Slottsvika Cabin. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen

Slottsvika Cabin

The modern Norwegian wood cottage lays on a long narrow plot, approximately 50 m from the water, located alongside a cliff, and is designed to make the most of the panoramic fjord views of the archipelago. The solid wood construction on a concrete base is set up as a replacement cabin for two small huts which stood on the site, and consists of 4 bedrooms plus two bathrooms, a living room / kitchen and a rooftop lounge (nicknamed the "lantern").
 Slottsvika Cabin. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen
Facts

Client

The Kiste Bryne Family

Address

Vesterøya, Sandefjord, Norway

Size

92 m²

Year

2005-2014

Engineering

Walter Jacobsen

Architect

C.F. Møller Architects / Dahle & Breitenstein AS

The cabin's most notable space is the outdoor terrace, in the gap between the 15 meter high rock ledge in the east and the cabin’s east facade.

The rock face warms up during the day, and makes the summer evenings extra warm. The floor-to ceiling sliding or folding glass-facades of the living room frame the surrounding fjord landscape like live paintings.

The roof is green and covered with sedum of indigenous plants, and the rooftop lounge is a special feature, protruding like a wheelhouse, designed with the desire to create an indoors that brings residents as close to the natural setting as possible - with 180 degrees panoramas of the archipelago and the sunset.

Read more

More projects | Villas

Go to Projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.