Lyngby Stadion. C.F. Møller

Lyngby Stadion

Vitalisering av arenaområdet med modernisering och uppgradering av den befintliga stadion, ny hälsocentral, nya bostäder för äldre och ungdomar samt grönområden som är välanpassade till stadens befintliga kvaliteter och uttryck.
 Lyngby Stadion. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Lyngby Stadion & Venner ApS

Adress

Kongens Lyngby, Denmark

Omfattning

13500 m² (6800 m² Student Housing, 4000 m² Senior Housing, 2700 m² Commercial space)

År

2021

Byggherrerådgivning

Norstad Development

Ingenjör

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Lyngby Idrætsby omges av DTU Campus med sina många studenter och Fortunbyen, ett klassiskt bostadsområde med gula tegelstenar och en grön park. I Idrætsbyen moderniseras och uppgraderas stadion så att den kan hantera matcher i Danmarks högsta fotbollsliga, och det dagliga livet och relationerna med grannarna stärks genom en hälsocentral med äldreboende på övervåningen och nya ungdomsbostäder.

Fokus på samhället

Vårdcentralen är i ett plan och moderniseringen skapar kortare transportsträckor för personalen och en tydlig uppdelning mellan offentliga och kontrollerade områden. En grön innergård tillsammans med takfönster skapar goda dagsljusförhållanden inomhus och garanterar patienternas integritet vid känsliga funktioner. Seniorboendena har gemensamma balkonger, en gemensam grön gård och gemensamma rum som skapar en bra grund för att de boende ska kunna träffa varandra, precis som det finns balkonger där grannarna kan träffas och samtidigt anpassa sig med växter och liknande. Lägenheterna är ljusa och det finns även en egen balkong i vardagsrummet. Studentlägenheterna är uppdelade i tre byggnader som är förbundna med varandra genom en lätt konstruktion med trappor och hiss. Alla byggnader har ett gemensamt rum på varje våning, och alla våningar har en vinterträdgård och en öppen terrass i den ljusa förbindelsebyggnaden.

Moderniseringen omfattar en ny läktarplats på stadion, en överdäckning av en befintlig läktarplats, nya VIP-lounger och affärslokaler. Ingången till stadion och hälsocentret, tillsammans med butiker, en supporterzon, ett nytt café och klubbhus, ligger på marknivå mittemot en befintlig simbassäng och idrottshall, vilket gör vägen livlig och attraktiv för fotgängare. Tillsammans med ungdomshusets nära läge till klubbhuset, träningsbanorna, friidrottsfälten, Lyngby Business School och DTU har området på så sätt vitaliserats med liv varje dag i veckan för både unga och gamla. En beklädnad av modulära metallramar och paneler med delar av sträckmetall skapar ett sammanhängande fasaduttryck. Alla nya tak ska vara gröna tak för att maximera den biologiska mångfalden i området.

Läs mera

Fler projekt | Sport/Event

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.