12 grønne løsninger

Vores nye generation af projekter omfatter grønne bygninger certificeret efter internationale standarder såsom passivhus, LEED, BREEAM og DGNB.

 

C.F. Møller ønsker at være frontløber inden for bæredygtighed. Fremtidens krav til bygningers energiforbrug, miljø og bæredygtighed er en god arkitektonisk udfordring for en tegnestue, der vil være pioner inden for feltet og samtidig opnå en høj arkitektonisk kvalitet.
Hensyn til bæredygtighed kan sagtens kombineres med god arkitektur. Ja faktisk åbner det for nye, attraktive muligheder for nytænkning af form, rum og materiale, som i høj grad kommer brugere og beboere til gode.
Bæredygtigt design er en holistisk tilgang til arkitekturen, der både tager hensyn til en bred vifte af energibesparende designløsninger, viden om materialer, indeklima og teknologi og tilpasning til klimaet såvel som sociale programmer og økonomisk gennemførligt design.
Herunder kan du få en smagsprøve på 12 af vores grønne løsninger:
12 grønne løsninger - C.F. Møller

Væksthus i Aarhus botaniske have

Det nye palmehus i Botanisk Have, Aarhus har en facade af gennemsigtige plast-puder, såkaldte ETFE-puder.
ETFE-puderne er ideelle til palmehuset, bl.a. fordi de modsat glas er så fleksible i deres struktur og kan tilpasses nybyggeriets kuplede form. Formen er nøje beregnet ud fra computerprogrammer for at minimere energiforbruget, der er reduceret til ca. 25 pct. af det oprindelige væksthus' energiforbrug. ETFE-puderne lader samtidig sollyset komme ufiltreret igennem, ligesom de holder på solvarmen.

 

Væksthus i Botanisk Have

12 grønne løsninger - C.F. Møller

FLSmidth, hovedsæde i Indien

FLSmidths hovedsæde i Indien er et kontorbyggeri på en gammel plantagegrund, hvor de høje kokospalmer og tætte mangotræer for en stor del er bevaret. Træerne er med til at skærme for det skarpe sollys, der strømmer filtreret ind gennem de horisontale vinduesbånd og oplyser kontorerne i det modernistiske hus med hvidpudset beton-facade - det oplagte materialevalg, når bygherren er FLSmidth, verdens førende producent til cementindustrien.
Som et af de første byggerier i Indien er anlægget certificeret med Indian Green Building Council's LEED India for New Construction Gold Certificate.

 

FLSmidth, hovedsæde i Indien

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Skejby Company House III

Som det første og hidtil eneste byggeri i Jylland er kontorhuset Skejby Company House III i Aarhus certificeret efter den nye danske bæredygtighedsstandard DGNB Denmark. Med certificeringen imødekommer byggeriet et stigende markedskrav om en objektiv vurdering af ejendommes miljømæssige og økonomiske bæredygtighed.

 

Company House III, Skejby

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Krystalklar

Krystalklar er et nyt højhusbyggeri i hjertet af Oslo, lige ved siden af centralstationen, der både skal stå som en skulptur i byens skyline og være i harmoni med hovedstadens generelt lave bygninger - og samtidig tilføre masser af liv til byrummet. Projektet får miljøkvaliteter i verdensklasse og er i BREEAM kategorien Excellent.

 

Krystalklar

Børnehuset Dragen - 12 grønne løsninger - C.F. Møller

Børnehuset Dragen

Et bæredygtigt og pædagogisk gennemtænkt institutionsbyggeri i Odense. Her er alle materialer Svanemærkede, bygningen er passivhus-certificeret med et ekstremt lavt varmeforbrug, og så er der tænkt børn på alle leder og kanter.

 

Børnehuset Dragen

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Rækkehuse i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden i Stockholm er et af Europas største byudviklingsområder. Målet er at skabe en klimavenlig bydel fri for fossilt brændstof og med en CO2-udledning på under 1,5 tons per person per år i 2020. C.F. Møllers rækkehuse har et minimalt energiforbrug, intelligent belysning, solpaneler til opvarmning, varmegenvinding, grønne tage med kaprifolier og urter, opsamling af regnvand og mulighed for et rigt dyreliv.

 

Rækkehuse i miljøprofilområde

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Bestseller Logistikcenter

48.000 m2 logistikcenter med stort fokus på bæredygtighed, fx er der brugt genbrugsmaterialer og omfattende grønne tage, ligesom der bruges vedvarende energi, fx solenergi og biodiesel til opvarmning.
Den store grund rundt omkring centret er naturområde med egeskov, vådområde og overdrev med græssende køer, hvad der vil skabe grobund for et rigt dyre- og planteliv.

 

Bestseller Logistikcenter

12 grønne løsninger - C.F. Møller

BOLIG+

Bolig+ konceptet er en energineutral etageboligbebyggelse, som er 100% selvforsynende med energi.
En stor sydvendt tagflade vender optimalt mod solen og er præcist så stor, at der kan skaffes det nødvendige areal til at samle energi til boligerne.
Tagfladen er bygningens kraftværk med en blanding af solceller, der producerer strøm, og solfangere, der producerer varmt vand.

 

Bolig+

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Värtaterminalen

Energiforbruget i den kommende terminalbygning forventes at være mindre end 35 kwh per kvadratmeter: solceller leverer elektricitet til terminalbygningen. Havvand og solenergi bruges til både opvarmning og køling. Grønne tage tager sig af regnvand og omdanner kuldioxid til ilt. Vindkraft anvendes til opladning af fx biler.

 

Värtaterminalen

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Villa Alstrup

Villa Alstrup ved Vesterhavet har alt det, en eksklusiv villa skal have, og samtidig er det bæredygtigt. Villaen er et energiplus-hus, dvs. at det kan producere mere el og varme, end det selv bruger. Energien hentes i naturen ved hjælp af solfangere, solceller og jordvarmeanlæg.

 

Villa Alstrup

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Sølvgades Skole

Danmarks ældste, fungerende skole, den fredede Sølvgades Skole fra 1847 nær Christian IV's Nyboder, har gennem mange år manglet plads og moderne faciliteter. C.F. Møller har nænsomt renoveret skolen og stået for en udvidelse, der i form og farver er forankret i og inspireret af kvarterets bygningsformer og historie, fx Nyboders pastelfarver, og samtidig tilfører et modernistisk twist.
Den markante dobbelte glasfacade medvirker - udover at minimere trafikstøj - til at skabe en højisoleret bygning. Samtidig virker facaden som skorstenseffekt for den naturlige ventilation, der supplerer den mekaniske ventilation i et samlet energikoncept, der minimerer energiforbruget og skaber et ideelt indeklima i skolen.
Energiforbruget er under 68 kWh/m2/år.

 

Sølvgades Skole

12 grønne løsninger - C.F. Møller

Passiv-kontorhus til Aarhus Kommune

Kontorbyggeriet er et markant eksempel på energiarkitektur.
Som et skulpturelt element har facaden en 200 m2 let tiltet lamel-væg af solceller og en 170 m2 lodret stående solvæg. Væggen af solceller producerer strøm til byggeriet. Solvæggen samler energi, der i årets kolde måneder opvarmer indblæsningsluften til kontorerne, og i de varme måneder bliver brugt til køling af kontorerne.
Byggeriet er dobbelt så tæt i sine konstruktioner, som det danske bygningsreglement kræver.

 

Passiv-kontorhus

Cases

 
Vis flere nyheder