Stavtrup flerbrukshall. C.F. Møller

Stavtrup flerbrukshall

Stavrups innbyggere bringes tettere sammen i en ny flerbrukshall, som med et enkelt og rasjonelt grep binder sammen alle hallens funksjoner og gir dens brukere og besøkende en tydelig følelse av å være samlet under samme tak.
 Stavtrup flerbrukshall. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Stavtrup IF

Adresse

Stavtrup, Danmark

Omfang

4 500 m²

År

2017-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Hallens funksjoner knyttes sammen av tre arkitektoniske elementer – gulvet, taket og den synlige konstruksjonen. Elementene fortsetter kontinuerlig fra den ene enden av hallen og til den andre, noe som gir en tydelig følelse av sammenheng.

I første etasje ligger Lille Hal, Store Hal, garderober og kafé. Lille Hal og kafeen ligger i åpen forbindelse med hverandre, kun adskilt av en skulpturell klatrevegg. Store Hal ligger i forbindelse med Lille Hal og er synlig fra ankomstområdet. Sammen med de tre gjennomgående elementene – gulvet, taket og den synlige konstruksjonen – er det denne tette forbindelsen mellom hallens ulike funksjoner som gir den unike følelsen av å være samlet under samme tak.

I andre etasje ligger fitnesslokalet, samt møterom og klubblokaler, hvor man kan følge med på hva som skjer i Lille Hal gjennom en glassvegg. Samtidig er det utsikt til fotballbanene utendørs, hvor en stor takterrasse fungerer som tribune.

Hallen strekker seg tvers over tomten, noe som vil si at den har direkte kontakt med alle utendørs fasiliteter. På den ene siden av hallen ligger fotballbanene, og på den andre siden er det et aktivitetsområde med mindre multibaner, løpesti og utefitness. Et takskjegg skaper en overdekket kantsone rundt hele bygningen som bidrar til å viske ut skillet mellom ute og inne. Kantsonen er tilpasset de tilstøtende funksjonene med for eksempel utendørs kafémiljø ved kafeen og skovask og benk til skobytte mellom fotballbanene og garderobene.

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.