Atelier and guest house. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Atelier and guest house

The new atelier wing extension to a private home has been carefully set in a coastal slope, and balanced with an adjacent new guest-wing. The new building and terrace become part of a sequence of steps and terraces, meandering down the slope. The atelier and guest-wing are clad with untreated larch slats, and the roofs, overlooked from the upper terraces, are planted with succulents, mosses and herbs.
 Atelier and guest house. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Facts

Client

Mads Møller

Address

Aarhus, Denmark

Size

33 m2

Year

2008-2009

Engineering

Erik Jensen

Landscape

Erik jensen

Artist

Christine Møller

Awards
Awards
  • Aarhus Municipality Architectural Prize. 2009

The 3,5 m tall space has been designed with attention to views and daylight. The interior is clad in birch veneer panels, with coloured insets, and every wall becomes a composition of light and graphics in itself.

Read more

More projects - Villas/Residential/Landscape

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.