Copenhagen Arena. C.F. Møller

Copenhagen Arena

Copenhagen Arena er en multiarena i internasjonal klasse med plass til 15 000 tilskuere ved store sportsbegivenheter og konserter. Med sin plassering i Ørestad Syd mellom boliger og næringsbygg spiller bygningen en viktig rolle i lokalmiljøet, samtidig som den fungerer som et nasjonalt kultursymbol.
 Copenhagen Arena. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Arena CPHX P/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

35 000 m², 15000 tilskuere

År

2012

Ingeniør

Niras, ARUP

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Grimshaw Architects

Landskap

Marianne Levinsen Landskab

Premiering
Premiering
  • Vinnerforslag fase 1 i internasjonal konkurranse, finalist fase 2. 2012

I forslaget til Copenhagen Arena skaper fasadens vifteformede slør et markant ikonisk uttrykk, samtidig som bygningens runde form og menneskelige dimensjon unngår å dominere og overvelde omgivelsene.

Hensikten med Copenhagen Arena er å skape liv også utenom forestillinger og arrangementer. Ved å skape et mangfoldig landskap rundt arenaen med skateboardrampe, piknikområde under trær og buktende kanaler, inviteres allmennheten til å oppholde seg i og bruke området rundt arenaen i hverdagen. En platålignende sokkel omgir arenaen, og herfra kan man utforske bygningen på nærmere hold og nyte utsikten hele veien rundt. På grunnplan ligger den offentlige foajeen med kafeer og forretninger og skaper en direkte forbindelse til utendørsarealet.

Skjult bak den bølgende fasaden ligger selve arenaen for den intense sports- eller kulturopplevelsen. Med sin skålform omslutter den tilskueren og rammer inn den intime konserten eller spennende kampen.

Enkle logistikkløsninger som underjordisk parkering og et stort av- og pålessingsområde på baksiden gjør det enkelt å komme til og fra, og man unngår dermed trafikkorkene som ofte oppstår i forbindelse med store stadioner. Driften av hele bygningen bygger på miljøvennlige løsninger og kan bli CO2-nøytral.

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.