Mærsk Tornet

Nya laboratorier i världsklass

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Selected Projects

Selected Projects

14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.

Utbyggnad av RWTH Aachen Universitetssjukhus

Det ikoniska, K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland byggs ut med en ny operationsenhet som ska rymma både intensivavdelning och en ny offentlig ankomsthall.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.
27.4.2022

Carlsberg Headquarters, Landskap

Landskapslösningen runt Carlsbergs huvudkontor överbryggar klyftan mellan dåtid och nutid, inomhus och utomhus, offentligt och privat, samt med klimatanpassning som fokuspunkter.

Oslo Horisont

Storskaligt transformationsprojekt om totalt 82 000 m² med fokus på innovativ återanvändning.

YoYo

Innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering.

News

News

18.11.2022

Främjande av grön omställning genom transformation av ett tidigare vattenverk

C.F. Møller Architects transformerar ett tidigare vattenverk i Viborg till kombinerad stadspark, värmeverk och regnvattenbassäng som främjar den gröna omställningen när det gäller vatten, miljö och energi.
9.11.2022

C.F. Møller Architects vinner arkitekturpris inom vård

C.F. Møller Architects har vunnit det prestigefulla priset ”Building Better Healthcare” för projektet Springfield University Hospital i kategorin ”Bästa yttre miljö”. Projektet skapar en terapeutisk miljö för patienterna och välbefinnande för personal och besökare.
7.11.2022

Tävling om stadsrum vinns i Hamburg

C.F. Møller Architects har valts ut för att utforma stadsrummen runt den nya tågstationen i Hamburg-Altona, Tyskland, som också är ritad av C.F. Møller Architects.
3.11.2022

C.F. Møller Architects vidareutvecklar en ny och levande sjöfront i norska staden Hamar

C.F. Møller Architects vidareutvecklar Mjøsfronten i norska staden Hamar i samarbete med Fragment Arkitekter, med syfte att knyta staden närmare sjön Mjøsa och stärka Hamars centrum som mötesplats.
3.11.2022

Framtidens multiarena är flexibel, hållbar och ständigt relevant

Den moderna arenan måste vara identitetsbärande, en drivkraft för stadsutveckling och stödja både idrott och kultur genom intensiva upplevelser, flexibilitet och daglig relevans för sin omgivning.