Ramavtal Stockholm Globe Arena Fastigheter AB. C.F. Møller. Photo: Pixprovider / SGA Fastigheter

Ramavtal Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

C.F. Møller Architects tillhandahåller arkitekttjänster i ett fyraårigt ramavtal för utvecklingen av SGA Fastigheters fastighetsbestånd, som består främst av arenor men också bostäder, kontor och handel.
Fakta

Uppdragsgivare

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

Adress

Stockholm, Sverige

År

2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Huvuduppdraget för SGA Fastigheter, som ägs av Stockholms stad, är att äga, förvalta och utveckla arenorna i Globenområdet, vilket omfattar Tele2 Arena, Globen (f.n. Avicii Arena), inklusive SkyView, Hovet, Annexet samt nöjesdestinationen Tolv Stockholm. Utöver detta äger SGAF markområden som under de kommande tio åren planeras att utvecklas för bland annat bostäder, kontor och handel. Ramavtalet innefattar gestaltningsuppdrag med inriktning att utveckla och förädla SGAFs fastighetsbestånd, projektering av om- och till byggnadsprojekt, samt att som rådgivare bistå i fastighetsrelaterade uppgifter.

Den största förändringen under de kommande åren kommer vara integreringen av arenaområdet i det nya Slakthusområdet, som är ett av Stockholms största utvecklingsprojekt, samt underhållsarbete av Globen. Annexet och Globen byggs om och tillsammans med Tele2 Arena får Stockholm ett modernt och konkurrenskraftigt arenabestånd för alla typer utav inomhus- och utomhusevenemang inom musik, idrott och kultur.

Läs mera

Fler projekt | Sport/Event

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.