhus

Det ikoniska, K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland byggs ut med en ny operationsenhet som ska rymma både intensivavdelning och en ny offentlig ankomsthall.
16.6.2023

DTU Skylab

Med en önskan att etablera nästa generation av DTU Skylab fokuserar projektet på synergier mellan studenter och näringsliv samt kompetensutveckling i en tvärvetenskaplig och livlig innovationsmiljö.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.

YoYo

Innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering.

Oslo Horisont

Storskaligt transformationsprojekt om totalt 82 000 m² med fokus på innovativ återanvändning.

News

News

6.9.2023

Interaktiv utställning: Framtidens Davidshallstorg

Som en del av initiativet Malmö in the Making har C.F. Møller Architects utvecklat en interaktiv plattform där Malmöborna har möjlighet att få sina idéer visualiserade i fotorealistiska bilder av framtidens Davidshallstorg. Samtliga förslag presenteras i en utställning som kan följas under september.
30.8.2023

Salling Group bygger ansvarfullt: Uppför stort campus i trä ritat av C.F. Møller Architects

I Ebeltoft, på Jyllands östkust i Danmark, ligger Campus BØGEHØJ, ägt av Salling Group. Varje år välkomnar anläggningen upp till 20 000 besökare, inklusive koncernens studenter, chefer och medarbetare. Den fungerar som den primära utbildningsplatsen för alla Salling Groups trainess.
25.8.2023

Nu öppnar portarna till Vega skola & aktivitetshus – en ny levande mötesplats med kreativ puls från morgon till kväll

Den här veckan invigs Vega skola & aktivitetshus, ritad av C.F. Møller Architects. En unik samlingspunkt som erbjuder plats för alla, gamla som unga. Här förenar Haninge kommun skola, kultur och fritid under ett och samma tak.

18.7.2023

Avicii Arena renoveras och moderniseras – nya detaljer om projektet avslöjas

C.F. Møller Architects, HOK och Schlaich Bergermann Partner i samarbete med NCC för ombyggnationen av Avicii Arena. Det internationella designteamet presenterar nu nya detaljer om moderniserings- och renoveringsprojektet.
23.6.2023

Vinner tävlingen om nytt centralt torg i dansk stad

C.F. Møller Architects, URBAN POWER och NIRAS ritar det kommande Allerød Kulturtorv.