Om oss

Bærekraft - C.F. Møller

Bærekraft

 

C.F. Møllers visjon er å forbedre menneskers liv og planeten. Med nesten 100 år med prisvinnende arkitektur inspirert av våre nordiske verdier og en helhetlig tilnærming, tar vi alltid utgangspunkt i sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft.

Som arkitekter har vi et stort ansvar for å skape samfunnsmessig og økonomisk verdi – både for kundene våre og for resten av samfunnet. Vi tolker kundenes mål og skaper arkitektoniske løsninger med varige funksjonelle, tekniske og estetiske kvaliteter som oppfyller dagens behov. I tillegg bidrar løsningene til langsiktige kulturelle kvaliteter for miljøet som bygges.

C.F. Møller er medlem i UN Global Compact, og vi arbeider aktivt med målene for bærekraftig utvikling. Vi publiserer en Communication on Progress (COP) hvert år som inneholder vår dokumentasjon av selskapets samfunnsansvar og likestilling.

 

Communication on Progress 2022

Bærekraft - C.F. Møller

Slik arbeider vi

 

Realisere visjonen

Vi integrerer bærekraft i arkitekturen fra de tidligste stadiene, slik at vi kan skape større verdi for kunder, brukere og samfunnet. Individuelle bærekraftkonsepter brukes for å oppnå konkrete mål, men de skal også være en del av en tydelig og helhetlig arkitektonisk visjon. Dette betyr at helheten er større enn summen av delene.

Working with Sustainability

 

Anna Sophie Bresson - Lead Sustainability Architect

Bærekraft - C.F. Møller

 

Utforske varianter

I designprosessen utforsker vi målrettet mange varianter for å finne den mest optimale og bærekraftige løsningen.

Vi bruker spesialutviklede optimaliseringsverktøy for å parametrisk utforske ting som dagslys, termisk komfort, energi, mikroklima og livssyklusanalyse fra de tidligste stadiene i designprosessen. Vi har topp moderne dagslysverktøy som lar oss finne de beste urbane formene for å sikre sunne og godt opplyste bygg fra den aller første skissen.

Bærekraft - C.F. Møller. Photo: Beauty and the Bit

 

Dokumentere bærekraft

Bærekraftige bygg skaper ekstra verdi for kundene og for samfunnet. Derfor dokumenterer vi resultatene fra byggene våre i stor detalj, ved hjelp av anerkjente verktøy for beregning av energi, dagslys, livssyklusanalyse, livssykluskostnader og så videre.

C.F. Møller har lang erfaring med å sertifisere bygg med bærekraftsystemene DGNB, LEED, BREEAM og Miljöbyggnad. Våre kvalifiserte DGNB Auditors bruker spesialutviklede, BIM-integrerte verktøy for å optimalisere sertifiseringen.

Bærekraft - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Utvalgte prosjekter

 

Copenhagen International School

Copenhagen International School er et nytt skolebygg i det nye Nordhavn-området. Bygningen gjenspeiler den maritime historien til dette gamle havneområdet. Den unike fasaden er dekket av 12 000 solcellepaneler, hver av dem individuelt vinklet for å skape en paljettliknende effekt. Solcellepanelene leverer mer enn halvparten av skolens årlige strømforbruk. Det er Danmarks største bygningsintegrerte solcelleanlegg, og skolen oppfyller de strenge kravene til lavenergibygg i Danmark for 2020.

 

Vis prosjekt

Bærekraft - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

 

Kajstaden Tower, Västerås

For nye bygg er dagens miljøpåvirkning fra produksjonen av byggematerialene større enn påvirkningen fra oppvarming av rom. Derfor arbeider vi aktivt for å redusere miljøpåvirkningen fra bygg, og vi er derfor ledende innen design av bærekraftige trebygg. Leilighetsbygget Kajstaden Tower, som stod ferdig i 2019, er bygget i tre og er Sveriges høyeste trebygg. De bærende veggene, gulvene, bjelkene, balkongene og heissjakten er bygget av krysslaminert tømmer. De lette trepanelene er enkle å løfte, gir høyere presisjon og raskere byggetid.

 

Vis prosjekt

Bærekraft - C.F. Møller

 

Netto, Horsens

Ved hjelp av materialer som kan resirkuleres, og som er laget av tømmer og kledd i både tre og terrakottafliser, skaper C.F. Møller og Netto Danmarks første DGNB Gold-sertifiserte frittstående matbutikk. Målet er å sette standarden for fremtidens matbutikker. Bygget er designet for å kunne demonteres, og deler av bygget kan deles opp i hele elementer for resirkulering eller til å brukes i andre byggeprosjekter. Landskapet rundt butikken fremmer biologisk mangfold, og et grønt sedumtak bidrar til å holde på regnvannet samt naturlig kjøling om sommeren.

 

Vis prosjekt

Bærekraft - C.F. Møller

 

Byen til vannet, Randers

Høyere konsentrasjon av klimagasser i atmosfæren betyr at klimaet allerede er i endring. Derfor må nye bygg og landskap tåle klimaendringene, der ekstrem nedbør, tørke og varmebølger blir mer til en norm enn et unntak. Utviklingsplanen «Byen til vannet» tilpasser Randers fremtid etter miljøet, ved å koble sammen byen og vannet igjen. Ved å utvikle de attraktive områdene mellom middelaldersentrumet, elven Gudenå og Randersfjorden skapes en unik by ved vannet.

 

Vis prosjekt