Akershus Universitetssjukhus HF

Universitetssjukhuset utanför Oslo är det största i en serie av nya sjukhusbyggnader i Norge.

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Selected Projects

Selected Projects

14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.

Utbyggnad av RWTH Aachen Universitetssjukhus

Det ikoniska, K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland byggs ut med en ny operationsenhet som ska rymma både intensivavdelning och en ny offentlig ankomsthall.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.
27.4.2022

Carlsberg Headquarters, Landskap

Landskapslösningen runt Carlsbergs huvudkontor överbryggar klyftan mellan dåtid och nutid, inomhus och utomhus, offentligt och privat, samt med klimatanpassning som fokuspunkter.

Oslo Horisont

Storskaligt transformationsprojekt om totalt 82 000 m² med fokus på innovativ återanvändning.

YoYo

Innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering.

News

News

9.5.2023

Planen för Mjøsfronten presenteras – en ny och levande sjöfront i norska staden Hamar

C.F. Møller Architects presenterar strukturplanen och de första visualiseringarna för Mjøsfronten i Hamar, med syfte att stärka stadskärnan som mötesplats och knyta staden närmare Norges största sjö Mjøsa.
12.4.2023

Skisser för en ny multifunktionsbyggnad i danska Skagen presenteras

C.F. Møller Architects presenterar de första visualiseringarna av en ny multifunktionsbyggnad i Skagen, kallad Skagenhallen, i samarbete med Skagen Kultur- och Fritidscenter och Skagens Näringslivsförening.
27.3.2023

C.F. Møller Architects ritar Enköpings nya kommunhus

C.F. Møller Architects har i samarbete med Skanska och Vacse vunnit upphandlingen om Enköpings nya kommunhus. Det blir ett nytt flexibelt kontorshus med höga hållbarhetskrav beläget centralt i staden.
15.3.2023

Fredrik Cavallin utsedd till ny vd för C.F. Møller Architects

C.F. Møllers nuvarande kontorschef Fredrik Cavallin utses till ny vd för C.F. Møller Architects i Sverige. Företagets nuvarande vd, arkitekt och partner Mårten Leringe, går in i en ny roll som styrelseordförande för det danska moderbolaget.
15.3.2023

Planen för ett kulturcentrum i Danmark presenteras

C.F. Møller Architects presenterar planen för utbyggnaden av kulturcentret Pavillonen i Grenaa, Danmark.