C.F. Møller Architects förvandlar en grå industrihamn till en levande hamn

Med respekt för stadens historia och för att bevara hamnens byggnader har C.F. Møller Architects omvandlat industrihamnen i Guldborgsund i Nykøbing Falster till ett attraktivt område med bostäder, en aktiv hamnmiljö och gröna stadsrum med integrerat klimatskydd.

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. 

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Expertise

Expertise

Expertise

Vår expertis bygger på mer än 90 års erfarenhet – pågående forskning och moderna digitala verktyg i kombination med en designmetod som unikt integrerar arkitektur, interiör, landskap, urbanism och produktdesign samt en lång historia inom sjukvården.

Selected Projects

Selected Projects

6.5.2021

KMU Universitetshospital Campus Grosshadern

Översiktsplan som förvandlar en monoton ”sjukvårdsfabrik” från 1970-talet till ett mångsidigt och grönt sjukhussamhälle i mänsklig skala.
14.10.2021

LEGO® Campus

Flexibelt och hållbart kontorskomplex och park som stödjer LEGO®-koncernens lekfulla kultur.
21.10.2021

Fjordporten - Nordic Light

På Oslo centralstation flätar Fjordporten samman transport, arbete, fritid, kultur och näringsliv i en framåtblickande och robust knutpunkt genom att förena tradition och förnyelse.
14.10.2021

Zenhusen

Byggnadernas utformning väver samman begreppen inne och ute, där landskapet och utemiljöer är en betydande del av bostadens upplevelse.

Flodstad Randers - Staden till vattnet

Utvecklingsplanen ”Vår flodstad” klimatanpassar framtidens Randers, för staden till vattnet och utvecklar de attraktiva områdena mellan den medeltida stadskärnan, Gudenån och Randers Fjord till en unik och naturburen flodstad.

YoYo

Innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering.

Det tyska federala ministeriet för miljö, naturvård och kärnsäkerhet - BMU

Det tyska federala ministeriet för miljö, naturvård och kärnsäkerhet, BMU - Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit - är en hållbar byggnad med trästomme, integrerade solpaneler och ett starkt fokus på dagsljus och gemensamma grönområden.

News

News

15.10.2021

Belönad av Aalborgs kommun

C.F. Møller Architects har fått pris av Aalborgs kommun för Teatergården, en ny byggnad i stadens centrum som blandar privata takvåningslägenheter med offentliga bostäder.
30.9.2021

Ny skola med fokus på kost och motion invigs

Den nya skolan i Islands Brygge, Köpenhamn invigs officiellt fredagen den 1 oktober, men de första barnen har redan gått in i den nya skolan, vars fokus på kost och motion tydligt stöds av arkitekturen.
28.9.2021

C.F. Møller Architects och Normbau vinner Iconic Award 2021

C.F. Møller Architects och Normbau i samarbete vinner Iconic Award 2021 i kategorin Produkt – Sanering med Flexcare – en helt ny utökning av Cavere Care-serien som erbjuder komfort och flexibilitet i alla situationer.
24.9.2021

Kronprinsessan Mary av Danmark inviger Via University College Horsens

Via University College Horsens, ritad av C.F. Møller Architects – förenar lärande, affärsverksamhet och stadsliv i en hållbar byggnad. Ett landmärke för framtidens kunskapsstad som officiellt invigdes av Kronprinsessan Mary av Danmark fredagen den 24 september.
16.9.2021

C.F. Møller Architects förvandlar en grå industrihamn till en levande hamn

Med respekt för stadens historia och för att bevara hamnens byggnader har C.F. Møller Architects omvandlat industrihamnen i Guldborgsund i Nykøbing Falster till ett attraktivt område med bostäder, en aktiv hamnmiljö och gröna stadsrum med integrerat klimatskydd.