Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Hjertet Ikast - Aktivitetspark

"Hjärtat" är Ikasts nya aktivitets- och samlingspunkt och sjuder av liv när elever från International School Ikast-Brande och många andra medborgare utnyttjar exempelvis multisalen, reflektionsrummet och streetsporthallen.
 Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Uppdragsgivare

Ikast-Brande Kommune, International School Ikast-Brande, Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Adress

Ikast, Denmark

Omfattning

37 500 m²

År

2015-2018

Entreprenör

KPC

Ingenjör

Ingeniør'ne

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Konstnär

Kjerstin Bergendal, Cai-Ulrich von Platen, Jørgen Carlo Larsen

Aktivitetsparken runt hela byggnaden är ett dynamiskt och hållbart designat landskap som binder samman Hjärtat med intilliggande skolor och skapar utrymme för aktiviteter runt om i byggnaden. Det tar avstamp i medborgarnas önskemål och behov och kan användas i samspel med husets interiör eller separat.

Aktivitetsparken och själva verksamheten är utformade för att vara så flexibla och generösa som möjligt. I linje med detta eftersträvas minst dubbla funktioner, helst ännu fler, inom varje aktivitet, och sammansättningen och designen ska inspirera till informella möten, spontan organisering och vänskap, oavsett ålder, nationalitet och förutsättningar. Bland aktiviteterna kan nämnas skridsko- och BMX-banor, motionsspår, pumptrack för cykel, multibana, sandområde med volleyboll, utomhusgym och parkour, boulebana och lägereldsplats.

Projektet får en naturlig delning runt Hjärtat med ett urbant landskap längs huvudgatan Vestergade, och ett mer grönt landskap mot skog och mark i söder runt en ny damm. Denna uppdelning återspeglar tomtens topografi och förstärks av aktiviteternas placering i förhållande till Hjärtat så att mer intensiva och bullriga aktiviteter ligger längs Vestergade och Streetsporthallen i norr, medan lugnare aktiviteter ligger ner mot skogen med utsikt över fälten i söder.

Läs mera

Fler projekt | Sport/Event/Landskap

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.